Jump to content
Българският форум за музиканти

hi88

Members
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно hi88

  • Рожден ден 12/26/1965

Previous Fields

  • Инструмент
    keyboards,bass,trombon

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Пловдив
  • Interests
    Риболов

hi88's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ямахата от тоя модел май е доста обемиста-абсурдно е да я качиш на борда!Какви ли не кандарми съм правил да кача свирка-не дават,само тромбона ми разрешават да взема,ама той влиза в жабките(викат ми:"Пускаме те,ама трябва да ни свириш!" Ще свиря,казвам,ама ще ме возите безплатно,че дори и некой лев требва да дадете-изкуство е това,не кво да е! ) Видях един пич как си беше отрязал говорителите на "ямахата"(PSR-1500)-много яка идея! Става с половин метър по-къса и по-лесно преносима!Само трябва да се затворят добре(правилно) страничните отвори след това,за да не се нарушава здравината на конструкцията.
  2. Толкова ли нямате маса за гладене у вас..На времето това беше най-често използваната "стойка".Ако свирката не е много голяма-остава и място за пепелник и чаша!
  3. Братко,на какъв инструмент се спря?.. Според мен кавала е най-популярен и най-завършен като инструмен,колкото и просто да е устройството му..Съветвам те да послушаш малко записи с изпълненията на Теодоси Спасов-обявен за "Кавал на планетата" и съм сигурен,че ще се запалиш още по здраво! Успех!
  4. Всеки си има своите фаворити.Вкусът,не само по отношение на музиката е много абстрактно и субективно понятие. Аз лично чакам с такава тръпка концерта на Whitesnake & DeffLepard,че съм готов да се простя със 2 месеца от живота си,само и само утре да е 04.07(датата на събитието) Иначе,парчето дето ни представят Джудас' е гот,ама от тоя стил нищо повече не може да се очаква..
  5. hi88

    Хамонд орган

    Подкрепям идеята!!! Естествено,че след като подкепих идеята е ясно,че и аз съм фен на "Хамонд"-а!...Ако някой иска да се научи (горе-долу )да свири на орган,нека да не разчита само на "Бащата"(Дж.Лорд)-нека да обърне внимание и на Джими Смит! ... Сменил съм около 20 кейборда в кариерата си -вкл.: Korg М1,YamahaDX7,RolandD50(споменавам тези,щото през годините,те останаха емблематични)..и нито един не "обади" като 'hammond organ',колкото и "автентично" да звучеше на слушалките(естествено след дълги и мъчителни експерименти на редакция на оригиналния саунд). Така че,колеги,майката му е -оригиналната бленда(квато и да е тя,само да е възможно най-близка(по наша преценка )) и яко слушкане и вадене на големите майстори в жанра!!!
  6. hi88

    Korg Sp-200

    В другите форуми има една иконка(примерно във форума на "Mercedes"(Mercedes-Benz Club-Forum)):"Well done",тук я няма,така че,просто казваме: Браво,колега-ти си човек,който знае за кво става въпрос!..Ама що е нужно да обясняваш на тоз,който нема НИКОГА да те разбере..
  7. Щом се определяш като пълен музикален инвалид,не се хващай изобщо!!!..Оле,оле,и теория искаш малко-ами то с "малко" не може,мойто момче-или требва да ги понаучиш нещата или-нема смисъл,щото има,няма едно 3-4годинки трябва да отделиш ако е за "малко" ..Ако пък толко много ти се надува кавал,колегите казаха-урочета малко(пак 3-4г.)и ако ти се отдава,то ще си покаже ,ако ли не-пак ще е достатъчно,за да посвирваш на овчиците в обора..
  8. Аз не съм от най-активните участници във форума,но също ме хваща скуката като влезна напоследък при клавирите(йониките ).Принципно обаче,това са най-важните неща за всеки клавирджия-бленди,стилове.Щото знаете,че 80-90% от нас бачкаме сами или с още един инструмент,така че,трябва да лъжем хората по някъв начин ,а пък и на нас да ни е кеф като бачкаме.А нали форумът има и за цел да си помагаме,като взаимстваме информация и т.н.Така че,няма лошо по отношение на блендите,стиловете и другите "тъпни" Има колеги,които имат не само знания,но и интуицията,как да си направят даден звук.На мен това ми липсва и по-добре да си намеря готови звуци и само леко да ги 'пипна'-просто знам кво искам,но не мога сам да си го направя винаги.Със стиловете е същото-един стил може и неколко дни да отнеме докато го издокараш,а на готово-пипнеш леко я баланса,я някой инстр. в аранж. и си готов-несъмнено по-лесно е! Иначе,не е зле да помислим и за нещо по-любопитно(интересно)като теми за разговор,дето се вика между кейбордисти.Примерно имам следния въпрос : изключително голям фен съм на съвместното творчество на Джорж Дюк и Стенли Кларк,но до ден днешен не съм успял да разбера,как(и най-вече със какво) колегата Дюк вади тия извънземни "бленди".Ако някой има представа,нека да сподели!
  9. Почивай в мир,Пепи. Ще ни липсваш.
  10. Колко клавиристи Oстанахме? ..МАЛКО..
  11. Онзи ден гледах за пореден път концерт на Whitesnake и чак сега видех,че "йоникара" използва два "KORG"-а(винаги завършваме хубавите вечери с тоя концерт,ама слушаме всяко парче по 10-на пъти,та не бяхме стигали до този кадър-със свирките)..Това все пак нищо не значи,но се изкефих,щото и аз използвам 2бр. "KORG"
  12. И аз съм твърдо за PA'80 ! Изключително добър за цената си!..Все съм си мислел,че имам хубав инструмент(KORG i3),но като пипнах това "ПА",разбрах,че моя "дядо"(93г.) стои като 'черно-бял телевизор" до чисто нов 'New XD Engine Full HD,TFT LCD " . Особено,ако знаеш как да 'бръкнеш" в него и да извадиш това,което ти трябва!..За отбелязване е обаче,че в много от случаите са важни кунките .Виждал съм с очите си хора,които със съвсем семпли инструменти могат да те откажат да свириш ..но въпреки всичко,критерийте за саунд мръднаха доста напоследък,така че,добрата свирка не е излишна,дори и на ..майсторите
  13. Като начало е добре за всеки който свири на клавишни инструменти да може да прави съвсем НЕ деликатната разлика от свиренето на пиано и кейборд...No coment Май за това става въпрос.
  14. Аз примерно правя така: сипвам си един скоч(ако ми е свършила ракията),слушкам нещо,дето много ме кефи и по някое време ставам "да се пробвам"...некой път се получава! ..но не винаги
  15. Точно за това дадох примера с парцалената топка и Пеле. При положение,че човекът разполага с "Hamond",само едно пиано на Yamaha(не синти,а само ел пиано) му е предостатъчно за това което свири(да озвучава вицовете на шефа си )..Пък нали знаете,че в 'Куку бенд' шуробаджинащината е в основата на всичко-ти си приятел,ти си съученик...ставаш за бенда . Е,сега вече си имат и истински пианист-това момче зад "маестрото",което свири на всички участници от мюзикайдъл(ако не се лъжа)-считам,че момчето е много на "ти" с клавишите.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.