Jump to content
Българският форум за музиканти

Berko

Members
  • Мнения

    75
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Berko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. Благодаря! Спирам се на кремона най-вече заради мисълта, че се произвежда в България и в сравнение с другите марки, при Кремона търговците не слагат почти никаква допълнителна цена на китарата за транспорта и. Примерно в китай ако направят някаква китара с дървесини за 200 лв, тя докато стигне до България цената и може да стане 500лв, а китара произведена в България няма да включва почти никакви допълнителни разходи за транспорт и надценката ще е по-малка. Но в случая може и да греша, защото влияят и други фактори като евтината работна ръка на китайците.. няма значение А китарата която продавам е http://forum.muzikant.org/topic/111208-idhiaeaaai-eeoadha-jackson-dxmg-japan/
  2. Благодаря на всички за предложенията. Идеята за кремона ми допадна много. Саунда който търся, по мои наблюдения, го има в китари с Rosewood (back&side) и Spruce (top). Кремона Fiestata е точно такава. А и има голяма вероятност да дигна прага, ако успея да си продам електрическата, демек може и до 700-800 да хвърля.
  3. Боже.. Не разбирам от коли, но на зададения ти ироничен въпрос повярвай ми има добри отговори(ако включиш още малко детайли). Някои компании инвестират пари и усилия повече в това да произвеждат евтини коли, с евтини части, целящи да привлекат клиенти от ниската класа(e.g DACIA). А други компании инвестират в качеството на продукта си, съответно целят клиенти-паралии (e.g BMW, Mercedes). Същото е при китарите. За парите които съм посочил, има китари които си заслужават, има и такива които не си заслужават. Ако някой може да ми бъде от полза, нека си изкаже мнението. Ако пък искате да ви респектват във форума, заради остроумните ви постове, добре, ще се направя че не виждам.
  4. Разполагам с 400-500лв. за класическа китара. Въпроса ми е - кои марки произвеждат качествени китари, които си заслужават парите, в този price range? На нея главно ще свиря класика/фламенко/джаз/фолк. Имам възможността да я купя от Англия/Испания/България, но не и да ги пробвам на място. Ако има по-опитни по темата, нека си кажат мнението. Благодаря предварително.
  5. Berko

    Apoyando / Rest Stroke

    Благодаря за съветите. На мен главно ще ми трябва за фламенко И кво остава да жуля гами със строго редуване на двата пръста?
  6. Berko

    Apoyando / Rest Stroke

    Забелязах че няма такава тема и реших, че би било добре да си полафим за нея. Аз например се чудя, при преминаване от по долна към по горна струна (например от B към G при стандарт тюнинг), дали трябва СТРОГО да редувам показалеца и средния пръст. Защото ако съм изсвирил 2-ра струна с показалец, той показалеца направо се допира към 3-та струна и като чели е по-лесно пак показалеца да изсвири и 3-та струна. Но при по бързите пасажи, мисля че строгото редуване ще е по оферта. Малко ми прилича на спора alternate/sweep picking.
  7. Тогава излиза, че този човек е наистина гениален (може да чуеш албума Damnation (2003) на група Opeth). Опитвам се в момента да слушам Wes Montgomery(труден е за слушане) и чета книгите от тоя линк дето си дал. Мерси за помощта. п.п мн добър подпис
  8. Сърдечно благодаря за коментара!
  9. Здравейте, напоследък много съм се запалил по песни като Цък (изслушайте поне до 1:08). Както се забелязва в песента има много интересни и изчанчени акорди. Първият ми въпрос е - трябва ли да знам теория за да мога да композирам и схващам изцяло такъв стил песни ? Понеже в едно интервю Mikael Еkerfeldt(songwriter-a на групата) казва, че си няма на представа от музикална теория. Ако отговорът е "да" , в какво точно трябва да се развивам? Ако може да ми дадете линкове за книги/уроци ще съм ви много благодарен! (в момента тегля тва което постнато във форума, нещо допълнително ако знаете)
  10. Не, очевидно е в процесора проблема.
  11. Преди половин година си взех процесорче, имитатор на кубета Line6 POD version 2.0 . Спрях да свиря с него за около 1-2 месеца и като го извадих от чекмеджето устнавих, че съм му изгубил адаптора Стария беше 12волта и 1,5 ампера, взех си нов за 12волта и 2 ампера. Свързвам всичко, адапторчето си свети, тунера на процесора бачка, обаче няма звук. Сменям каналите на процесора, сменям ефектите, няма братче. Кубето си ми бачка, кабелите са наред, китарата е чук, но няма звук. Самият факт, че тунера бачка, ми подсказва че инпута е наред и проблема и при аутпута. Моля за помощ.
  12. Berko

    Малко помощ

    Пич нищо лично ама защо просто не напишеш по-подробно заглавие че да знам дали да я цъкам темата или не.
  13. Линковете не бачкат ще можете ли да ги репостнете
  14. Много е трудно да се определи със саунд карта от 10 лева и тон колони от 15 ;] предполагам че не съм единствения =-) п.с направи ги .wave
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.