Jump to content
Българският форум за музиканти

Vacheto

Members
  • Мнения

    65
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

Всичко публикувано от Vacheto

  1. М/у другото има 40% празнично намаление на X-DAW едитора , което ще продължи до 10, Януари, 2021. Намалението важи и за някой други продукти, които ще откриете в сайта. Бъдете здрави и Светли празници, AG
  2. Здравейте, Ние от Audio Grocery пуснахме новият артикулационен едитор наречен X-DAW. Сега X-DAW предлага ултра усъвършенствани функции, които ви позволяват да създавате артикулационни мапове за няколко секунди, да експортирате X-DAW проекта като Logic Articulation Set или Cubase Expression Map, да конвертирате Logic Articulation Sets в Cubase Maps и обратно. Сега можете да копирате артикулационните имена от всеки каталог на инструментите и да ги пействате в X-DAW, или да използвате чисто новата ни програма OCR за екранизиране на имената на артикулацията директно в интерфейса на инструмента (Art Names) и автоматично да пействате сканираните имена в X-DAW. Моля, посетете уеб страницата на X-DAW, за да получите информация за всички нови функции. Ето няколко бързи линка: • Страница с продукта на X-DAW. • Основни характеристики на X-DAW. • X-DAW Library 7 (прочетете или изтеглете PDF). Добавихме тонове професионални X-DAW пресети за серията VSL Synchron, Spitfire Audio и т.н. X-DAW ОФИЦИАЛНО ВИДЕО https://youtu.be/_xYaKpUNHWc
  3. Apple добавиха три "Multiple Outputs" в артикулационния едитор - Logic 10.4.2. Audio Grocery едитора предлага до пет артикулационни изхода с iPad телепортация и автоматично превключване на iPad пресетите при селектиране на трак в Logic . В новият AG ART Pro ъпдейт 6.2 може да запаметите пресета с три артикулационни настройки за Logic 10.4.2 арт сет. Повече инфо на сайта.
  4. Наскоро пуснахме нова Blue Edition (евтина) версия, която е напълно функционална за Logic 10.4 x. Повече информация и Видеo на сайта - ART BLUE Special Edition.
  5. Здравейте, Новата версия на Българският софтуерен Едитор за превключване на артикулациите в Logic Pro X е на лице. Новата версия на едитора може да сейва пресета като Logic 10.4 "Articulation Set" формат. Скоро ще може да сейва и като Cubase Expression Maps т.е уникална мулти DAW поддръжка. Сега телепорта към iPad приложението поддържа автоматично прeвкючване на iPad пресетите като селектнете трак в Logic. Повече информация и Видеа на сайта - ART PRO 6 Toolkit. Поздрави, AG
  6. Триолата е вид деление на дадена нота (четвартина, осмина...) на три. Това обаче не влиза в галавния метрум (не е временна група), който е оказан от сигнатурата 5/8. Може да използваш триола като тип орнаментика в основния метрум който е: 2 + 3. Пример: Осмина + Шестанйтинова Триола + 3; Подобни триоли и групета се използват като "орнаметика" в БГ (фолк) композиции, но не определят главния метрум. М/у другото колко (Български неравноделни) аранжимента/композиции си направил през живота си - би ли ни показал нещо? Писал ли си книги и учебници по въпроса?
  7. Както споменах преди "дълъг дял" е не точна терминология. Контра въпроса на тази простотия е: "Колко дълъг е този дял? Всичко се определя от времетраенето по физически и музикални закони, които са приложени в следните устройства: Часовник; Метроном; Секвенсер и т.н. Има и еластични (groove) закони, но там въпроса е от друг музикален характер. Музикалният метрум (Time Signature) се дели на: тактове (Measures/Bars), времена (Divisions/Sub-divisions), и т.н. Музикалният метрум/размер може да е равноделен или неравноделен. Например, при неравноделните размери такта се дели на двувременни и тривременни групи, където числителя определя колко времена има в такта, а знаменателя определя каква е нотната стойност (четвъртина, осмина и т.н). Делението на двувременни и тривременни групи е вид музикална асоциация, която се базира на етнически или авторски правила. Правилната терминология за дефиниране на българските етнически танци и музикални творби според традиционното ритмово възприемане е: - "Пайдушко хоро" (5/4, 5/8, 5/16...) с тривремена група на втория дял. - "Ръченица" (7/8, 7/16...) с тривременна група на третия дял. Срещат се и варианти на 7/8 и 7/16 с тривременна група на първи дял.
  8. Vacheto

    Apple Logic Pro

    Напоследък VEPro 6 е основната платформа в която могат да се товaрят AU i VST на различни машини свързани по Network LAN (PC & OSX) - MIDI & AUDIO. Тази система е абсолютно оптимизирана и дава големи ресурси. Апропо, AU i VST версия на един и същ инстумент или плъгин може да има голяма разлика. VEPro 6 е алтернатива...
  9. Не а това. Един път благодарих на всички тук за високия критерий на критицизъм, няма нужда се се повтарям. Имам само един единствен въпрос на който не мога да си отговоря дълги години... Защо само БЪЛГАРИТЕ повдигат критики по дадено изобретение, разработка и т.н, направено от техен сънародник, компания и прочие? Помогнете ми да дефинирам тази Българска черта! Не е Балканизъм (защото не е характерна за съседите ни). Не е завист, не е конкуренция, не е дори истинско лицемерие ("голяма работа си, ама ти е кофти енглиша" - ако не е енглиша ще е нещо друго)... Какво е тогава?
  10. "Изостаналия Свят" - няма такова нещо! Ти си станал бял роб и си се комплексирал тотално. "Изостаналия Свят" в момента в лицето на Audio Grocery бичува "Напредналия Свят" по простата причина, че не могат да изкарат нещо конкурентно! Тази материя е остър камък за много DAW производители вкл. Apple Logic. Факт е че, от 2013 до сега сме монопол в тази индустрия. Нека спомена, че работим по ултра унифициран стандарт: Cubase & Logic с поддръжка на iOS Articulation Teleport. Ето това е най-големият "прът" (да не кажа друго) в задниците на "Напредналия Свят". BTW: На острова идвам само по покана на Университети и други Проекти, които ми плащат 100% всичко, за да ги науча на акъл - т.е лекции, семинари , работа по ПРО аудио семплинг и т.н. До сега Британското отношение към мен лично, е повече от приятелско - знаеш ли защо? Защото "Летвата е много висока", и много добре преценяват това (без значение че идвам от "Изостаналия Свят") - не съм бял роб.
  11. Не ми се иска да се коментира "OFF Topic" - това е последното което ще уточня. Гледайки сървъра с потребителите, до сега имаме над 450 клиенти от Британия (в USA са много по-вече). Почти всички са PRO: Филмова музика, Про Аудио, Геймс, и т.н. Нещо по-вече... Напоследък продадохме няколко пакета с по около 15 Кей лицензера на учебни заведения в Англия както и в други държави. Всеки пакет върви с HD Video Tutorials (около 2GB), които аз коментирам. От 2005 до сега на всички Video презентации, Video Tutorials и online Skypе съпорт говоря аз. Няма нито един случай до сега, някой потребител Английско говорящ да е повдигал тази тема за която се закопчахте тук - няма дори и по форумите. Както споменах преди, в нашия бранш продуцента или разработчика презентира продукта. Дадох пример с Германците (акцента е доста голям, но всичко е ОК). Когато продукта се представя от самия производител дори и с акцент - това е марка за автентичност (качество). Ето това ценят чужденците, но Българите имат много боб да изядат докато стигнат то тази теза - за жалост. Нека спомена, за няколко години продукта е презентиран в най-реномирани ПРО Аудио списания (например ASK:::AUDIO ), форуми, блогове и т.н и винаги с линк към видеата където говоря с Балкански акцент или към уеб страницата ни. Ето какво писаха Французите миналата седмица: https://www.showroomaudio.com/2016/10/17/logic-articulation-complete-software-suite-pour-logic-pro-x-disponible/ Великият Паисий казва: О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Перифразирано, аз не се срамувам от Българският си акцент "приятели"!
  12. Ето няколко нови добавки в COMPLETE. Например KONTAKT 64, ви позволява да превключвате 64 миди канала директно от Logic ползвайки един трак (Ch.All). Има библиотеки които предлагат по 30-40 пача - по един на канал (Sus Ch.1; Leg.Ch.2; и т.н). При това положение 16 миди канала са нищо. Иновацията е, че Kontakt е обикновен AU плъгин в Logic (или VST във VEP), не е Stand alone. AG COMPLETE Kontakt 64 чупи 16 миди каналното ограничение. Нещо по-вече: може да се превключи от единичен канал/пач ("Legato"; Port A; Ch.3") на мулти артикулационен канал/пач който предлага няколко артикулации ("Dynamics"; Port B; Ch.21; Key Switch A0). Има разни Контакт скриптове за Port превключвания, но тук AG COMPLETE предлага специален EDITOR Art Maps K64 Preset, който показва артикулациите в Logic като имена, портове, миди канали, и прочие. Всичко става много лесно. Може да видите това нагледно във визуалната схема която показвам на този LINK.
  13. Искрено благодаря на всички за откровението и добрите пожелания!
  14. За да постваш подобно мнение трябва да си Гуру по езика, затова те помолих да откриеш поне 2-3 грешки. Няма такива моето момче. По време на записа до мен стоят поне 2 Топ преподаватели по Английски които работят за моята фирма. Те самите много добре знаят че рядко греша, но аз им имам доверие и винаги са до мен. Може да има лек акцент, но не е "Индийски" във всеки случай. Политиката при подобни презентации е следната: Производителите и главните продуценти предпочитат да си представят продуктите сами. Например Steinberg Cubase или други немски Про Аудио производители сядат на две канапенца и започват да коментират продукта си на Английски. Привкуса и акцента на "Швабски" е в пъти превишен, но това представя автечнисоста на продукта във времена когато Английския стана международен стандарт.
  15. Много е хубаво да си прям и лично ти благодаря! Няма да крия, че коментара е мой и не се срамувам да го споделя. Не знам до колко разбираш и владееш чист "British", но с моя "Индийски" съм преподавал "Приложно Програмиране" в няколко Британски колежа и доста добре ме разбираха и никой не е споменал за подобни проблеми. Лично, много държа да се поддържам във форма и ще ти бъда искрено благодарен да посочиш 2-3 места във видеото където правя логистична грешка, произнасям дадена фраза, дума или ударение погрешно? От друга страна (ако зацепваш) съм Националист (личи от музикалните демота във видеото), и никога няма да позволя някой Американец или Британец да ми се лигави по микрофона. Само Българи са добре дошли! Ако си перфектен с Английския винаги си добре дошъл да направиш коментара!
  16. Здравейте, След дълга 10 месечна работа с моя екип успяхме да създадем ново поколение контрол на Артикулациите в Logic Pro X, наречена - Logic Articulation COMPLETE. Това не е просто добавка като Cubase Expression Maps. Това е цялостна софтуерна система която може да телепортира Артикулациите в iPad станция за удобен външен контрол и т.н. Функциите са много и ми е трудно да ги изброя тук. Всичко е показано в новото Видео по-долу. Вчера пуснахме Модул 1 от пакета. Върви Пре-Покупка (30% по тънка) до издаване на Модул 2 в началото на Ноември. Поздрави, Ivan & AG Team
  17. Vacheto

    Apple Logic Pro

    Тези трикове не са възможни, защото Apple промениха много неща в програмирането след 10.2.2. В 10.2.3 & 10.2.4 има досадни бъгове, но като цяло платформата е оптимизирана много по добре съобразно новите тенденции - VEP 6 например. El Capitan OS & Logic 10.2.4 е с около 25% по лек и балансиран от Mavericks и LPX 10.2.2.
  18. ^ Ахх, пропуснал съм да сложа линк на продукта - благодаря! Ето директен линк на Logic Toolkit Pro 4.0. Има едно глобално видео 20мин и къси видео партове също. Относно Pro Tools. Не е проблем да се направи Мапс експорт за ПТ. Проблема е че ПТ трябва да има някакъв елементарен MIDI FX Scripter плъгин който да прочете Маповете и да поддържа текст автоматизация, за да показва артикулациите в тайм линията като Sus, Pizz, Stacc etc. Имаме интерес да продължим мисията и в други DAW. Имам въпрос към администратора. Искам да едитна оригиналния си топик, за да сложа линк на продукта, но не откривам "Едит" бутон?
  19. Здравейте, Преди няколко дни (на 24 Дек.) пуснахме на пазара най-новата ни разработка за Apple Logic X. Това е първият в света Logic Articulation Maps EDITOR. Той е отделна Mac апликация (програма) която е конструирана според спецификациите на модерните виртуални инструменти. Подобна е на Cubase Expression Maps Editor, но при AG Logic EDITOR всичко е на по-високо ниво, като се има предвид че е отделна програма за създаване на артикулационни мапове. Мощната платформа Ви дава възможност да създавате мапове за секунди като използвате т.н "Batch" (на веднъж) функции като: • Копиране на Кей Суитч със следващата нота. Копират се всички миди мап настройки като Key Switches, Program Change, Controllers, но Кей Суитча отива полутон нагоре автоматично или следва белите клавиши (може да се избере "Copy KS Semitone" или "Copy KS White Keys" алгоритъм на копиране. • Копиране на мулти селектнати мапове от даден миди канал (например Цигулки) на следващия миди канал (Виоли). Това става за секунда. След копирането само преименувате "VN" на "VA" например. • Бързо селектиране на Мапове. Може да използвате цифровите клавиши на компютърната клавиатура, за да изберете всички мапове на миди канал 8 да речем (натискате 8). Може да използвате комбинации със Shift, Command, Command+A за различен вид селектиране. Инвертиране/обръщане на селекцията противоположно, селектиране на мапове със същия или различен миди канал и др са възможни също. • Допълнителни операции. Дублиране на избрани мапове; изтриване на настройките на много селекнати мапове и размяна на KS1 със KS2 в даден пресет (това е полезно ако правите матрици във Vienna, защото KS1 се изпраща първи и вика матрицата, а KS2 хоризонталната ос на артикулацията). • Бързи клавиатурни команди. Всички операции в едитора могат да се викат от бутоните на клавиатурата. • Едновременно едитване. Може да изберете всички мапове на цигулките например които са с ниски Кей Суичи по принцип (1 миди октава например) и да транспонирате Кей Суичите в 5та миди октава за контра басите. Това става просто като промените мулти слекцията C1 в C5. • Четири Мап метода (Modes). Мулти - Тимбрал метод (за Мулти-Тимбрален Инструмент); Моно - Тимбрал метод където Маповете могат да бъдат на различнни миди канали, но използвате само един трак, за да превключвате миди канала и артикулацията на няколко пача натоварени в Мулти Инструмента. Например може да превключите от Spitfire Mural Violins Legato (Ch1) на Cinematic Strings Staccato (Ch5) и т.н. EXS 24 метод. Едитора идва с Мап пресети за всички Мулти Артикулационни EXS24 инструменти. Можете да превключвате артикулацииите в реално време чрез Кей Суитчери и да имате автоматизация показана със имена, а не чрез офлайн ID както по старо му. Note Event метод. Този метод бе разработен през 2005 и се базира на данните на Нотата (МИДИ Канала и сега новия Articulation ID). За целта се използва МИДИ Канален превключвател кабелизиран преди секвенсера (Click & Ports Environment), за да може да превключвате миди каналите в реално време. Ако направите инструмента OMNI, могат да се викат и Мап артикулации, като всяка е на различен миди канал. Пост едитинга става с евент лист или кей команди за смяна на миди канал на нотата (нотите). Този метод не предлага изписване на Артикулациите в тайм линията (само в Scripter plugin се мониторват). Метода е ограничен до 16 превключвания в реално време, но е без ограничение в пост едитинга, тай като може да използвате Note IDs за допълнителни артикулации. • Копиране на Маповете в клипборда на компютъра. Това е възможно най-бързият начин за доставка на маповете в Logic. Новият MIDI FX Scripter плъгин разпознава Маповете автоматично след като ги пейстнете в него и превключва в съответния метод (Mode). Новият Мапс ЕДИТОР идва с AG Logic Toolkit PRO v4.0. Комплекта включва различни MIDI FX плъгини, Environment (Макро) помагала, Logic стартиращи проекти, MIDI Transform пресети, както и богата колекция от мапове и мулти инструмент пресети предназначени за контрол на инструменти от различни производители. Документация и инструкционни HD видеа са включени също. Audio Grocery предлага промоционални цени на всички продукти (вкл. Bulgarian Voices библиотеките) до 10 Януари 2016. Весели Празници и Щастлива Нова Година! AG
  20. Метронома е вариант на часовников механизъм. Апропо, понятието "Удължено време" е простотия написана по Соц. учебниците и книгите издадени от Професори и други (сигурно и сега още пишат подобни дивотии нашите "Професори"). При всички DAW (Дигитални Аудио Работни Станции като: Cubase, Logic, Pro-Tools, Sonar...) както, нотописни и много други програми, може да направите подобна сигнатура (7/8, 11/16 ... ) и какво ли не. Така нареченото "удължено време" се нарича "три-временна група" защото метронома брои в 7/8 например: 2 + 2 +3 което прави 7. Тук веднага задавам въпрос на нашите "Професори" - колко дълго е "удълженото време": 2 часа, 5 минути, от София до Пловдив или от Пирдоп до Златица...?
  21. One Man Band използва Yamaha STY екстенция. Сиреч можеш да използваш стилове от Yamaha PSR например или да конвертираш други формати към Yamaha STY. Другият ти въпрос отностно безплатно изпращане или изтегляне не ми е понятен? Редно е да се плаща за това...
  22. Здравейте, Audiogrocery издаде новия Logic Articulation Maps PRO (AM PRO). Този нов MIDI FX плъгин е тотален ъпдейт на Logic Toolkit PRO който беше пуснат през пролетта. Спецификация на AM PRO Основната функция на AM PRO е подобна на Cubase Mixer Maps. Logic не предлага такива мапове все още. Например Cubase Mixer Maps изпращат MIDI съобщения като Key Switch Note Numbers, Program Change, Control Change и т.н към даден софтуерен инструмент, за да се смени дадена артикулация на инструмента като Пицикато, Стакато, Тремоло и т.н. При Cubase се работи с юзер маповете в самите MIDI едитори като Piano Roll и т.н, където артикулациите са показани с юзер имена (Va.Sus, Va.Pizz...). За разлика от Cubase, AM PRO показва юзер маповете с имена в Logic Automation view и се работи много лесно директно в Main Window. Друга разлика е че AM PRO е замислен като "Единична линия на автоматизация" която обаче може да бъде Мулти-тимбрална и да управлява Мулти-тимбрални инструменти настроени на различни MIDI канали. При този сценарий самият Мап се програмира на даден MIDI канал. Тази авангардна технология Ви спестява време и място да пишете автоматизации на различни MIDI тракове. В същото време AM PRO може да се използава и Моно-тимбрално и да пишете Мап автоматизация за всеки MIDI трак. Подобен сценарий е демонстритан в края на Video 3 (AM PRO) - "Дилмано - Дилберо" за струнен ансамбъл. Документацията на AM PRO можете да изтеглите от сайта. Поздрави, Иван Ковачев (AM PRO developer)
  23. Vacheto

    Apple Logic Pro

    Г-н Коларов, На Вас определено ви е нужно да отделите доста време, за да разберете този Велик софтуер (например 5 - 10 години е препоръчителен период). Ето някой от нещата които са уникални: 1. МИДИ ЕНВИРОНМЕНТ. Имате Пре-процесинг и Пост-процесинг на МИДИ в реал тайм. Например може да се процесва МИДИ преди Секвенсера (т.е все едно имате външен миди процесор). При този сценарий МИДИ-то се записва процеснато в Логик. Могат да се програмират уникални МИДИ сетапи и Макро Процесори специално за вашето oбурудване, синт едитори и какво ли не. Това не можете да направите в никой DAW ! 2. Сам споменахте уникалните софтуерни инструменти и FX. Не мога дa се сетя кой друг DAW предлага по добри? Например само един ES2 е мега синт станция която малко хора разбират за жалост... 3. EXS24 семплера върви с една доста стойностна библиотека. Логик X предлага т.н (+) мулти артикулационни инструменти. Например новият Logic X TOOKIT PRO който е Българска разработка предлага специална библиотека/инсталация, която прави възможно превключването на EXS (+) артикулациите посредством кей-суичери, програм чейндж, контрол чейндж, бързина на свирене и др. 4. Новите MIDI FX плъгини са с уникален дезайн и не виждам по добри за момента (типично швабска разработка). По-горе споменатият Логик Тоолкит ПРО предлага специални Миди плъгини като например "Expression Mapper", който Ви дава възможност да правите Артикулационни Мапове подобни на Cubase Maps, които се изписват директно в Логик Автоматизацията. Новият Expr. Mapper TWO е почти готов - може да мапвате до 10 миди съобщения с една точка в автоматизацията. Това е новата БГ бомба за VEPro и други! 5. Огромните библиотеки с Apple Lopps, Instrument Presets, Channel Strip Settings и др. са много добре оформени. Може би пропускам много неща, но това е като цяло... Поздрави, A.G
  24. Не бива с този тон колега винаги може да е измислено нещо за което не е споменато тук ! Има такъв алгоритам и това е SONIC WORKS ISOLATE на Prosoniq. Колегите от Prosoniq ме поканиха (както и други колеги от различни аудио компании) нa Musikmesse в Германия когато промотираха този продукт. Лично го тесвах на изложението и мога да кажа че това е революционно. Прослушайте Аудио демотата и по специално "sonicWORX Voice Suppression Example" (има и видеа), за да се уверите. Искам да спомена че апликациата е само за Mac (Prosoniq прекъснаха девелъпмент за ПЦ преди време). Поздрави A.G
  25. Коледното намаление на легендарните "Bulgarian Voices" семпъл библиотеки ORPHEUS & Vox De Bulgaria ще продължи от 15 до 31 Декември. Цени: ORPHEUS Trilogy Part 1 – reg. € 175 – € 139; Vox De Bulgaria – reg. €127 – € 89; Весели Празници! Audiogrocery
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.