Jump to content
Българският форум за музиканти

nsakosub

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    drums

Contact Methods

  • AIM
    nsakosub
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    nsako@abv.bg

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Varna
  • Interests
    Музика,Море и Мотори!!

nsakosub's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Само за металисти (барабанисти)....
  2. nsakosub

    Zachary Guitars

    Не се притеснявай! За сметка на това имаш чудесни познания, кой е по-по-най от лютиерите
  3. Колеги ,за да ви улесня малко намерих тези картинки : http://www.prodigy-pro.com/diy/index.php?topic=38899.0 http://www.instructables.com/id/SPKR-MiK--How-to-make-a-microphone-from-a-speaker/step7/Re-mount-and-solder-the-speaker/
  4. Здравейте! Имам някои въпроси към вас разбиращите и озвучителите. Изгледайте видеото и забележете ББКинг когато пее понякога се отдръпва от микрофона на голямо разстояние, но въпреки това гласът му не затихва. Какво трябва да си купя, за да получа същия ефект? Това от по-специален микрофон ли става или е включен в ситемата процесор?, компресор?, или??? Какъв е микрофона от видеото, кондензаторен или динамичен? Енхансерът в компресора ще ми помогне ли за това? Ако може да ми обясните ще съм ви много благодарен. Мерси! http://www.youtube.com/watch?v=lqAuuIDU2sw&feature=player_embedded#
  5. Здравейте колеги. Вече изпробвах Subkick-a на концерт,получи се впечатляващо добър звук на касата.Разбира се и с подходяща озвучителна апаратура,само дето нямах компресор за касата... ама карай.И така се получи хубав звук. Успех на всички!
  6. Ето и малко снимков материал: My link
  7. Реално погледнато,един обикновен микрофон представлява говорител в умален размер с много по-чувствителна мембрана.Например:като подадеш сигнал на някой микрофон то той ще свири.Така че... да, това на клипчетата е еди обикновен говорител.А,относно снимки и др. такива за които съм обещал да кача ,ще се забавя малко поради (проблем с фотографиращата техника ). С удоволствие ще споделя личните си експерименти.Благодаря за търпението.
  8. Като за начало тези упражнения ще са ти от голяма полза: Това е номер 1 има още 39 от същия тип(парадидли .....с малко труд и добро желание ще натрупаш опит и рутина. Пожелавам ти успех в барабаните! И нека незабравяме че барабаните са трети по сложност инструмент след цигулката и пианото!
  9. Искам да подхвана тази тема, защото, преди няколко седмици попаднах съвсем случайно на едно клипче в You tube , как да си направим Subkick.След като изгледах клипчето с интерес се замислих... Защо пък да не пробвам и аз.За направата не се изисква кой знае какви технически умения и средства. Един стар говорител от касетофон или тонколона ,не по-голям от 8 инча (по възможност с по-чувствителна мембрана), един двужилен кабел и един жак. След като направих всичко по план,.Монтирах на една стара стойка говорителя, с лице към резонаторната кожа на касата ,на не повече от 4-5см. разстояние (зависи от чувствителноста на самия говорител)в долната част на касата -резултата беше невероятен. Въпреки самоделните тонколони които ползваме пак се чува добре.От тогава ползвам Subkick-a дори на репетиции.НО!! За да се чува добре,също така е необходимо да се озвучи касата, с микрофон за каса!!! За да може да се допълват като честоти Subkick-a и микрофона.Понеже ,кика улавя тези честоти които нормален мик. за каса неможе. По същия начин може да се ползва за бас тимпан. Тези дни ще сложа малко снимки и запис. Радвам се ако съм бил полезен на някого. А ето и малко линкове: Оригиналния Subkick на Yamaha Направи си сам .... Subkick http://www.youtube.com/watch?v=mw1LYeRLqwY...feature=related Успех на всички в начинанието.
  10. Джаста Праста - Варна (основана 2000г.) Стил - Пънк Текстове - Български Видео: Уеб сайт: http://www.myspace.com/djastaprasta
  11. Едни наистина добри (и забавни) двама барабанисти! http://www.youtube.com/watch?v=eRIpqK5w63w...feature=related
  12. Две интересни клпчета: ........нямам думи!
  13. Един да пръ.......всички се на........! Та и аз! Една песничка на едва две три репетиции.
  14. И аз да се похваля с новия ми сет! Pearl стар модел от 80-те махагон! Visit My Website
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.