Jump to content
Българският форум за музиканти

acc

Members
  • Мнения

    80
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    пиано

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    София

acc's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Сигурно е късно, но и аз гласувам за KAWAI CL 36. Преди 2-3 години и аз търсех нещо до 2000 лв. и в крайна сметка се спрях на него. Малко му е плосък звука от вградените говорители, но това се компенсира с много прилична клавиатура и семпли, което е по-важно. Освен това има стбилна конструкция и стабилни 3 педала (средния дори е съвсем автентичен sostenuto педал ), което е много важно когато служи за заместите на акустично пиано. Оптимален избор за парите си. П. П. И още едно приятно нещо, което вероятно и някои други модели имат - опция за автоматично изключване след 30, 60 или 120 мин. от последната нота - т.е, като спреш да свириш, просто ставаш от стола
  2. Общо взето, най-хубавите пиана, които са произвеждани някога са в периода между двете световни войни, в Германия, но и не само там. За съжаление, вече са твърде остаряли, за да говорим за стойност....Времето убива тези инструменти.
  3. Едно пиано струва колкото един автомобил. По-точен отговор не мога да дам. Поздрави
  4. Впечатленията ми от Fatar са от едни електронни пиана Farfisa, преди няколко години, които не са нещо особено, но много ми хареса механиката им. А, веднъж пробвах и един Studiologic, но той си беше в лошо състояние така или иначе. Май беше заливан с някви работи... Трябва да проуча кой ползва високите класове Fatar. Иначе, аз в момента ползвам един скромен KAWAI CL 36, който ми върши хубава работа + Pianoteq от време на време.
  5. За Fatar не съм съгласен. Механиката на Fatar e много хубава. Даже първокласна Имат няколко вида, скъпите са супер. Спокойно бих ги ползвал. Издържат тест за бързи репетиции на един клавиш, което е доста е показателно. Имам предвид мой тест. За издържливостта на клавиатурите Fatar не мога да коментирам.
  6. Както справедливо е отбелязъл machoka, "При положение, че от да речем 20 свободни места кандидатстват 14 човека, според теб какво ще бъде нивото и настройката на ухото на изпитващите?" Мога само да те посъветвам, като се подготвиш и имаш път към НМА, обади им се един час предварително да ти направят един приемен изпит. Да не биеш път излишно.
  7. acc

    MIDI sequencer

    Здравейте, 100 години не смъ писал тук Та, просто от любопитство, ползвате ли MIDI sequencer програми и какви?
  8. Изглежда, че пианото ви е наистинна старинно. Според информарацията, която намерих, пианото би трябвало да е произведено м-у 1896 и 1902. Тъй-като името на марката се променя след това: http://www.pianoshop.co.uk/info/pianos/t/tuch_geyer.php Според мен, пианото не може да има реална употреба, тъй като е прекалено старо за този тип инструменти. То може да има по-скоро антикварно-мебелна стойност. Можете да говорите с някой от дилърите на пиана в София за консултация.
  9. Двойна да е, за да е стабилна: http://www.musicworld.bg/bg/c_703/i_21894/Hercules_KS120B.html Единичните не са стабилни.
  10. Целта е да се постигне възможно най-добра комбинация от акустичното и дигиталното. Има фабрични варианти на идеята, някой по-стари; други съвсем нови:
  11. Благодаря. Веднага гугалнах тази система и ми излезе този резултат, за съжаление на скромната цена от 2000 евро http://www.boutique-...tems-Korg-KS-32 Накрая ще проуча някоя МИДИ клавиатира с леки клавиши, и може да се стигне и до разглабяне :PP
  12. CyberGene, всъшност, ти спомена за механизма на "тежките" клавиатури. Дали не е е по-просто положението със сензорите от леките калвиатури?
  13. Аз гласувам за това: http://kawaibg.com/en/product/235/cl-36.html Пробвал съм го, и много готино пиано (за малко да го купя преди време). Но бих мус добавил един субуфер за бас, защото вградените му говорители не са върха. Иначе като клавиеатура и звук е супер.
  14. Musicman, от гледна точка на сигурността, принципно си прав. Вероятността да дам $2000 за това нещо, на този етап така или иначе е малка. Тук, обаче, става дума за друго нещо. Първо, ИМАМ дигитално пиано, с клавиатура, която смятам за относително добра, а ако случайно изфиряса скоро, ще го заместя с нещо подобно. Второ и по-важното, е че свиренето на акустично пиано или роял няма как да се сравни с което и да е дигитално пиано или МИДИ клавиатура.Тук осъзнавам че стандартно МИДИ нямам как да покрие успешно ценият динамичен диапазон на акустичния инструмент, което най-вероятно ще породи едни fff динамики, които няма да съществуват при MIDI. Въпреки това да сравняваме акустичните инструменти (и клавиатури) с MIDI клавиатурите е нещо като да сравниш Bentley с Dacia... Пуснах темата, за да си изясня механизма при клавиатурите, което стана благодарение на CyberGene.
  15. Виждам, че цените за подобно нещо са около $2000, което е много, даже премного май. Ако имах повече технически познания, май щеше да си струва сам да си направя нещо. Дали пък, някой не би изработил подобно нещо? Вижте страниците: http://hackaday.com/2010/10/07/playing-piano-with-optical-sensors/ http://sebi.g3th.net/
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.