Jump to content
Българският форум за музиканти

SpEcTeR

Members
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Исперих / Варна

SpEcTeR's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Явно наистина за сега ще отложа покупката... Все пак да попитам - какво мислите за Behringer MS40 или M-Audio Studiophile AV40 ? Поразгледах в интернет и виждам, че доста хора ги използват просто за слушане на музика от компютъра(какъвто е моя случай), а някои и в домашно студио. Аз подрънчавам малко Hip-hop и Drum and Bass, чисто като хоби, така че ако това което взема върши работа и за такава цел е добре дошло
  2. Не можах да намеря отзиви за тази марка в интернет, нито онлайн магазин или кординати на магазин по-близо до мен, в който да ги има. Като разгледах сайта им имат доста модели, и на външен вид са добре, но искам да видя повече отзиви за звука им @Parni_Valjak свързах се по email с bodan - препоръча ми да спестя още малко пари, което не знам дали мога да направя и все пак тонколинет остават проблем дори и така
  3. Да, не съм от София и скоро няма да ходя натам най-вероятно.
  4. Разглеждах този сайт и много неща ми се побират долу-горе в бюджета. Ще му драсна един мейл на човека, да не го занимавам по телефона и ще видим как ще се развият нещата. Едно приятелче ми даде този сайт - цък имате ли някакви впеатления от него? Но там пък няма цени и съвсем не мога да се ориентирам Мерси за бързите отговори.
  5. Здравейте знам, че вече има няколко такива теми, но там се разискват бюджети далеч над моя, за това реших да пусна една темичка( не съм сигурен дали е и в правилния раздел, извенете ако не е). Та да си дойдем на думата. Покрай бала ми попаднаха малко повече пари и реших да заменя отвратителната си почти изпращяла 2.1 системка с нещо по-добро. Говорим си за 200лв.(максимум 250) не мога да отделя повече. Не търся голяма мощност, предпочитам да са си 2 тонколони, стерео. Разглеждах разни сайтове видях различни варианти на усилватели и тонколони, и на колони с вградени усилватели и се обърках още повече (млад съм, нов съм простете ми). И всички ми изглеждат или много скъпи или много китайски, което допълнително ме обърка. Надявам се да успеем да скалъпим нещо сносно в този малък бюджет. Колкото по-конкретни сте толкова по-добре. Нямам против и да са употребявани нещата. Моля ви давайте предложения. Благодаря ви предварително. Поздрави, Боян!
  6. SpEcTeR

    Лаптоп?...

    Ами аз вече поръчах Делл-а и го чакам да пристигне. Ще видим как ще се държи. Благодаря на всички отзовали се. Естествено не пречи да продължим дискусията. Съответно като е при мен компютъра ще споделя някакво мнение. Поздрави на всички! Боян
  7. SpEcTeR

    Лаптоп?...

    Няма проблеми нали целта е да се разгледат и плюсове и минуси, за да е обективен избора.
  8. SpEcTeR

    Лаптоп?...

    Значи аз съм далеч от мисълта, че ще бъде най-удобното нещо на света, но уча в друг град и ми е неудобно да вземам десктоп, заради квартири а-у, а догодина пак ще сменям града и изобщо не е удачен вариант. Вече по-нататък просто ще добавя още един десктоп в картинката, който да върши всичко както си трябва. Но в момента компрамиса е мобилност пред мощност и удобсво. Пък и колкото и много да тежи един лаптоп заедно с периферията винаги ще е по-лесно да се пренася всяка седмица наляво-надясно от един десктоп, с който това е невъзможно. След всички тези приказки да кажа, че вече избрах конкретен модел и конфигурация - линк . И вероятно утре като отида в Шумен(където уча) или във Вторник ще пусна питанка и евентуално ще го поръчам. Междувременно може все пак да кажете едно мнение, но след почти месец търсене, четене по форуми, и като се съобразих и с казаното тук мисля, че това е оптималния вариант за мен. Поздрави!
  9. SpEcTeR

    Лаптоп?...

    Решил съм да взема нов. Като ще давам толкова пари поне да си има и гаранция и всичко.
  10. SpEcTeR

    Лаптоп?...

    Прав си, но съвсем не са ми по джоба.
  11. SpEcTeR

    Лаптоп?...

    По принцип не ми се ще да преминавам 1500, но ако няма как имам някаква готовност. Значи аз точно този Dell Inspiron се бях навил да го взема, но в магазина установих, че е 15,6 инча, което го прави малко "сплескан" и не ми се струва удобен за каквато и да е друга дейност освен слушане на музика, гледане на филми и сърфиране. Studio серията също ми беше хванала окото, но с нея имах разногласие от друго естество - няма драйвери за XP. И след много лутане из сайтове форуми и така нататък пак стигнах до Vostro-то само, че това защото е по-евтино. Съжалявам, че може би изглеждам като човек, който не знае какво иска. Но май праблемът е точно, че знам но не мога да намеря всичко на едно място. Поздрави!
  12. SpEcTeR

    Лаптоп?...

    Здравей, благодаря зя съветите. Имаш ли и някой конкретен модел предвид? Аз засега съм се спрял на този дел (или една негова разновидност малко по евтина разликата е в процесора, който е C2D 2.1 Ghz вместо 2,4). Поздрави!
  13. SpEcTeR

    Лаптоп?...

    С две думи търся си лаптоп(, защото ми се налага да пътувам често),който да става за работа с програми като Reason и Cubase. Занимавам се с Хип-Хоп непрофисионално. И понеже така и така ще си вземам лаптоп ми се иска що годе да става за музика, защото сегашният ми десктоп(celeron 2.4 Ghz, 2Gb ram,GF fx5200) вече издъхва при два три vst инструмента в Cubase или малко повече ефекти и инструменти в reason, а при запис е просто трагичен. Разполягам с 1500 лева. По-принцип искам да заложа на утвърдена марка като Dell, HP, Tshiba... но приемам всякакви предложения. Мисля, че темата би била полезна и за други хора в същото положение. Очаквам вашите предложения. Поздрави!
  14. точно описание за настройването не открих, но и не съм прегледал абсолютно всичко, ще ги инсталирам, ще пробвам... ще почета и ако стане по-добре супер, ако не - връщам тези на creative... Поздрави
  15. Здравейте! Имам Creative Audigy SE BULK и ми препоръчаха да сменя оригиналните драйвери с някакви KX, които да сваля от този сайт - ЛИНК . Казаха ми, че с тях щяла да се държи по-добре от с оригиналните и затова реших да попитам и тук. Има ли смисъл да ги сменя? И ако някой ги е ползвал с такава карта да сподели мнение. Поздрави.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.