Jump to content
Българският форум за музиканти

BassTraffic

VIP listed
  • Мнения

    608
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    20

BassTraffic last won the day on Юни 8 2021

BassTraffic had the most liked content!

Относно BassTraffic

  • Рожден ден 10/14/1976

Previous Fields

  • Инструмент
    Bass "KD"... of course!

Contact Methods

  • AIM
    k.dimitrov
  • Website URL
    http://www.kdbasses.com
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Нова Загора
  • Interests
    ...разни.

Последни посетители

5606 профилни разглеждания

BassTraffic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

519

Обществена Репутация

  1. Привет, Кажи ми какъв материал точно ти трябва и размери. Ще видя какво имам налично.
  2. Аз бих се включил към сбирката като донеса един от моите модели басове, който е и обявен за продан. Става дума за този модел: http://kdbasses.com/?item=56 Ще може да се пробва, тества и измъчва без никакви ограничения. До тогава!
  3. Другари, здравейте! Хиляди и безкрайни благодарности за честитките и пожеланията! Да сте живи и здрави и вие и "Нека муз(ик)ата бъде с вас"!
  4. "REV II" е модел, който направих на базата на своя предшественик "Revelation". Промених много неща: визия, технически детайли, електроника. Промени, които някой от колегите във Форума успяха да видят и пипнат по време на събирането на басиситие в репетиционната на Илийката и могат да споделят впечатление дори. Честитна Нова Година!
  5. "Phen S-series" - един различен модел китара!
  6. Да, може, но аз не го правя. Не считам това за подходящо в моя случай. Ползвам доста и различни ТОМ струнници и с времето установих, че това е разстоянието, което е най-удачно и най-ефективно за мен. Пробвал по-близо и по-далечено поставен tailpiece и ферули, но винаги е имало някакъв момент, в който нещо трябва да се съобразява. За инструментите, които изработвам (моите модели), съм установил един модел и марка ТОМ струнник - Gotoh, и спрямо него фиксирах останалите елементи. Nashville style TOM е по-широк от ABR-1 (последният не го харесвам и избягвам всячески) и при определянето на ъгъла, под който струната да лежи на седлото аз гледам при необходимата интонационна и височинна настройка, струната след седлото да не опира в корпуса на струнника. Или кратко казано две са основните причини, които ме карат да не местя ферулите към струника: - конструктивна причина; - дизайнерско решение. а) Не знам, защо го правят. Вероятно поради същата причина поради която аз вече не ползвам и не искам да ползвам т.нар. TOM stopbar или TOM tailpiece. б) Не, ъгълът не се нарушава, защото teilpiece се сваля надолу.
  7. Жоре, на друг модел са ламБите - "Phen S-series"! Той ще е следващия изтипосан тук.
  8. "Magnifica II" e поредният модел 6-струнна китара, която направих специално за "The Holly Grail Guitar Show". Китарата впечатли не само с визия, а и с характер на звучене, който до голяма степен се дължи на адаптерите, които направих за нея.
  9. Още едно демо-видео с изпълненние, което Алекс Нушев специално композира и изсвири за представянето на бас KD, Phen - Chabby. https://www.youtube.com/watch?v=Sjh3XUAYEOY
  10. ^ Хубави въпроси, благодаря за задаването им! На много малко хора им направи впечатление, че струнникът е вкопан и то не просто така за хубост. ТОМ струнниците са характерни с това, че изнасят струните доста високо над тялото с около 6мм над стандартен фиксиран бридж и че са предназначени за archtop китари предимно. Много харесвам тези струнниците като визия и звук и винаги съм гледал да ги употребя в мои инструменти. Не харесвам обаче високо подведените от тялото струни и затова ги вкопавам. Особеното в случая не е само самото вкопаване, а това как ще са закачени и подведени струните зад бриджа. Ако не се подсигури необходимият ъгъл на струната спрямо струнника - започват проблемите. Затова и string ferrules са също вкопани точно толкова, колкото да се подсигури и гарантира този ъгъл дори при повдигане и сваляне на струника за различен сетъп. Височината на струните е толкова, колкото е на стандартен hipshot фиксиран бридж. Не мога да цитирам милиметри в момента, не ги помня.
  11. След кратко прекъсване продължавам по темата "The Holy Grail Guitar Show", Berlin 2014. Направи ми впечатление, че имаше много силно "течение", което много от колегите изложители бяха поели и това е течението на декорацията на китарите. Боядисване, рисуване, оцветяване, "Мики маус" картинки, цветове ярки... Много малко бяха (мое мнение) тези, които имаха концепция при правенето и декорирането на инструмента. Има декорация, но е концептуална е свързана с формата, цвета или конструкцията на инструмента. Jersey girl бяха тия, които ми направиха впечатление, че не използват хаотична декорация, а следват идея. Освен моделът Silvia", китарата, която предизвика спонтанен интерес е моделът "Pandora II". Никой не беше виждал подобна дървесина, никой не си представяше, че има такава изобщо - Ash, spalted-flame-burl, 3 в едно. Изключително рядък материал.
  12. Митак, дупчи, мале! Нямай кахъри, важното е да си доволен! п.п. На мен предстои монтаж на същата джаджа, на същото тремоло като твоето...мога да кажа, че е и на почти същата китара. Ще видим как се развиват нещата и ще обменяме опит.
  13. Те така.... tatkoogi - Да, има недоразумение и точно затова реагирах така - въпросително, учудено, объркано. Иначе най-лесното нещо на света е да се докоснеш до нещата, които правя :-) a_panov - Алекс, всеки си има ръбове за дялане (считай и мен в това число), но до този момент от никъде и по никой начин не успях да разбера причината, идеята и целта на въпросния ти пост. Сега също не ми става ясно, но поне в едно нещо съм 100% сигурен в момента - не искам да знам. Очевидно си бил добронамерен в намеренията, които съм изтълкувал погрешно и затова ти се извинявам, ако съм реагирал неправилно и съм те засегнал. Dean - Ти си за сега човекът, който има цял арсенал от китарки изработени от мен, което считам за изключително доверие. Благодаря ти! Обръщам се към модераторите на Форума с молбата да преценят, дали има нужда да се чисти темата или да се остава така! Ако решите, че е добре да се подреди малко, за да могат да се свържат следващите ми постове с предходните - няма нужда да ме питате
  14. Нека да изчзкаме a_panov да коментира поста си и тогава ще се разбере дали да се чисти темата. Може да е имал нещо конкретно предвид и да не се е изразил правилно, знам ли....
  15. Hillbilly Отдавна на всички е направило впечатление хейтърският ти нрав, който е разпръснат чрез безкрайно много твои постове (в голямата си част безсмислени) тук във форума, но точно на този ти коментар по-горе не мога да остана безразличен. Считам начина ти на писане тук във Форума и отношението ти към хората като цяло за непристоен. Не знам дали правиш всичко това от скука или просто си търсиш малко внимание… Споменатият по-горе от теб лютиер съм аз и нямаше никак да ти се обидя ако имаше смелост да споменеш името ми, та да можем да си говорим открито. Ето кореспонденцията ни: Hillbilly - Изпратено 13 август 2014 - 08:26 Колко ще струва свалянето на боята/лака от тялото на Гибсън СГ,(на грифа го свалих но за тялото няма се справя)? BassTraffic - Изпратено 13 август 2014 - 08:44 Привет! Извинявам се за късния отговор, сега видях съобщението! За съжаление не извършвам подобна операция. Чувал съм, че се изполва пистолет за горещ въздух, но аз лично не съм ползвал такъв и не мога да гарантирам за качество. ………………………………………. Ако наистина си толкова и безобразно информационно и технически запознат с ремонта и изработката на китари то е логично да започнеш да предлагаш свой продукт и тогава да видим как този твой продукт ще изглежда поставен в конкурентна среда. Лесно е с охота да разливаш навред „познания”, които не са подплатени експериментално и най-вече да цитираш примери от свой личен опит. Бих се радвал да науча как ще се повреди тялото при свалянето на лака с пистолет за горещ въздух. Ще се радвам да науча нещо от теб, сериозно го казвам. Ето един съвсем бърз пример от Интернет. Изгледай клипчето и ми кажи къде точно е грешката? https://www.youtube.com/watch?v=sWH4SnJrWf4 П.п. Продължавай да се удряш по челото, изглежда точно от това се генерират твоите гениални умосътворения. п.п2. Обръщам се към автора на темата като първо се извинявам, че я замърсих и второ считам, че от написаното от мен могат да се извадят някой полезни за ремонт на китари изводи.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.