Jump to content
Българският форум за музиканти

a_c_

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About a_c_

 • Rank
  Навъртащ се
 • Birthday 01/05/1981

Previous Fields

 • Инструмент
  ПИАНО

Contact Methods

 • MSN
  sinapovaaya
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  224136433

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

934 profile views
 1. Това е програма за учене на пиано показва ти нотите и като свържеш със кабел или по микрофона ( но така има латенция) и ти разпознава нотите които си изсвирил и те следи дали свириш правилните ноти. https://www.youtube.com/watch?v=nvzzQUZ-7PE
 2. Напоследък все повече производители на дигитални пиана предлагат функцията bluetooth . А и всяко догитално пиано има usb изход за връзка с компютър. Продават се и разни джаджи на различни прооизводители. Може ли в тази тема да споделяме такива полезни приложения Ето напирмер Flowkey
 3. Пробвай Roland FP 30. 128 полифония, Хубава клавиатура с междинен сензор за бърза репетиция Usb -флашка възможност за запис миди и wave. Ако и на звук ти допадне ..... http://www.musicworld.bg/bg/m_2570127/i_59136/Roland_FP_30_BK.html https://www.muziker.bg/roland-fp-30-bk-digital-piano?gclid=CM3dubWa2NICFcEp0wodZS8ATQ Може да го тестваш в магазина Динакорд на Искърско шосе 7
 4. a_c_

  Дигитално пиано

  Е за толкоз пари толкоз. То всеки си преценява и бюджета и какво му е по-важно. Но например за свирене в къщи няма да ми са важни Line out нито изходите нито миди входове. Но ако ще го разнасям по сцени е дуга бирата. Звучи добре на собствените си колони, има възможност да се з апишеш на флашка и wave. Има възможност да го ползваш като миди клавиатура, ако се наложи, има изходи за педали, За пиано за упражнения е супер супер.
 5. a_c_

  Дигитално пиано

  Roland FP-30 има трети сензор. Има и възможност за запис wave на USB флашка
 6. a_c_

  Дигитално пиано

  Клавиатурата на кавая е AHAIV-F която е базовата. При роланда мен лично ме привлича бързата репетиция и ескейпмънта ( let off както му викат Кавай) Ама и те като Ямаха си пазят хубавите клавиатури за по-високия клас.
 7. a_c_

  Дигитално пиано

  Ами за хубаво дигитално пиано аз много съм харесала FP-30. Има хубав звук, разкошна клавиатура. Аз много му се зарадвах. Ще се радвам и CyberGene да се изкаже за този модел. А и са доста приятни блутут функциите. И проложението на роланд го има и за андроид. https://www.roland.com/global/products/fp-30/ По принцип е хубаво като купувате пиано, да сте имали възможност този модел да го пипнете да го чуете, дали ще ви хареса, по интернет по картинка и с демота .......... малко не става. Пиано не се купува всеки ден все пак.
 8. a_c_

  Прима виста

  Започни първо с нещо, което е кратко 2-3 реда. Опитай се да прочетеш нотите и да ги чуеш в главата си, но да не свириш. За целта може да си в друга стая, не тази с пианото. И чак когато си сигурен, че го знаеш и с двете ръце едновременно може да си движиш ръцете докато го учиш) тогава пробвай да го изсвириш. Постепенно започваш по-дълги неща да се опитваш да прочетеш прима виста по същия начин. УСПЕХ!!!!
 9. Ако нещата опират до "Искам да извадя музиката от главата си и да ви я пусна" Ами започни да я вадиш, както вадиш по слух чужда песен. Мелодията, хармонията, структората тембрите, детайлите докато стане същата каквато я чуваш ти. Това е истината. Ако искаш свири и записвай, ползвай програми, Но това на теория само не се учи. А и теорията се учи по-лесно, когато практиката те изправя пред проблеми, които да решиш.
 10. Добре де какво значение има, Никога дигиталното пиано няма да стане като дървеното, както и робота не може да стане човек, колкото и да го удурдисват.
 11. Yamaha CLP 545, 575 и 585 имат дървени клавиши от този тип http://www.normans.co.uk/blog/wp-content/uploads/2014/08/A613F458C0E14B93ADF4FFFEE4579DE6_12074.jpg В крайна сметка, ако имате търпеливи съседи може да си позволите и някое запазено Беларусче. Но ако нямате търпеливи съседи дигиталните са добра алтернатива. Да не забравяме все пак, меракът за свирене е водещия и той не се купува. Който иска да свири ще се научи дори и на посредствен инструмент, а друг може да има хубав и качествен инструмент и да не стигне по-далеч от "мила моя мамо"
 12. Аз пък съм за дигитално пиано. Особено при 13 годишно. Това по мои изчисления е 7-ми клас. Сега се готви за кандидатстване, толкова са заети в училище. Много по-добре е да има къде да се упражнява особено в къщи в удобно време без да се съобразява със съседи. Да направи репертоар, да се понаучи да свири пък за акустично има време. Като забогатее с музика и си купи къща ще си купи и хубав акустичен роял и ще си вика акордьор да и го настройва.
 13. И моето е с RHII, но и при RHIII май е същото, тази част.
 14. Ами в начина по който е конструиран клавиша. Има една част, която е намазана със силиконова грес и стои на сантиметър от мястото което прави контакт с гумичката. Но е по високо и се стича. Когато тази грес попадне там, където се прави контакт с гумичката, тогава не свири. Дойде човека от "камертон" беше много мил и ги чисти, но не е решение. Обмислям ако може да ми смени клавиатурата с някаква друга, на друг принцип. Като е по хладно по не правят проблем. Иначе инструмента е супер. Удобен, функционален, с хубави звуци върши ми перфектна работа. Затова не искам нов. Само ако може клавиатурата да сменя.
 15. Не си взимай CN 35. На Лично ще ти обясня защо.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.