Jump to content
Българският форум за музиканти

samohvalko

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Contact Methods

  • AIM
    niki.andreev1

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

samohvalko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-1

Обществена Репутация

  1. Здравейте, не съм професионален музикант или певец, но обичам да се записвам върху различни инструментали. Наскоро си взех нов лаптоп, с кой имам някои проблеми при използването на горепосочената програма. Първото е, че като вмъкна инструментал в мултитрак сесията не ми дава да запиша гласа си отдолу защото -sample rates на слушалките, микрофона и лаптопа се разминавали, доколкото разбрах. Уедналявам ги и пак същото.- другият проблем е че и се забавя гласа, тоест аз пея на местата, които трябва, но има някакво закъснение и върху унструментала звучи не на място, все едно закъснявам. Моля за помощ от някой, който е работил с тази програма. Благодаря предварително.
  2. Да, разбирам Ви напълно,и благодаря за предупрежденията,но пак казвам-аз не искам синтезатор, за да свиря ( щях да си купя пиано), а за да композирам и аранжирам песни. Този модел, който съм посочил има невероятни възможности и в същото време е с 73 клавиша, в момента съм с толкова на моя синтезатор и не искам по-малък капацитет. В тази връзка, може ли някой да ми посочи конкретенмодел на друга марка със същите възможности и брой клавиши? Благодаря предварително.
  3. Да, това го разбрах, чудно ми е само защо?
  4. Видях я тази ямаха мм6, и явно не сте видели модела, за който питам. Първо, 1е е с 73 клавиша и оттам нататък тръгват едни разлики, космически.
  5. Благодаря Ви, но както каза един от вас съм свикнал с касио, моделът който имам в момента е много добър нищо че е стар вече. На мен не ми трябва инструмент за свирене на сонати и инструментали, а за композиране, записване и миксиране. Ще разгледам предоставените линкове, за които благодаря!!!
  6. Здравейте! Благодаря Ви много за помощта!!! Нямам USB вход на синтезатора, защото моделът ми е стар - Casio WK - 1200, но както вие предложихте, така и направих и от изхода за слушалки през аудио картата успях да прехвърля музиката, записвайки вълните с програмата Cool Edit Pro. Вече всичко е наред, и докато карам с този синтезатор, се надявам схемата да работи, а обмислям скоро да го сменя. Благодаря Ви още веднъж за помощта на всички !!!
  7. Здравейте! Намислил съм да си сменям синтезатора, в момента имам пак на касио вк серията 1200, и исках да събера компетентни мнения за този, с който съм решил да го сменям. Благодаря ви предварително !!!
  8. Така, кабелът ми е уж марков, като го включих ми изписа, че е инсталирал нужните драйвери и дотам. Нито си създаде папка, нито нищо. Сега ще променя скоростта, както ми каза, но остава пак проблема с това, не просто да записвам на софтуер звуци от клавира, а да мога да ги пращам от самия синтезатор. Той има такава опция, но ме съмнява, че понеже моделът е стар, става въпрос за пращане към друго устройство, а не към компютър.
  9. Свалих си cool edit pro и уж направих необходимите настройки, ама пак като записвам не хваща синтезатора. Дайте съвет,много ви моля.
  10. Така, имам синтезатор модел - CASIO WK-1200 и композирам песни на него. Да, обаче не мога да ги пратя на компа. Купих си миди кабел 2 5ци към usb, но не ми изписа, както очаквах, remowable disc, а ми инсталира драйвъри и дотам. Какво да направя, за да изпратя миди файловете си на компа, настройки ли , софтуер ли, не знам, моля ви помогнете ми !!!
  11. samohvalko

    Съвет?

    Благодаря ви много за съветите, но съм решил, че ще го продавам този моя, и ще си взема CASIO WK-7500, който намерих само за 1000 лева, има мемори памет до 32гб както и миксер и възможност за записване на глас върху инструментал.Освен това е с 76 клавиша. В линията на сегашния ми синтезатор е, само, че много по-висок клас защото е по-нов просто и има осъвременен софт и usb входове и изходи. Между другото ако някой е заинтересован от сегашното ми касио нека пише тук, ще кача и снимки, да се види състоянието му, а цената още я обмислям.
  12. samohvalko

    Съвет?

    Здравейте!!!! Минавам направо към темата. Имам от отоло 10 години синтезатор модел CASIO WK-1200 с 6 октави и до ден днешен е в перфектно състояние. Работата е там,че преди го използвах предимно като пиано, но от известно време композирам песни а паметта му е силно ограничена както и форматите които поддържа. тоест само миди. Та въпроса ми е-какво да правя? Да се опитам даго продам и да си взема нов ( препоръчайте по-добър оттози но не с по-малко от 6 октави) или да намеря начин да го свържа с компа и всяка мелодия да я изпращям за да мми се освобождава памет. Синтезаторът навремето беше наи-добрият на пазара, струваше 1200 лева и го взехме от професионален музикален магазин. Тогава той беше върха на синтезаторите. Оглеждам по разни сайтове новите, ама въпреки, че са нови ми се струват много по-слаби от него въпреки, че е толкова стар. Та, помагайте ( ако някой може да ми препоръча магазин или сайт където има висок клас синтезатори нека сподели) . Благодаря ви предварително . ))) Между другото видях че има нов звяр- CASIO WK-8000 иматели идея дали се продава у нас и къде ? Но това е страничен въпрос де.
  13. samohvalko

    Sound Forge

    много ви благодаря,но не мога да намеря нищо.Много ще съм благодарен,ако някой който разбира от такива програми и знае как се работи с тях, да ми помогне като ми пише на моя скайп и ми каже някоя конкретна програма и как се работи с нея .Скайп: samohvalko
  14. samohvalko

    Sound Forge

    мерси много
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.