Jump to content
Българският форум за музиканти

vaska

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About vaska

 • Rank
  Ослушващ се
 • Birthday 02/10/1989

Previous Fields

 • Инструмент
  vocal

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Асеновград
 1. От ника с името ми, може би, си личи това... Определено е по-различен, но не звучи добре, когато човек пее само на него. Именно затова се опитвам с течение на времето да му кажа "Сбогом, дано си щастлив утре далече от мен..!"
 2. От много време се опитвам да се "отърва" от убийствения ми фалцет и може би накрая ще успея...
 3. vaska

  Бг песни за караоке

  Бих ти препоръчала този сайт: http://www.bgkaraoke.hit.bg/
 4. Няма нужда да убиваш човек, за да си върнеш предишния глас. Просто направи нещо за него /гласа си/, като например откажеш цигарите, които са враг №1 на гласните струни. Мутацията на гласа е напълно нормално явление и това не бива да те притеснява в никакъв случай. Просто мисля, че трябва да започнеш с "новия си глас" отначало. Да започнеш от пеенето на тонове, които са в диапазона ти и не натоварват гласа и постепенно да се разпяваш с все по-високи тонове. Така и напрежението в гласа при пеене постепенно ще изчезне. Трябва да пееш често, без да претоварваш гърлото разбира се, за да си във форма.
 5. Диригент на оркестър получава бележка след концерта: "Не че съм доносник, но онзи пълния с мустаците бие барабана само, когато гледате към него!"
 6. Един вокалист си търси ехо ефект в музикален магазин. Имало всякакви модели на големите фирми, но всичките били много скъпи... -Имаш ли нещо по евтинко, че нали знаеш как е... -Имам тука едно руско, пробвай го ако ти хареса - 5 лева и е твое... -Пробра! -Проба, проба, проба... -Еее върши работа, взимам го!!! И след време групата има участие, излиза нашият и със всичка сила изкрещява: -Добър вечер, здравейтеееее!!! И ехо ефекта се включва: -Проба, проба, проба...
 7. vaska

  Два въпроса

  Болките в гърлото не са нормално явление при пеене. Всъщност всеки тон трябва да излиза без напрежение и напълно свободно. В противен случай започват проблеми с гърлото и недай си Боже с гласните струни, който при някои хора са много уязвими. Гърлото трябва да е напълно отпуснато при пеене, без стягане /което довежда до ранно пресипване на гласа или други усложнения/. По принцип преди пеене избягвам употребата на всякакъв род газирани напитки, не само бира, защото гласа ми пада от тях.
 8. vaska

  има ли начин?

  Аз имам вибрато, но не "вродено", а придобито. Т.е. в процеса на пеене си го изработих.
 9. vaska

  Куриозни имена...

  В болницата тук пък съм се натъквала на кабинета на д-р Шекерова /лекува захарен диабет/.
 10. Не е само това. Можеш да пееш в професионални ансамбли или оркестри, където ти "тикват" нотния текст на определена песен под носа и върви да я учиш после, ако не си музикално грамотен. За да си пианист, цигулар, акордеонист и т.н. работата е съвсем същата - трябват ти учебници, школи, свирене на кратки етюди отначало, спазване на определен ритъм, трайност и т.н. и т.н. Разбира се, човек може да стане и певец без музикално образование - примери за това на родната музикална сцена - колкото искаш, но винаги хората с такова образование ще бъдат по-лансирани и с крачка напред. Това е личното ми мнение все пак.
 11. vaska

  Куриозни имена...

  Е, ако говорим за куриозни имена на певци, мога да изброя някои като Валя БАЛКАНСКА, Румен РОДОПСКИ, Николина ЧАКЪРДЪКОВА... Има и още един човек с планинско име, но той няма нищо общо с музиката - Георги ПИРИНСКИ.
 12. Преди година и аз бях изправена пред подобна дилема - дали да кандидатствам във висше музикално училище /АМТИИ в случая/, или да кандидатствам нещо друго и пак да си се занимавам с пеене. Човек може да си пее и без да има висше музикално образование, да участва в конкурси, фестивали и т.н. Но висшето музикално образование ти дава онази подготовка, която наистина ще ти е много необходима, ако си решил да се занимаваш професионално с музика.
 13. vaska

  Кандидатстване с пеене?

  Само преди два дни кандидатствах в АМТИИ - Музикалната академия в Пловдив за специалност народно пеене, но се провалих на изпита по солфеж...но другата година продължавам атаката! 50 кандидати за народното пеене само за...15 места! А за вокалната ми педагожка мога да говоря само хубави неща - страхотна е!!!
 14. Имам по някаква случайност учебника на Параскев Хаджиев - "Елементарна теория на музиката" и наистина ми е полезен, макар че забелязвам, че на някои места е написано вместо "тази" - "тая" или вместо "този тон" - "тоя тон" и това се среща на много места. Но това няма значение де - важното е, че върши работа.
 15. *** Старшината в казармата: - Защо ви нямаше вчера, редник Петров?! - Ами бях на "Севилският бръснар"... Старшината (учудено): - Че как така? Нашия не работи ли?! *** На родителите на Моцарт веднъж им дошли гости. Обаче през цялото време, докато те разговаряли в гостната, в съседната стая малкия Моцарт свирел непрекъснато. Минал час, два, три... свиренето не преставало. Изумен един от гостите попитал бащата на Моцарт: - Абе на това дете не му ли се иска да излезе и да поиграе малко с децата навън?! Бащата: - Ами иска му се, разбира се, ама като съм го заковал за пианото... *** Обвинили прислужницата на Бетховен, че въздействала на творчеството му. И веднъж на едно официално събиране я попитали: - Г-це, защо оказвате такова влияние върху творбите на такъв велик композитор? А тя се изсмяла с пренебрежение: АЗ - една обикновена прислужница да въздействам на такъв композитор като Бетовен?!? Ха ха ха хааааааа!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.