Jump to content
Българският форум за музиканти

dnvelev

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara

dnvelev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. dnvelev

    Guitar Rig

    Докато използвам Guitar rig, немога да чуя никакъв друг звук-в смисъл да речем клип в You tube.Как да стане?
  2. dnvelev

    Guitar Rig

    При мен беше точно обретното.След като инсталирах седмицата-нещата заспаха.Сега няма абсолютно никакво закъснение,докато с XP то ,макар и малко, но все пак се усещаше.Не съм инсталирал нищо друго освен Guitar rig 4,ASIO4ALL,естествено- всичко за Windows 7.Мисля , че нещо не правиш както трябва в настройките на рига. п.с.Картата ми е Реалтек.
  3. Може да чуете шума на гитар риг тук-Visit My Website -за TH1 tuk-Visit My Website
  4. Поиграх си с волуме контрол'а,мутнах всичко излишно,оставих само чекнат line in на рекординга-все тая.Така като чета постовете,оставам с впечатлението,че този проблем го има и при други,обаче не знам дали е нормално тези шумове да са толкова силни при мен.Learn и reduction бутона ги оправят малко,но влияят на звученето.По отношение на DI box'а ,повтарям-не е от китарата или кабела ,защото го има и при изключен кабел.Довечера,ако децата ме оставят на мира ,ще пусна пресети... p.s Някой спомена ли нещо за карта,драйвъри. p.p.s ..къде се ъплоудва?
  5. Не е от китарата или кабела ,защото го има и при изключен кабел.
  6. Здравейте, Прегледах темите,доколкото успях,не открих да е писано по въпроса.Може и да е-но да не съм видял, ако е така-прощавайте. Та... ползвам Guiar rig 3 и overloud TH1 ,обаче и при двете се получава доста силен шум и микрофония,особено при по-твърдите ефекти.Положенето остава същото, дори след като премахна китарния кабел и въобще всичко което може да внесе допълнителен шум(кабела за телевизора,кабела за тонколоните) и оставя само включени слушалките.При включена чиста китара уж няма шум, но ми прави впечатление, като че ли се чува по тихо,няма сила...Компютъра ми е 2х2 гх,2гб рам,звукова карта realtek AC97 audio.От картата ли е?Драйвъри?
  7. dnvelev

    Cubase/Nuendo

    Виж, и аз му ударих голямо чудене.Значи правиш си аудио трак.За да си чуеш китарата трябва да чекнеш говорителчето на трака и си готов.Ако използваш ефекти,например guitar rig,би трябвало предварително да си копирал плъгина в папка плъгини на кубейс.После като си отворил аудио трака,избираш инсертс в лявата част на екрана,оттам кликваш върху черното редче -излиза падащо меню.Обикновено най-отдолу са ефектите ,които си сложил като плъгини.Не знам как да приложа скрийншот... p.s.Сега ти прочетох втората част на поста,дето искаш да включваш усилвателя в компютъра-недей!Ще си изгориш компа.Включи си китарата във входа на звуковата карта.Направи си настройките в опциите на volume kontrol ,с две думи -чуй си първо чистата китара през слушалките и после я прекарвай през кубейс.
  8. Само този който няма деца, не може да разбере защо започват да ми се пълнят очите... Благодаря!Да си жив и здрав!
  9. Има ли ефект,който да вмъкна в кубекс аудио трака и да си свира с китарата,все едно е бас китара?
  10. dnvelev

    Cubase/Nuendo

    Стартирам cubase-new project-devices-vst instruments-addictive drums-project-add track-midi track-нагласям aut на addictive drums-дърпам си локаторите,кликам два пъти,-правя си каси,маси,чинели,всичко -и после не знам как да запиша всичко това ,за да мога да си го слушам с нещо друго освен с кубейс.Мамка му!!!
  11. dnvelev

    Cubase/Nuendo

    За да караш кола трябва ли да си инженер по двигатели с вътрешно горене?Инструктора ти обяснява:това е съединител,това е скоростен лост и т.н.Включваш на първа,отпускаш съединителя подаваш газ и потегляш...Запознах се с MIDI,VST,VSGI и това с нищо не ми помогна .Очаквах по конкретна помощ...
  12. dnvelev

    Cubase/Nuendo

    Този export работи само с аудио но не и с миди трак.Интересно като запиша ударните на миди трак,как после ще си ги чуя...(освен през кубейс).За да го експортна трябва да е аудио,как да запиша миди на аудио?Повечето Tutorials които прегледах са за това ,как да си направиш ударната секция и свършват -как я записваш( но в .cpr...), а не казват после как да си я чуеш по Winamp'a (примерно).
  13. dnvelev

    Cubase/Nuendo

    Здравейте! Записва ми файловете в някакъв формат .cpr-дето после нищо не може да го прочете. Помагайте! p.s Пробвах с Export->Audio mixdown да сменя формата,но нищо не става-като натисна save -в папката нищо не се записва.
  14. dnvelev

    Cubase/Nuendo

    Здравейте! Отскоро съм в нещата и усещам ,че без кубейс нама да мина.Обаче ми се вижда доста сложна програма.Нама ли някъде описание на български как се работи?Тоя HELP и FAQ с моя перфектен английски ще има да ги кълва поне една година.Между другото-свалил съм "Steinberg Cubase SX v.3.02.623"-нали става?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.