Jump to content
Българският форум за музиканти

HidePower

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно HidePower

  • Рожден ден 10/23/1992

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

HidePower's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Добре дошъл във форума колега. Въпросния бъз за който говориш е т.н. Ground Loop, с две думи по веригата от компютър, микрофон, преамп, интерфейс, миксер и каквото още си включил се образува втори кръг с честота 50Hz, обикновено причината е лошо заземена ел. инсталация или липса на заземяване. В нашата страна се прави защитно зануляване, което играе ролята на земя, но темата е дълга, може да почетеш, инфо бол. Хардуерното решение на проблема е DI Box с Ground Lift функция, като правилото е пасивна техника - активен DI, активна техника - пасивен DI. Софтуерното решение е по-скоро за заглушаване, но не отстраняване на проблема, с ноч еквивалайзер режеш 50Hz и хармониите му до към 500Hz, т.е. 50, 100, 150... до 500. Нещо подобно трябва да се получи http://i68.tinypic.com/2146xiu.png , това може да го направиш с който и да е free EQ от нета. За шума е много относително, напиши какви кабели ползваш и как точно си свързал техниката като схема. Можеш да сложиш нойз гейт, ако шума не е много силен, друг вариант е Waves Z-Noise плъгин за постпроцес на аудиосигнала. В момента и аз се боря със същото нещо...
  2. Да, първия запис само от интерфейса е с включени симулации както е на скрийншота. То е ясно, че проблема е с хай гейн симулациите, на клийн шум няма, дори и граунд лууп не се чува. Гледам ютюбъри с хай гейн симулации и подобни конфигурации нямат такива проблеми с шума. Иначе пробвах с Guitar Rig, Amplitube, BIAS FX, Waves GTR3, Peavey Revalver и всичко що е free vst симулация... проблема си остава с шума.
  3. Здравейте, имам доста неприятен проблем - без да съм свързал кабел и китара от мониторите се чува шум, който не мога да локализирам от къде е. След като свържа инструментален кабел се чува 50Hz граунд лууп, но за сега него го режа с ноч еквивалайзер, по-натам ще мисля за DI Box, но не това ме притеснява, а самият шум. Системата ми е Windows 7, Core i3, 4GB RAM Монитори: Еdifier R1600T Plus Интерфейс: TASCAM US-322 (USB 2.0) Направих записи за да чуете за какво говоря. Шум само от интерфейс, монитори и компютър, без свързани кабели, инструменти, микрофони и пр.: https://soundcloud.com/edoard-vesselinov/samo-interfeysa Шум от интерфейса + инструментален кабел Bellamusic 6m: https://soundcloud.com/edoard-vesselinov/interfeys-kabel Интерфейс + Кабел + Китара: https://soundcloud.com/edoard-vesselinov/interfeys-kabel-kitara Когато застана с китарата фронтално срещу мониторите (перпендикулярно) се получава страшна микрофония, а когато съм паралелно на тях няма микрофония. Това е конфигурацията на конкретния сигнал, който чувате: https://s15.postimg.org/iw94fde6j/Signal.jpg Проблема го имам и с други китари и кабели. Изчетох доста теми по въпроса, за граунд луупове, електромагнитни интерференции, радио интерференции, екраниране на електрониката с медно фолио, също така за защита на кабелите с ферити... и последния да затвори вратата Въпроса е, ако някой може да ми обясни от къде е проблема, защото аз не знам. Този шум ми прилича на EMI, но не знам! Някакви идеи?
  4. Здравейте, мисля да си взимам външна звукова карта, тъй като свиря с Гитар Риг и има много шумове и пръщения. Мислите ли, че качествена звукова карта би оправила проблема с качеството на звука с прилична латенция? Дали само DI BOX ще оправи нещата?Спрял съм се на Taskam US122MKII, US144, US322. Гледам, че сега в Мюзикуърлд са на промоции и са почти на една и съща цена и трите. Има ли големи разлики между тях? Коя бихте препоръчали? Лаптопа е с core I3, 4gb ram, за монитори ползвам Edifier RT1600.
  5. Много благодаря за отзивите пичове!
  6. След малко ровене се спрях на тази http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_46131/Tascam_US_366.html TASCAM US-366, гледам характеристиките, че е на 24bit/192kHz. Да попитам честотата играе ли голяма роля за качеството на звука? Тази е с 20 кинта по-скъпа, а разликата между двете е около 100kHz. Някакви мнения?
  7. Здравейте пичове! Намислил съм да взимам хубава звукова карта, защото ползвам Guitar Rig за свирене вкъщи и на лаптопа звучи доста лошо - пукане, шум, съскане... не е от хардуера, пробвал съм с други китари на други компютри все едно и също е. Аз си го обяснявам с това, че качеството на звуковите карти е лошо и затова се получават тия шумолевици. Та въпроса ми е, ако сложа скъпа звукова карта ще изчезнат ли дразнещите странични звуци и като цяло ще се повиши ли качеството на звука? Понеже не съм много в час с тия неща за тва реших да попитам тук при Вас. Четох из форума за ето тази звукова карта "Tascam US-122MKII", tascam.com/product/us-122mkii/downloads/ , доста хвалена е, но дали ще ми свърши работа за Guitar Rig-а? Заделил съм около 300 кинта. Лаптопа е с параметри: Intel Core i3 2.2Ghz; 4GB RAM; 2xUSB 2.0 и 1xUSB3.0; За монитори ползвам Edifier R1600T Plus http://www.amazon.co.uk/Edifier-Studio-R1600T-Professional-Speakers/dp/B0038JULWW , не са най-висок клас, но като за вкъщи вършат супер работа. Давайте предложения и мнения Мерси!
  8. Здравейте, колеги Имам идея да сложа едно ключе-прекъсвач (2-way) на китарата, който да включва и прекъсва сигнала на инструмента правейки точно този ефект от началото на песента идеята е да прекъсва всички адаптери, не само един. До колкото знам при Gibson това става с ключа, който превключва отделните адаптери и ако някой от тях е намален от неговия volume - се получава. Не знам до колко съм прав... за това и пиша тук. Китарата ми е Cort G254. Дайте ми съвет какъв ключ да сложа, ако това оказва влияние, къде точно да го свържа? Предполагам, че може би ще има някакви пукания при вкл./изкл. - с какво да ги преодолея и т.н. Ето и схемата на китарата http://www.cortguita...s/pdfs/G254.pdf Благодаря предварително на отзовалите се!
  9. Някой може ли да ми каже магазин в София от където мога да купя ново ключе?
  10. Здравейте, колеги и съфорумници. Имам следния проблем: когато превключа от пет-степенното ключе на позиция - бридж (хъмбъкер), не се чува нищо, все едно адаптера е изгорял, обаче като се удари силно по струните се чува съвсем лек звук - наподобяващ все едно Volume на китарата е почти на 0 и Gain от усилвателя е на 1. Доста кратък, тих и сух звук. Предположих, че може да е от ключето, щом все пак вади някъв умрял звук , пък и позицията - мидъл и бридж си работи, както и всички други. Отворих електрониката на китарата - Cort G254 и на крачетата на ключето запоих един проводник (байпас от едно към друго краче), нямах идея какво правя, просто си помислих, че ако е от ключето с един мост ще мога да включа директно. Пробвах всички комбинации, докато не открих тази при която хъмбъкера работи - проработи, но сега бачкат само нек и бридж позициите - без нек и мидъл и мидъл и бридж, както и Coil Tap-а за хъмбъкера не работи Та кажете от къде точно може да е проблема, от ключето или от адаптера е? Ако ще да е от тъпя ключ, моля ви кажете някъде магазин из София където мога да го купя. Благодаря!
  11. Приятели, след известно време прекарано в ровене из нета, намерих отговор на въпроса ми. Оказва се, че Вай не продава само автографи, ами и много повече. За целта ни трябват скромните 250 евро за да закупим пакета "2012 EVO Experience" от официалия му сайт. Ето какво включва пакета: - Meet & Greet - Сесия въпроси и отговори с артиста - Присъствие на саундчека - Ексклузивен бекстейдж-пас - Копие от ръчно написана партитура - Снимка 8х10 с автограф на Steve Vai - Перце за китара на Steve Vai - Стикер на Steve Vai - Vai/DiMarzio колан за китара с автограф на Стив Вай - Програма на турнето « The Story of Light 2012 » Та така за всички фенове, които разполагат с 500лв. за пакета и 90лв. за билет - фронт стейдж, ще е супер изживяване. Темата се получи малко "питай и си отговори сам", но поне може да е отговор за хора, които си задават същия въпрос. Поздрави още един път на всички!!!
  12. Здравейте, колеги, фенове и маниаци. Не съм сигурен дали темата е за този раздел, ако не е извинявам се. Та на въпроса... чудя се дали някой има повечко информация как можем ние простите люде да се сдобием с автограф от Вай? Преди, или след концерта може да стане това и как, а предполагам се и заплаща "символична сума"? Въобще, ако някой знае нещо по въпроса да пише. Благодаря и поздрави на всички!
  13. Тук си прав, че не съм дал достатъчно инфо колега. Кабинетите са колони (не са китарни - Marshall, Randall или подобни), а са си обикновенни кутии с високоговорители, но им забравих марката. Без глави са, китарите ги свързваме към пулта директно и от него едната китара в единя кабинет, а другата в другия, като на едната верига е свързан процесора. Иначе дали разбрах твоята идея? - китарите първо да се смесят и да отидат към пулта вече смесени, после процесор и от там колоните? Иначе този смесител, който съм постнал както се вижда е на части и ще падне яко поене дано се справя... кутийка си нямам и идея от какво да е, но някой ако има предложения да поства и още един въпрос - този смесител от какво захранване се нуждае?
  14. Здравейте съфорумници и колеги! Имам малък проблем с озвучаването там където свиря и се обръщам към вас да кажете мнение и тук там някой съвет. В репетиционната има два китарни кабинета, които минават през малък мишпулт, на едната верига е вързан китарен процесор, но другата е обречена за clean chanel В момента не разполагам с процесори и камиончета, за това прецених, че на първо време ще е най-добре да "смесим" двете китари на единя кабинет, който е с процесора. Или по-точно съм се спрял на ето това нещо: http://hobbykits.eu/index.php?route=product/product&product_id=57 Какво милсите по въпроса момчета?
  15. Бълват различен звук, защото дървесината по света не е напълно еднаква. Не ми се вярва да карат дървесина за китарите от точно определено място до всички точки на света в които се произвеждат, все пак точно дървения материя от който е направена китарата зависи нейният звук (тембър, ако така мога да се изразя), различен климат, почва... същото по вид дърво, но не същото по "качество". Това е лично мое мнение, такаче на ме хранете, ако не е точно така... просто идея :greenangel: А по темата, израстнах с Ричарката, Баща ми е фен, Чичо ми Бог да го прости и той му беше фен, даже се беше кръстил кучето Ричи... та както и да е http://www.public-republic.com/magazine/2007/09/645.php Ето една статийка за "разликата" между стратовета на Ричи и Ингви в основни линии. А иначе да попитам разбирачите във форума , на много записи гледам Ричито използва някакъв магнетофон с ролки.... прочетох някой беше писал по назад, че е AIWA и служи за преамп, ама някакси не мога да разбера как така електрическият импулс на китарата минава през ролки с лента и по този начин ще криви звука... ? Ричи Блекмор FOREVERR!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.