Jump to content
Българският форум за музиканти

annimm

Members
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About annimm

 • Rank
  Навъртащ се
 • Birthday June 22

Previous Fields

 • Инструмент
  piano

Contact Methods

 • AIM
  annimm22
 • Website URL
  http://www.annamihaylova.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

1,039 profile views
 1. Пианистка с опит и богат репертоар търси ангажименти в София и страната. Предлагам подходящо музикално оформление за ресторанти, хотели, частни събития, сватби, фирмени партита. e-mail: anna_md@abv.bg
 2. Чудесно обяснено CyberGene, не случайно когато избирах първото си електронно пиано се допитах до теб и смея да твърдя, че за миг не съм съжалила за избора , който всъщност беше Роланд. И до сега смятам, че Роланд са с по-добър звук, но темата е друга. Нямам чак такъв досег с електрониките на Кавай, поради простата причина, че не съм имала интерес да търся точно в тази марка някакви по-специални качества. Като цяло пианата, на които свирихме едно време в училище бяха Kawai и не бяха нищо особено, даже бяха дразнещо глухи и може би от там идва и общата нагласа, да имам едно наум. Не робувам на марки, макар всички да знаем, че зад името на дадена марка стоят много опити и грешки, но наистина тези (определено не всички на света модели) на Кавай, които съм пробвала, не отговарят на Ямахата, за която говорим. Някои от важните неща на пръв поглед за да изпробваш един електронен инструмент е да пробваш динамика пиано (т.е. много тихо ), двойни репетиции (т.е. повтарянето в бързо темпо на един и същ клавиш), форте (силно), високият и ниският му регистър ( тоест клавишите в дясно и в ляво различни динамики) и педала (при смесването на вълните някой път е доста неприятен). В най общи линии това е. Да, трябва и да можеш да изсвириш някоя пиеска, за да направиш разликата )) Иначе каквото е вътрешното ти усещане докато свириш на този или онзи инструмент е най-важното, защото после ти ще си го слушаш 5-10 години, пък и повече..
 3. Факт е, че тези пиана са най-търсени, защото са на достъпна цена и обикновено хората ги купуват, когато започват да се учат, защото са подходящи за развиването на техниката и музикалния слух, и не маловажно е, че оформят ръчичката при най-малките. Аз лично съм свирила 15 години на Беларус. Когато напреднат с пианото, хората искат по-добро качество и тъй като не могат да си позволят ново пиано Стенуей или Ямаха примерно (които са Мерцедес и BMW за пианата въобще),а искат да им е по-лесно да си свирят трудните пиеси и се спират на подобието на хубавите акустични пиана, записан звук от точно тези хубави пиана, които са толкова перфектни, че нямат нищо общо с истинските (разбирай дървените). Пиано, на което не е свирено и не е акордирано отдавана му трябва повече време да се климатизира, т.е. да свикне с климата на новата си стая, тъй като е от дърво, което диша, поема влага, съхне, променя се и т.н, За това най-доброто, което можеш да направиш за него (а и за себе си) е да свириш на него, колкото може повече! И след месец (най-много) пак да го акордираш. След това би трябвало да не ти се налага поне година. Кавай не са лоши пиана, напротив, но лично за мен Ямаха са по-добрите електронни такива и говоря за усещането при свирене, не за това от какво са направени и какви екстри имат, чисто като звук повече ми допадат. В крайна сметка трябва детето само да го пробва и да си го хареса, останалото са подробности Надявам се да съм била полезна!
 4. При разните Беларус има много добри попадения и цената им е 1/3 от тази на дигиталните за които говорим! Факт е, че ако детето ще се занимава с класическа музика не е по-добре! Ако има интерес в електронната музика, тогава е по-добре да говорим за електронни инструменти. Да не забравяме, че все пак те са алтернатива на акустичните!
 5. LIli, може би имате предвид - CLP 535 Yamaha пианата са добри и наподобяват много звука на истинското пиано, но пак да спомена, ако имате възможност за акустичен инструмент - няма база за сравнение. а_с_ не знаем какви са амбициите на детето, така че ако има възможност да се упражнява на акустичен инструмент, ще е по-добре, не мислите ли?! А за практичността на електронните инструменти - т.е. да не безпокоиш съседите, на всички е ясно едва ли на 13 ще свири след 22 ч.
 6. Yamaha = 2 * Kaway Това е лично мнение, може и да е въпрос на вкус, но Ямаха по принцип бият по точки от всякъде! И все пак на 13 години не може ли и за акустично пиано да помислите... толкова време на електронно?! Изграждаме много неща в тази възраст, а и се е доказал като сериозен пианист явно
 7. Откривам сезона от септември - заредени с нови сили от прекрасното лято! Ако вече сте в София и ви се свири на пиано, пишете ми http://www.annamihaylova.com
 8. Вдигам темата Да се знае, че е актуална Весело лято!
 9. Не преподава вече, но ако търсите още мога да помогна..., Пишете на лични или e-mail anna_md@abv.bg
 10. annimm

  Пиано конкурси в България

  Това е интересно да се чуе... http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Musical/alegrovivache/News/Pages/Veliki_uchiteli_2012.aspx
 11. annimm

  Акордиране на пиано

  Да, около 60 лв. .. зависи от пианото все пак За координати - ще пратя на лични..
 12. Малко късно се включвам (явно) защото сте разисквали вече въпроса .. но имам една Кремонка, с която си живеехме добре.. Имам я от доста време, но е пазена (запазена), така че ако има интерес мога да я предложа за стотина лева на някой, който ще я използва повече от мен в последните 2-3 години.. Ако има интерес пишете на лични е-майл за да пратя снимки. ..Макар, че по-добре да я чуете. За мен си е супер, но всеки си има усещане за инструмента, така че е добре да се пипне.
 13. по-скоро това.. http://www.thomann.d...idilinkmini.htm нека, ако има някой инженер да се изкаже..
 14. annimm

  Акордьор

  Аз лично признавам един акордьор в София, но ... трудно ще го намериш свободен.. Все пак ако още ти са нужни кординати - пиши на лични.
 15. съгласна съм бих казала, че е свири "като мъж" ...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.