Jump to content
Българският форум за музиканти

Dread

Members
  • Мнения

    301
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Dread

  1. Ex74, това никак не прозвуча впечатляващо.
  2. Аз имам нисък клас Овейшън или по-скоро някаква дъщерна фирма Applause, лицензна (Fender - Squier), която имитира сравнително успешно оригинала най-вече като оттенък на звука, но само до там. Закупих от Райзинга за около 450лв. и съм доволен. Та на въпроса - не мога да преценя какво точно е покритието, но май си е сравнително обикновена пластмаса, която пуска боя и цапа гащи, като се заседиш с китарата. Сравнявал съм я много пъти с Овейшъна на един приятел, който е за 1200 евро и поне според нас материалът, който е на гърба е същият.
  3. ^Ти луд ли си? Знаеш ли от кога е тази пуста тема? edit: Ако ти ми изсвириш солата на Лайхо,които видиш ли не са трудни, аз собственоръчно ще си отрежа пръстите през един и ще ти подаря цялото си имущество! Съжалявам, ама просто не се сдържах, Конееб, смайваш много хора тук !
  4. Dread

    Ръчен фитнес

    Бицев, просто нямам думи къде ме запрати мен! Аз се занимавам много активно с бодибилдинг, който ми е приоритетен спрямо китарджийските ми забежки. Слава богу не си прав за втърдяването и загубата на бързина, като мога да се аргументирам доста убедително, ако те интересува, тъй като съм бивш състезател по бокс, като в споменатия спорт еклозивността, екстензията и ротацията са определящи. В момента за съжаление нямам време, за да бъда по-изчерпателен, но искам да те питам следното - обиколката на предмишницата ми възлиза на на 44 см., измерено при сплита с брахиорадиалиса, което в най-общи линии е с около 70% повече от аналогично измерване при нетрениращ човек - въпросът ми е: аз колко точно трябва да съм бавен? Надявам се да не съм прозвучал заядливо - нямам тази идея, просто тези данни са много относителни и далеч не са окончателни и меродавни. Поздрави!
  5. Има едни Стаг копия на Гибсън ЛП които са по 550 лева, ако не се лъжа, сет нек са и лично на мен ми звучат приемливо, не по-зле от Винтидж или Ричууд и в пъти по-добре от ЕСП еклипс за 500 лв.
  6. Dread

    Randall Rg50 Tc

    Поне сподели каква музика свириш и дали си склонен да монтираш разни камионетки пред ампа.
  7. На мен ми хареса само чистият канал на Богнера, диста направо си ме дразни, ама то и аз съм си малко по-особен, така че е все едно.
  8. Брато, едно приятелче пробва именно подобна комбинация и проблемът произтичаше най-вече от факта, че Зуум-ът определено оцветява звука по характерен начин, което много прецакваше характерния звук на диста преди него. Не помня точно кой Зуум ползваше, но ако не се лъжа беше същият, помня само крайния резултат, който не беше добре. Замисли се обаче, че на практика, ако желаеш да ползваш само дилей и ривърб, можеш да го направши с камионче, вместо с процесор, като натоварването на чейна в общи линии ще е същото. Дилеят е особен ефект и ако го ползваш много е необходимо да имаш качествен такъв, докато ривърб се ползва обикновено с голям успех от самото кубе. Лично моето мнение е, че е по-адекватно да се съсредоточиш върху изцяло аналогова или изцяло цифрова система, като и двете имат предимства и недостатъци. Не зная каква музика свириш и най-вече какъв звук търсиш, но опитай вариант със самостоятелен версатилен процесор, като Бос или чейн от предпочитани ефекти, но за целта е нужно първо да ги преслушаш - other experience - own it!
  9. Dread

    Слушалки

    Към автора: Ти свирил ли си досега продължително със слушалки? Дори и да са хубави е ужасно, гаранция ти давам. Аз лично предпочитам комбото да е адски намалено, отколкото да съм със слушала.
  10. Според американските филми банджото е признак на селяния, моля отбягвайте го!
  11. ^ Брат ми, ако ти ми разпознаеш твоя Ibanez измежду другите само по звук, ще ти купя още един! И не разбирам как толкова хора изказаха мнение на тази императивно зададена тема - всеки да си изкажел мнението, пък чак и с удивителен накрая. В същото време, когато някой начинаещ попита културно, обикновено го пращаме няколко страници назад или му се трие поста.
  12. Или с една дума - хората си знаят с какво и как си свирят и как да постигат еднакво звучене с различна апаратура. И най-вече съм убеден, че дори и да постигнеш 1 към 1 саунда на Металика, след като вече го имаш ще разбереш, че сам по себе си този звук не е кой знае какво и не е с нищо повече от всеки друг качествен китарен звук, защото гениалността идва от цялостната концепция, а всеки от елементите не е чак дотам впечатляващ, когато е сам по себе си.
  13. Ако искаш ориентир, поне ни насочи колко вата и препочитания за вида амп.
  14. По китара или по правопис? Пак помисли и си разпредели рационално приоритетите, защото, ако не умееш да свириш на китара добре не е голяма работа, ама с този правопис си затънал.
  15. Moга да ти дам координатите на един много добър от Тутракан.
  16. Шперплатен страт с 3 сингъла, които не можеха да се комбинират и без потенциометри, който според моите думи беше много по-хубав от другите китари. Кои други - всички други!
  17. А като пишеш това "Пф-ф-ф-ф" плюеш ли?
  18. Задължително вземи и китарата в магазина, но все пак имай предвид, че тези кубета традиционно си имат проблеми със собствения драйв. Сигурен съм, че не е напълно уместен съветът ми, но знай, че по-фундаменталното в домашното свирене е именно ефектът, дотолкова, че при ниски нива на звука, приличният дист може донякъде да допринесе за по-приличен звук. Или в обобщение - ако ще си взимаш кубето, задължително се напъни и да го снабдиш с някакъв приличен ефект, какъвто там предпочиташ.
  19. Да поставиш пред един ДОБЪР Маршал процесор не е проява на добър вкус. Бос НЕ звучат натурално, когато се намират в едно изречение със добър Маршал, но пък то вкус другар има ли? Но от друга страна си напълно прав за китарите.
  20. ^Това е култово! Нямаш кинти - взимаш си Порше - като ще е една кола, да е качествена. Имаш кинти - взимаш си Ланчия, Рено, Мерцедес и чааак после Порше! Много ми стана гот сега, като разбрах, че като нямам кинти ще си купя Гибсън.
  21. Що за глупости са това? Има си хубави транзисторни кубета според предпочитанията за конкретен звук и начина на звукоизвличане. Момчето търси сравнително напомпан звук, което до голяма степен отписва динамичните нужди на саунда. Динамиката е важна само когато собственото ти свирене е изградено върху нея. И съм сигурен, че може да се пропусне моментът със съветването за "още стотина лева" - ако искаше да дава повече, сигурен съм, че щеше да се насочи към комбо за повече. И само още нещо - ако ти ми покажеш хубаво лампово кубе за 230лв. 15w, аз ще ти го купя и ще ти го подаря, халал да ти е!
  22. Аз съм го пробвал в далечното минало - без ефект гаранция няма да ти хареса, дори да си по-непретенциозен. Все пак, каква музика свириш или по-скоро какъв тон търсиш ?
  23. Dread

    King V

    Китарата е много лека, защото при последната си производствена линия Джексън явно са подбрали много особена дървесина. Лично съм я виждал няколко пъти - при разглобена китара у Евтим и още 2 китари при един мой човек. И трите бяха на по-малко от 2 години и със сходна дървения - много лека и много светла.
  24. Моите искрени съболезнования. Споделете въпреки всичко, как се е случила трагедията, мъката е голяма, но нека знаем, кое е отнело живота на този млад човек. Съболезнования, Владислав!
  25. Относно Лес Пол моделите всичко е ясно - хората си харесват именно Гибсън. Интересно ми е мнението ви относно SG копията. Аз самият имам такова на Виндитдж, но нямам възможност да го сравня с истинско. Интересно ми е дали при този вид изработка и материали разликата е по-обозрима отколкото да речем при Лес Пол копията? Съжелявам за офф-а!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.