Jump to content
Българският форум за музиканти

Anton

новаци
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Anton

  • Рожден ден 06/16/1985

Previous Fields

  • Инструмент
    Не знам как му викат

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Anton's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Слушай много ама много музика. Забрави за инструмента. Не слушай само тромпетисти, но и внимавай в пеенето на вокалистите изобщо всяко едно изпълнение, което ще ти помогне да разкажеш своята история с инструмента.
  2. До(1 октава), Сол, До, Ми, Сол, До са тонове, които се изпълняват без натискане на никакви пистони-празни позиции. При натискането на първия пистон, звука се понижава с цял тон надолу. При натискането на втория пистон, звука се понижава с половин тон надолу. А при натискането на третия пистон, звука се понижава с тон и половина. При комбинацията на различните пистони се получават различните тонове. Няма значение дали ще натиснеш първи и втори пистон, или само третия.От До на втора октава до Сол на втора октава позициите са същите само не се използва третия пистон и Ми е празна позиция. Но тия неща ги има във всяка школа за тромпет.Съвет-отиди на няколко урока при тромпетист да ти покаже постановка на устните, дишане и други неща, които се обясняват трудно дори от самите учители та камо ли в книгите.
  3. Пробвай в магазините до Музикалната Акаделмия.Там има голям избор от мундщуци.Ако си от София де.Аз имам също Сириус-пушка са.Щом ти е първи тромпет ще ти свърши работа даже и ако тръгнеш да вадиш нещо Рахманинов.
  4. Има ли някой албум на някой саксофонист или тромпетист, който да ви подействал наистина силно.Аз примерно се сещам за A Love supreme, Sketches of Spain, Kind of blue, Loves songs на Чет Бейкър, Red clay на Фреди и някаи записи на Клифорд Браоун, също и Dizzy's party и един албум на Рой Харгроуве с парчета на Чарли Паркър....Абе те май станаха много!!!!
  5. Що да си изпростел?! Че по приятен човек от малкия ЛУИ има ли?
  6. Гил Еванс,Бил Еванс,Майлс Давис,Джон Колтрейн,Джордж Гершуин,Рахманинов
  7. Мишо Йосифов- 0895601703 и Дилян-0888242607 и им пратете много поздрави от Тони
  8. Аз знам, че момента е доста индивидуален, но все пак мерси за насоките точно, това ми трябваше.А колсото до концерта, какъв беше по-точно той?
  9. Въпроса ми е как човек може да намери най-точния мундщук за себе си?Знам че най-добрата стратегия са пробите, но все пак да намалим малко диапазона на размерите по някакъв начин.Един приятел ми каза веднъж, че според духачите по Ню Йорк няма значение мундщука.Какъвто и да е, взимаш го, разгряваш и бичиш дъски след това...
  10. Anton

    Кубе за бас

    По скоро блус и джаз, но защо да се лишаваме и от възможността да посвирим хубав рок.За свирене с група
  11. Anton

    Кубе за бас

    Я кажете няква добра оферта за кубе за бас до 300-400 лева и в кой магазин мога да го открия.Търси се не мощност а по-скоро чистота на звука, ако мога така да се изразя.Не е за мен и не се занимавам с кубета , така че дайте няква информация.
  12. Аз искам да се допитам тука до музикантите, виждам има хора, които се занимават сериозно, даже някои съм слушал на живо.Та какво е вашето мнение по въпроса не с магданоса, а : Развива ли се музикантския слух, или той е даденост за съответния човек?Под слух имам предвид, като ти праснат някъв акорд и ти да викнеш в захлас Си бемол мажор.
  13. Точно това исках да чуя.Радвам се , че не всички са обладани от тия цепеници на високите тонове.Разбира се и това си един вид висше майсторство, трябва да муго признаим.Но имаше едно старо негрище, което обикаляше света заедно с Дюк с името Cat Anderson, мисля си , че той е доста подценяван в този вид свирене.
  14. Аз може би не го споменах щото не го виждам като тромпетист, а като един от най-великите музиканти.Просто имаше музика до Майлс и има музика след Майлс.Но си прав длъжни бяхме да го споменем.Нека всички си потрием дружно малко пепел на главата.
  15. Въпреки всичко парцуцата си е прекрастна идея
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.