Jump to content
Българският форум за музиканти

Karavadjo

Members
  • Мнения

    140
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Всичко публикувано от Karavadjo

  1. Китара, кабел, ролков дек , Marshall amp.
  2. Пиши му съобщение в обявите в базара. Ще ти отговори , много е очтив. Виж в обявите продава Fender Bassman 100 amp.
  3. Здравейте! От град Варна съм и няма как да чуя и изпробвам лично този усилвател а ми се струва , че е интересен и ще ви помоля за мнения, плюсове и миноси ,недостатъци и преимущества. Искренно ви благодаря...
  4. Karavadjo

    Hammond organ rental

    Лично мое мнение и не ангажирам никой с това е на 1-во мяста все по-малко хора използват органно звучене. 2-ро парите. Ако свириш за 20-50 лв как да наемеш HAMMOND C3? Пробвал съм такъв и ми харесва но нито имам място къде да го съхранявам нито имам превоз да го транспортирам нито получавам нормално заплащане за да си позволя лукса да рпитежавам такъв орган. Имам 3 органа от които HAMMOND XB2 И ROLAND VK 09 и въпреки ,че ми се иска да притежавам един B3 или C3 на този етап немога нито да наема нито да притежавам такъв. С годините тези органи ще се срещат все по-рядко по българските сцени. Една истинска екзотика на бг. сцена.
  5. Teisco 72R Tokyo Japan amp. Red tolex. На колегата Jim ще кажа , че следващия амп ще е Fender Twin Reverb..
  6. Блекмор свири последните години с ENGL E730 Sovereign 50W. Използвал е и ENGL Savage 120 а модела ENGL E650 Ritchie Blackmore е орязана версия на Savage 120. Това е друга тема ,която не е за този раздел. Благодаря на всички за поздравленията.
  7. Един истински амп???? Имам поне 5-6 истински лампови ампове.
  8. ENGL E650 Ritchie Blackmore. Нова придобивка с футсуич ENGL Z-5.
  9. Не видеото е примерно да добие човек представа как звучи въпросния преамп. Аз работя с Marshall.
  10. Да аз съм свирил с такъв усилвател но не ми хареса. В нас имам JCM 800, JCM 2000 TSL100, DSL 100, JVM 410 Head и може би това е причина. Свикнал съм на друг звук просто. До колкото си спомням Хейз серията не е правена в Англия.
  11. http://www.thomann.de/de/tc_electronic_spark_mini_booster.htm
  12. И този ефект е интересен.
  13. Здравей! Благодаря за отговора наистина си наблюдателен. И аз забелязах логото но за измервателните прибори не бях запознат. Ще споделя едно мое предположение. От многократно наблюдение на клипа забелязах ,че въпросния техник след като вади усилвателя от кутията му включва един кабел преди да го пусне в напрежението. Този кабел прилича на този със спикона излизащ от въпросното устройство. До колкото съм запознат ламповия усилвател трябва да е включен към товар (кабинет или говорител 4-8 или 16 Ома) преди да бъде включен към напрежението за да не изгори. Моето предположение е ,че това е прибор който дава товар към изходната букса за кабинета. Предполагам по този начин избягват шума от говоритела при ремонт на усилвателя (различно бучене и пукане). Не съм запознат дали съществува подобно устройство и какво може да замерва и показва на въпросния дисплей. Това е само мое предположение. Ако е запознат някой с това да сподели мнението си. Хубав ден.
  14. Здравейте! Можеби въпросът ми не е точно за тази тема но предполагам ,че ще бъде прочетен от повече хора и имам по-голям шанс да получа отговор. Та въпросът касае замерването на един усилвател от завода производител преди да бъде опакован и пуснат на пазара. Гледах клипове в YouTube за процеса на производство но преди да бъде пуснат за продажба го тестват с осцилоскоп, функционален генератор и прибор който ми е неизвестен. Разглеждах много да не кажа хиледи каталози за измервателна техника но не намерих нищо подобно. Писах на няколко форума за електротехници но не получих отговор. Ако някой е запознат надявам се да ми отговори. Ще приложа и клип да се види за кой прибор става въпрос. Прибора е със сините букси включени в него. Ако знаете марка, модел и предназначение пишете по темата. Предварително благодаря на всички мнения. Хубав ден..
  15. Честито и със здраве да си го ползваш...
  16. 1. Egnater Rebel-20 2. Hughes & Kettner Tubemeister 18 Ето две предложения и от мен. Но да не забравяме , че всичко е въпрос на вкус.
  17. Извинявам се на хората които няма да ми харесат поста но ще споделя малко опит в тази насока. През последните 10г. експериментирах много със звука на Блекмор. Изпробвах поне 10-тина ампа. Оказа се ,че новите ампове на Маршал звучат наистина различно от старите. За стария звук си трябва и стар амп. Блекмор използва Marshall Major 200W и магнетофон AIWA TP1011. Аз лично не можах да си купя този модел но разгледах схемата и различни марки ролкови магнетофони. Оказа се ,че звука на Ричи Блекмор може да се постигне и с друга марка ролков магнетофон но и ампа е от голямо значение. Става въпрос за звука от Калифорния Джем 1974г. Хубав ден.
  18. Тези теми за ламповия усилвател и за избора на такъв не ви ли омръзнаха вече? Почти всяка седмица излиза подобна тема. Всичко е въпрос на вкус. Успех в избора.
  19. А за други само ЛамБи, Ламби, Ламби....
  20. Metalhammer продължавай със следващите серии на серията Marshall 100W. Следя темата с интерес а не си разгледал още серията JCM2000 DSL 100, TSL 100, JVM 410H а да не говоря и за различните модели JMP RR100 (Randy Rhoads) , JMP 1992 Lem Lemmy и др. модели.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.