Jump to content
Българският форум за музиканти

Ivan Pirishanchin

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Squier Classic Vibe 60's

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Ivan Pirishanchin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря много за подкрепата! Тоновете по фредборда ги уча в момента, доста трудно ми се вижда да ги запомня, ползвам препоръчаната в една от темите тук програмка fretpro. Като цяло обаче сте прави, че теорията ми куца здраво. Ще се наложи да попрочета и да поупражнявам доста неща преди да почна да свиря с ръцете това, което свири вирутоза в главата ми Напълно подкрепям идеята за публикуването на тема за начинаещи като мен, даже бих помогнал със задаване на въпросителни които ме касаят. Има нужда такава информация да бъде синтезирана, защото не си е шега работа научаването и още повече усвояването на тази така желана от всеки материя. На следното клипче: след първата минута пича почва да движи по грифа някаква форма, която е доста често срещана и не знам как се нарича и как се образува. Някой може ли да помогне? Поздрави!
  2. Здравейте! Напоследък се хващам в ютуба и си пускам бекинг тракове в блус скалата. Импровизациите ми са крайно елементарни разбира се, но подобно свирене ми допада много повече от това да дърпам таблатури и да копирам едно към едно. Проблема е, че нещата, които звучат в главата ми не мога да ги репродуцирам на грифа на китарата. Интересуват ме всякакви неща свързани със това как да импровизирам по зададена скала. Затова призовавам всички, които са били на мойто дередже и са открили някакви основни крайъгълни камъни да споделят тука накратко, ако може разбира се...
  3. Да, аз съм сгрешил - на 1 и 2 има, а на 3 и 4 няма. Доста отчетливо се чува звъненето, представям си ако махна и на 1 и 2 държача ква тенекия ще се обади и от там Според мен ги слагат точно за да заглушат звъненето. А пружините могат ли да се разкарат и да се сложи обикновен бридж, статичен, без тремоло?
  4. Здравейте! На моя скуер съм забелязал, че има едно метално звънене откъм пружините на тремолото и откъм главата, където е онази джаджа (прощавайте, но не знам как се казва) дето държи 5 и 6 струна. Забелязал съм също така на по-старите скуаери и на оригиналните фендери има същата "джаджа" на 3 и 4 струни. Моя скуаер няма на 3 и 4 струни и го хващам че звъни и от там. Като сложа леко пръст на 4-та струна на главата след нъта не звъни. Явно трябва да се добави още една джаджичка там. От към бриджа също има звънене, както вече казах. Предполагам че се дължи на пружините. Нормално ли е това или трябва да работя в посока затихване на това кънтене? Още съм начинаещ, но точно тези неща ми направиха впечатление в тая китара и ако някой се е занимавал ще съм благодарен ако сподели тук. Поздрави!
  5. Далеч съм от твърдението, че китарите на Prince са красиви, но случайно попаднах на техни снимки и реших да споделя http://www.celebrityrockstarguitars.com/rock/prince.htm
  6. Предполагам, че това изисква и малко по-високо настроени струни? Мисля, че съм го виждал ето тук:
  7. Благодарности на всички! Пръстите ми са доста слаби (като сила) и гледам да ползвам колкото се може повече в редица, когато правя бенд. Също така се опитвам (засега неуспешно) да слагам последния пръст (най-често показалеца) точно върху горната струна, така че поне нея да заглушавам. Това го видях на едно от клипчетата в тюба... Ще тренирам още, ако някой има други съвети нека да сподели Поздрави!
  8. Ivan Pirishanchin

    Bending Techniques

    Здравейте! Изпитвам сериозни затруднения, когато се опитвам да правя бендинг. Проблемът се състои в това, че като почна да връщам пръстите надолу (ако бендинга е бил нагоре) задължително закачам някоя от по-горните струни и се получава гадно раздрънкване. Нещо със сетъпа ли трябва да се прави или просто пръстите ми трябва да са от бетон ? (пръстите ми са меки и леко дебелки)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.