Jump to content
Българският форум за музиканти

vaska

Members
 • Мнения

  42
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно vaska

 • Ранг
  Ослушващ се
 • Рожден ден 10.02.1989

Previous Fields

 • Инструмент
  vocal

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Асеновград
 1. vaska

  Какви са видовете гласове

  От ника с името ми, може би, си личи това... Определено е по-различен, но не звучи добре, когато човек пее само на него. Именно затова се опитвам с течение на времето да му кажа "Сбогом, дано си щастлив утре далече от мен..!"
 2. vaska

  Какви са видовете гласове

  От много време се опитвам да се "отърва" от убийствения ми фалцет и може би накрая ще успея...
 3. vaska

  Бг песни за караоке

  Бих ти препоръчала този сайт: http://www.bgkaraoke.hit.bg/
 4. vaska

  Пеене?Обичам го но и още нещо

  Няма нужда да убиваш човек, за да си върнеш предишния глас. Просто направи нещо за него /гласа си/, като например откажеш цигарите, които са враг №1 на гласните струни. Мутацията на гласа е напълно нормално явление и това не бива да те притеснява в никакъв случай. Просто мисля, че трябва да започнеш с "новия си глас" отначало. Да започнеш от пеенето на тонове, които са в диапазона ти и не натоварват гласа и постепенно да се разпяваш с все по-високи тонове. Така и напрежението в гласа при пеене постепенно ще изчезне. Трябва да пееш често, без да претоварваш гърлото разбира се, за да си във форма.
 5. vaska

  Вицове за музиканти!

  Диригент на оркестър получава бележка след концерта: "Не че съм доносник, но онзи пълния с мустаците бие барабана само, когато гледате към него!"
 6. vaska

  Вицове за музиканти!

  Един вокалист си търси ехо ефект в музикален магазин. Имало всякакви модели на големите фирми, но всичките били много скъпи... -Имаш ли нещо по евтинко, че нали знаеш как е... -Имам тука едно руско, пробвай го ако ти хареса - 5 лева и е твое... -Пробра! -Проба, проба, проба... -Еее върши работа, взимам го!!! И след време групата има участие, излиза нашият и със всичка сила изкрещява: -Добър вечер, здравейтеееее!!! И ехо ефекта се включва: -Проба, проба, проба...
 7. vaska

  Два въпроса

  Болките в гърлото не са нормално явление при пеене. Всъщност всеки тон трябва да излиза без напрежение и напълно свободно. В противен случай започват проблеми с гърлото и недай си Боже с гласните струни, който при някои хора са много уязвими. Гърлото трябва да е напълно отпуснато при пеене, без стягане /което довежда до ранно пресипване на гласа или други усложнения/. По принцип преди пеене избягвам употребата на всякакъв род газирани напитки, не само бира, защото гласа ми пада от тях.
 8. vaska

  има ли начин?

  Аз имам вибрато, но не "вродено", а придобито. Т.е. в процеса на пеене си го изработих.
 9. Здравейте! Можете да пробвате в АМТИИ - Пловдив, не знам дали ще стане, но попитайте там.
 10. vaska

  Куриозни имена...

  В болницата тук пък съм се натъквала на кабинета на д-р Шекерова /лекува захарен диабет/.
 11. Не е само това. Можеш да пееш в професионални ансамбли или оркестри, където ти "тикват" нотния текст на определена песен под носа и върви да я учиш после, ако не си музикално грамотен. За да си пианист, цигулар, акордеонист и т.н. работата е съвсем същата - трябват ти учебници, школи, свирене на кратки етюди отначало, спазване на определен ритъм, трайност и т.н. и т.н. Разбира се, човек може да стане и певец без музикално образование - примери за това на родната музикална сцена - колкото искаш, но винаги хората с такова образование ще бъдат по-лансирани и с крачка напред. Това е личното ми мнение все пак.
 12. vaska

  Куриозни имена...

  Е, ако говорим за куриозни имена на певци, мога да изброя някои като Валя БАЛКАНСКА, Румен РОДОПСКИ, Николина ЧАКЪРДЪКОВА... Има и още един човек с планинско име, но той няма нищо общо с музиката - Георги ПИРИНСКИ.
 13. Преди година и аз бях изправена пред подобна дилема - дали да кандидатствам във висше музикално училище /АМТИИ в случая/, или да кандидатствам нещо друго и пак да си се занимавам с пеене. Човек може да си пее и без да има висше музикално образование, да участва в конкурси, фестивали и т.н. Но висшето музикално образование ти дава онази подготовка, която наистина ще ти е много необходима, ако си решил да се занимаваш професионално с музика.
 14. vaska

  Кандидатстване с пеене?

  Само преди два дни кандидатствах в АМТИИ - Музикалната академия в Пловдив за специалност народно пеене, но се провалих на изпита по солфеж...но другата година продължавам атаката! 50 кандидати за народното пеене само за...15 места! А за вокалната ми педагожка мога да говоря само хубави неща - страхотна е!!!
 15. Имам по някаква случайност учебника на Параскев Хаджиев - "Елементарна теория на музиката" и наистина ми е полезен, макар че забелязвам, че на някои места е написано вместо "тази" - "тая" или вместо "този тон" - "тоя тон" и това се среща на много места. Но това няма значение де - важното е, че върши работа.
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.