Jump to content
Българският форум за музиканти

vaska

Members
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно vaska

  • Рожден ден 02/10/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    vocal

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Асеновград

vaska's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. От ника с името ми, може би, си личи това... Определено е по-различен, но не звучи добре, когато човек пее само на него. Именно затова се опитвам с течение на времето да му кажа "Сбогом, дано си щастлив утре далече от мен..!"
  2. От много време се опитвам да се "отърва" от убийствения ми фалцет и може би накрая ще успея...
  3. Бих ти препоръчала този сайт: http://www.bgkaraoke.hit.bg/
  4. Няма нужда да убиваш човек, за да си върнеш предишния глас. Просто направи нещо за него /гласа си/, като например откажеш цигарите, които са враг №1 на гласните струни. Мутацията на гласа е напълно нормално явление и това не бива да те притеснява в никакъв случай. Просто мисля, че трябва да започнеш с "новия си глас" отначало. Да започнеш от пеенето на тонове, които са в диапазона ти и не натоварват гласа и постепенно да се разпяваш с все по-високи тонове. Така и напрежението в гласа при пеене постепенно ще изчезне. Трябва да пееш често, без да претоварваш гърлото разбира се, за да си във форма.
  5. vaska

    Два въпроса

    Болките в гърлото не са нормално явление при пеене. Всъщност всеки тон трябва да излиза без напрежение и напълно свободно. В противен случай започват проблеми с гърлото и недай си Боже с гласните струни, който при някои хора са много уязвими. Гърлото трябва да е напълно отпуснато при пеене, без стягане /което довежда до ранно пресипване на гласа или други усложнения/. По принцип преди пеене избягвам употребата на всякакъв род газирани напитки, не само бира, защото гласа ми пада от тях.
  6. vaska

    има ли начин?

    Аз имам вибрато, но не "вродено", а придобито. Т.е. в процеса на пеене си го изработих.
  7. Не е само това. Можеш да пееш в професионални ансамбли или оркестри, където ти "тикват" нотния текст на определена песен под носа и върви да я учиш после, ако не си музикално грамотен. За да си пианист, цигулар, акордеонист и т.н. работата е съвсем същата - трябват ти учебници, школи, свирене на кратки етюди отначало, спазване на определен ритъм, трайност и т.н. и т.н. Разбира се, човек може да стане и певец без музикално образование - примери за това на родната музикална сцена - колкото искаш, но винаги хората с такова образование ще бъдат по-лансирани и с крачка напред. Това е личното ми мнение все пак.
  8. Преди година и аз бях изправена пред подобна дилема - дали да кандидатствам във висше музикално училище /АМТИИ в случая/, или да кандидатствам нещо друго и пак да си се занимавам с пеене. Човек може да си пее и без да има висше музикално образование, да участва в конкурси, фестивали и т.н. Но висшето музикално образование ти дава онази подготовка, която наистина ще ти е много необходима, ако си решил да се занимаваш професионално с музика.
  9. Само преди два дни кандидатствах в АМТИИ - Музикалната академия в Пловдив за специалност народно пеене, но се провалих на изпита по солфеж...но другата година продължавам атаката! 50 кандидати за народното пеене само за...15 места! А за вокалната ми педагожка мога да говоря само хубави неща - страхотна е!!!
  10. Имам по някаква случайност учебника на Параскев Хаджиев - "Елементарна теория на музиката" и наистина ми е полезен, макар че забелязвам, че на някои места е написано вместо "тази" - "тая" или вместо "този тон" - "тоя тон" и това се среща на много места. Но това няма значение де - важното е, че върши работа.
  11. vaska

    изнасяне на тона

    Това досега е най-добрия и изчерпателен съвет, който съм чувала! Дори и вокалния ми педагог не успя да го обясни така... Благодаря ти!
  12. vaska

    изнасяне на тона

    Пея от 4 години, но едва наскоро посетих вокален педагог, който откри някои неща, над които трябва да поработя. Едно от тях е, че когато пея, пея някак си с половин глас. Аз това го знаех отпреди, но ми е доста трудно за съжаление да преодолея този "проблем", както го наричам аз, защото за мен наистина си е проблем. Иначе вокалния ми педагог каза, че вече съм имала ясно изграден стил на пеене, справяла съм се добре с извивките и орнаментиката в народното пеене /защото аз се занимавам с този стил/, но трябва да поработя върху изнасянето на гласа си. Някой от вас - пишещите тук имал ли е подобен проблем и ако да, как се е справил с него?
  13. Тъпотия и половина!
  14. Вижте това! www.ken-li.com Е, бива ли пък чак такава подигравка...!
  15. В сутрешния блок на БТВ даваха Фънкито - и за това, че народа се бил разделил на две - едните срещу него, а другите - които го харесват. Абе точен ми се вижда човека - казва си всичко каквото мисли в прав текст /макар че му е малко пиперлив езика/, но прекалено много забележки прави за външния вид на айдълите...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.