Jump to content
Българският форум за музиканти

Dread

Members
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Dread

 • Rank
  Guitar Athlete
 • Birthday 08/17/1986

Previous Fields

 • Инструмент
  Guitar

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 1. Dread

  Адаптери за Stagg L400bk

  Ex74, това никак не прозвуча впечатляващо.
 2. Dread

  Относно Ovation акустиката

  Аз имам нисък клас Овейшън или по-скоро някаква дъщерна фирма Applause, лицензна (Fender - Squier), която имитира сравнително успешно оригинала най-вече като оттенък на звука, но само до там. Закупих от Райзинга за около 450лв. и съм доволен. Та на въпроса - не мога да преценя какво точно е покритието, но май си е сравнително обикновена пластмаса, която пуска боя и цапа гащи, като се заседиш с китарата. Сравнявал съм я много пъти с Овейшъна на един приятел, който е за 1200 евро и поне според нас материалът, който е на гърба е същият.
 3. Dread

  Китара с бленда на цигулка?

  ^Ти луд ли си? Знаеш ли от кога е тази пуста тема? edit: Ако ти ми изсвириш солата на Лайхо,които видиш ли не са трудни, аз собственоръчно ще си отрежа пръстите през един и ще ти подаря цялото си имущество! Съжалявам, ама просто не се сдържах, Конееб, смайваш много хора тук !
 4. Dread

  Ръчен фитнес

  Бицев, просто нямам думи къде ме запрати мен! Аз се занимавам много активно с бодибилдинг, който ми е приоритетен спрямо китарджийските ми забежки. Слава богу не си прав за втърдяването и загубата на бързина, като мога да се аргументирам доста убедително, ако те интересува, тъй като съм бивш състезател по бокс, като в споменатия спорт еклозивността, екстензията и ротацията са определящи. В момента за съжаление нямам време, за да бъда по-изчерпателен, но искам да те питам следното - обиколката на предмишницата ми възлиза на на 44 см., измерено при сплита с брахиорадиалиса, което в най-общи линии е с около 70% повече от аналогично измерване при нетрениращ човек - въпросът ми е: аз колко точно трябва да съм бавен? Надявам се да не съм прозвучал заядливо - нямам тази идея, просто тези данни са много относителни и далеч не са окончателни и меродавни. Поздрави!
 5. Dread

  Добри евтини китари

  Има едни Стаг копия на Гибсън ЛП които са по 550 лева, ако не се лъжа, сет нек са и лично на мен ми звучат приемливо, не по-зле от Винтидж или Ричууд и в пъти по-добре от ЕСП еклипс за 500 лв.
 6. Dread

  Randall Rg50 Tc

  Поне сподели каква музика свириш и дали си склонен да монтираш разни камионетки пред ампа.
 7. Dread

  Massive High-gain Amp Shoot-out!

  На мен ми хареса само чистият канал на Богнера, диста направо си ме дразни, ама то и аз съм си малко по-особен, така че е все едно.
 8. Брато, едно приятелче пробва именно подобна комбинация и проблемът произтичаше най-вече от факта, че Зуум-ът определено оцветява звука по характерен начин, което много прецакваше характерния звук на диста преди него. Не помня точно кой Зуум ползваше, но ако не се лъжа беше същият, помня само крайния резултат, който не беше добре. Замисли се обаче, че на практика, ако желаеш да ползваш само дилей и ривърб, можеш да го направши с камионче, вместо с процесор, като натоварването на чейна в общи линии ще е същото. Дилеят е особен ефект и ако го ползваш много е необходимо да имаш качествен такъв, докато ривърб се ползва обикновено с голям успех от самото кубе. Лично моето мнение е, че е по-адекватно да се съсредоточиш върху изцяло аналогова или изцяло цифрова система, като и двете имат предимства и недостатъци. Не зная каква музика свириш и най-вече какъв звук търсиш, но опитай вариант със самостоятелен версатилен процесор, като Бос или чейн от предпочитани ефекти, но за целта е нужно първо да ги преслушаш - other experience - own it!
 9. Dread

  Слушалки

  Към автора: Ти свирил ли си досега продължително със слушалки? Дори и да са хубави е ужасно, гаранция ти давам. Аз лично предпочитам комбото да е адски намалено, отколкото да съм със слушала.
 10. Dread

  Най-грозната китара

  Според американските филми банджото е признак на селяния, моля отбягвайте го!
 11. ^ Брат ми, ако ти ми разпознаеш твоя Ibanez измежду другите само по звук, ще ти купя още един! И не разбирам как толкова хора изказаха мнение на тази императивно зададена тема - всеки да си изкажел мнението, пък чак и с удивителен накрая. В същото време, когато някой начинаещ попита културно, обикновено го пращаме няколко страници назад или му се трие поста.
 12. Dread

  Звукът на Metallica

  Или с една дума - хората си знаят с какво и как си свирят и как да постигат еднакво звучене с различна апаратура. И най-вече съм убеден, че дори и да постигнеш 1 към 1 саунда на Металика, след като вече го имаш ще разбереш, че сам по себе си този звук не е кой знае какво и не е с нищо повече от всеки друг качествен китарен звук, защото гениалността идва от цялостната концепция, а всеки от елементите не е чак дотам впечатляващ, когато е сам по себе си.
 13. Dread

  Избор на усилвател

  Ако искаш ориентир, поне ни насочи колко вата и препочитания за вида амп.
 14. По китара или по правопис? Пак помисли и си разпредели рационално приоритетите, защото, ако не умееш да свириш на китара добре не е голяма работа, ама с този правопис си затънал.
 15. Moга да ти дам координатите на един много добър от Тутракан.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.