Jump to content
Българският форум за музиканти

a1RwalK

Members
  • Мнения

    183
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

Всичко публикувано от a1RwalK

  1. a1RwalK

    Apple Logic Pro

    Здравейте колеги и фенове на LPX, Ако някой се интересува от новосите в 10.5 - представям ви статия, която подготвих по темата - https://e-music.bg/2020/05/20/новости-в-logic-pro-x-10-5/ Също така, чувствайте се поканени да се присъедините към Facebook групата на Apple Logic Pro X потребителите в България - https://www.facebook.com/groups/913916325356367/ Целта ни е да се обединим в място, където да споделяме знания, новини и информация относно всичко свързано с Logic Pro X. Поздрави!
  2. Драги колеги, щастлив съм да споделя с вас едно произведение, върху което работихме с екипа. Ще се радвам да споделите мнение и обратна връзка за който и да е аспект от продукцията. Поздрави и весело лято!
  3. Здравейте колеги! От доста време не бях влизал във форума. Радостен съм, че има актвино движение в много и различни теми и секции! Причината да публикувам, е че искам да споделя с вас едно начинание, което подхванах преди няколко месеца. Надявам се модератори не счетат темата ми за реклама или т.н. Целта ми е чисто споделяне на знания и информация. Заедно с мой колега стартирахме онлайн платформа за електронна музика и музикални технологии. В нея подготвяме и представяме софтуерни и хардуерни ревюта, интервюта и обучителни материали. Уеб адресът е - https://e-music.bg/, а всички новости около платформата може да намерите и в официалната ни фейсбук страница тук. Възможно е някои от вас да са попадали на материали публикувани от E-Music. Ако пък не сте, ще се радвам да споделите мнение как ви се струва идеята. Поздрави, rock on
  4. Здравейте колеги, Изключително много се радвам да представя плода на няколко-месечната работа на мен и моя екип. На повечето от вас, едва ли това им е любим жанр, или пък прелива от музикални идеи, но ще се радвам да отделите няколко минути за да чуете, и евентуално изгледате видеоклипа. Toва също така е и дебютът на младата певица Mел Плачкова. Ще се радвам да споделите впечатления и конструктивна критика в коментарите! Благодаря ви! http://www.vbox7.com/play:2391aa0b84 https://www.facebook.com/mel.plachkova/?fref=ts
  5. Супер инициатива! Моят account e VenkIvanov.
  6. a1RwalK

    Go Week Live at Joy Station

    Колеги, досега не съм се престрашавал да пусна видео от наше участие на живо - ето едно! Песента все още си няма официално име.
  7. a1RwalK

    Go Week - Run Away

    Благодаря за мнението ! Ето го и линка към Youtube http://www.youtube.com/watch?v=3nds25iGkJ8 Благодаря предварително ! Поздрави
  8. a1RwalK

    Go Week - Run Away

    Здравейте колеги, рядко се хваля тук с новите "продукти", но ето ви последният ни видеоклип с бандата ми. http://vbox7.com/play:36ebf002f7
  9. Специално тази която взех аз е с 200 оборота в минута, или казано на наш език - триола в малко над 65 темпо , мисля че е достатъчно бавно, а и все пак ще я ползвам за развиване по-скоро, и натягане до до пред-настройващ етап.
  10. Благодаря ви за мненията, като намеря това което търся ще споделя впечатления в темата.
  11. Колеги, понеже ми писна да въртя като луд с ключета, реших да си взема акумулаторна отвертка. Сега ми остава само да си намеря и накрайник който да е като drum key. Някой знае ли къде мога да намеря? Проверих в няколко магазина за електроуреди и строителни материали.. но нямаше такова. kind of...
  12. a1RwalK

    General Midi

    И аз имам същия interface - и същия проблем. Но благодаря за информацията, помогна ми и на мен да го преодолея !
  13. Трябва си и reverb на snare-а все пак е дъбстеп. Лично според мен с по-разредени каси ще звучи по-добре dubstep часта.
  14. Tо зависи пад-а самият какъв е - колко е широк и чукчетата колко са ти широки на педала, по-скоро ще стане.като гледам тоя милениум си е доста широк. А да говорим за звукоизвличане от електронни барабани и особено от каса, има толкова смисъл, колкото саксия без цвете. Аз лично съм си направил пад за касата с проста cглобка от летви, пиезо 3умер ,моно жак и парче гума. Tова също е вариант ако все пак някак си не стане в което се съмнявам. Поздрави
  15. Chris Dave е нова ера в свиренето на барабани, доста е странен, не е лек за слушане. Poogie Bell добре го описа на workшопа в НБУ.
  16. Не съм най-компетентния по тема звукозапис в форума но ще се опитам да помогна. Наскоро чух за един метод за записване със 1 микрофон, поставен между касата и флор тома. Пробвах го заедно със соундкартата - ТАСКАМ Us122MkII и лаптопа на едно участие, и става горде долу да си чуеш кфо свириш, но ако искаш мнoгoканални записани барабани, или тряа да набиеш много пари за техника както и за звукоизолирано помещение, или да отидеш в студио което вече ги има тия неща и да си платиш съответната сума на час. И двете не са евтини.. Има и вариант за вкъщи през миди с някакво ВСТ, например Addictive Drums и някакви евтини електронни барабани колкото да им ползваш миди-то.
  17. Целта на практис пада е да изработиш техника на него, след което с малко нагласяне да я прехвърлиш в/у барабаните, естествено че никой практис пад не може да замени усещането от истинско барабанче, то не му е и това целта... Аз лично не си представям да не разгрея на пад поне едно 30-40 минути преди свирене, или пък преди гиг - няма как да извадиш snare-а, да сложиш тапите и да разгряваш.. за мен това е един абсолютно задължителен аксесоар, който всеки барабанист трябва да има. Моите падове съм си ги правил сам и колеги са ми казвали, че досега не са свирили на по-готин пад, мисълта ми е че можеш и ти със същия успех да си направиш, не е голяма философия - осмоъгълен шперплат с няква гума залепена отгоре. Има голям смисъл да се снабдиш с пад ! Естествено с едно на ум, че това което правиш на пада, няма да излиза 1 към 1 на барабанче, ще мине малко време докато осмислиш и усетиш разликата.
  18. Електронните барабани имат предимства, но и доста недостатъци. Вярно е че с тях може да свириш без да вдигаш много децибелите, но пък усещането, отскока на палката и звуко-извличането нямат нищо общо с акустичен сет. Разбира се това при по-скъпите комплекти е сведено до минимум. Идеята ми е че евтините електронни барабани стават само за ... координация, да свириш с диманика и да градиш тон е почти невъзможно. Едни от най-евтините на пазара са Alesis DM6 за около 700-800 лева нови. Това какво можеш да регулираш зависи от модула, и колкото по-висок клас е, толкова повече настройки имаш. Електронните барабани според мен са най-добрият вариант за свирене в апартамент, но задължително трябва да имаш възможност да свириш и на акустичен комплект често.. Поздрави, Венко.
  19. Viridis, истина е.. Обаче хората си употребяват cancer sticks(ако ме разбирате), така че вата-та едва ли би била най-големия проблем хах . Тъпото е целия проблем се формира от безбройно много малки, за който си казваме не ми се вярва да е истина.. Извинявам се за off topic-a.
  20. Това е нормално при кардан, все пак се предава енергия и има загуба по пътя. Проблема се избягва с 2 каси .
  21. Пробвай да извършваш обикновени действия от ежедневието си с лява ръка (ако си левичар, с дясната) като например да се храниш, да си миеш зъбите, да отключваш вратата и т.н. И така с времето в съзнанието ти няма да бъде ограничено от страха "еиии това ми е лявата ръка/крак, тя е по-слабата, няма да се справяяя.." Също може да пробваш да си цъкаш някакви бийтове като ляв и десен крак са унисон, или пък да обърнеш сет-а за левичар и да свириш така някакво време ! Успех и поздрави, Венко.
  22. Доколкото знам , bearing edge-a разпределя енергията от удара посредством кожата в сърцевината на корпуса (shell-a). Има 3 вида 45 градусови Bearings edges, нормален, заоблен и двоен(като триъгълник с ъгли 45' & 2x67,5'). Разликата в звука е в прозвучаването на тоновете от обертоновия ред - в 2,3 и 4ти тон. С 30 градусовия не съм запознат особено. Има и други ъгли на скосяване, например 60 градусов, разни по-изпилени, общо взето хората през годините са експериментирали доста. Както казваш, при по-малък ъгъл има по-малко съприкосновение на корпуса с кожата,и обратното. Когато има повече контакт на кожата с корпуса, барабанчето звучи по-заглушено и е с по-малко възможности за настройка. Разликите в звученето, едва ли правят впечатление на много хора, особено на слушателя, който не е музикант и не е с "тренирано" ухо. Ъглите на скосяване по мое мнение са един от най-пинизчийските моменти при направата на барабан.. Толкова от мен. Ще се радвам да дискутираме темата, защото е доста интересна! Поздрави, Венко.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.