Jump to content
Българският форум за музиканти

***

Members
  • Мнения

    77
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

***'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Това с френския форум е добра идея Мерси за отговорите, доста си изчерпателен
  2. Здравейте, на компютъра си имам Уиндоус 7 и Убунту. Също така имам една външна звукова карта и една фабрична. Външната се поддържа само от Уиндоус (Avid Fast Track Duo) и я използвам за да правя музика. Фабричната се поддържа и от двете операционни състеми. Към усилвателя си мога да свържа или едината или другата звукова карта, но не и двете едновременно. Как мога да слушам музика и на двете операционни системи през усилвателя без да включвам и изключвам кабели и да използвам в същото време външната си карта за правене на музика? Нещо като сплитер? Входа на усилвателя е RCA букса. Изхода на картите са голям и малък обикновен жак. Благодаря!
  3. Хахаххаа, демек както го правят професионалистите
  4. Според мен доста от съвременните музиканти използват готови пресети или записани на семплери инструменти. Да синезираш сам желания звук е играчка и трябва да имаш добър хардуерен синтезатор иначе инструмента ще звучи като тези от музиката на игрите за нинтендо конзолите, ако знаеш какво имам предвид. Този трак съм го синтезирал почти изцяло, включително барабаните и чинелите, с вградените осцилатори на Ableton Live 8. Тъй наречения Operator. https://soundcloud.com/cloud-of-sounds-2/synthetic-mantra Играх си 1 ден само да синтезирам барабаните и бас линията, така че да ми харесват на мен и все още звучи твърде синтетично. Единственото което съм взел като пресет е мелодичната тема, която е в средата и в края, но и там започнах от готов пресет и разбъзиках осцилаторите, филтъра и пуснах LFO. Всичко това го споменавам само за да ви се изфукам, не е случайно ... Такъв съм си, жалка душица. Обикновенно, вокали се извличат от песента, но няма универасален начин в който винаги да се увенчае с успех. В повечето случаи нищо не става. Има 3 вариянта: - В даден момент всички инструменти спират и се чува само акапела и режеш - Съпровождащия инструмент е контрабас а вокалите са 1-2 октави по високи от най-високия изсвитен тона от контрабаса. В този случай с High Pass филтер се отрязва баса и остава само вокала. Контрабаса е само пример, може и с туба - При третия вариянт ти трябва инструментал на парчето и самото парче. Обикновенно синглите се продават комплект инструментал и пълна версия. Дефазираш левия и десния канал на инструментала и пускаш паралелно пълната версия. Парчетата трябва да са насложени и перфектно изравнени. Дефазирания ляв канал на инструментала погасява, лявия канал на инструменталната част от оригиналната песен. Аналогично с десния канал. В резултат остава само вокала. Ето обяснение в тубата: Аз или създавам някакъв бийт или композирам нещо за пиано. Не че ми е принцип, но ме накара да се замисля как аз почвам и се анализирах. Съшо така с туториали. Пускаш си някакъв туториал, опитваш се да направиш това което ти показват. След като се научиш почваш да си играеш. Накрая излиза нещо съвсем различно и ето имаш готова основа за нов трак. Нямам добра китара, затова не записвам китари. Иначе на китара се композират също интересни ритми
  5. И моята забележка е същата, иначе става Хубаво е да кажеш от къде си взел семплите и какъв е твоя принос в композирането на ремикса.
  6. Добро е, изслушах го до края Какъв DAW използваш, хардуер, семпли, музикални инструменти, ефекти?
  7. Launchpad-а няма потенциометри, което може да се компенсира с Nocturne Bundle (виж тук). Ето този тип прави чудеса с тези две неща + Ableton + синтезатор който е използвал за семплите и VST плъгин "King Dubby".
  8. С Vocoder трябва да стане. Другия вариянт, за който се сещам е по-прост, но е по-туткав. Разделяш вокалната писта на осмини да речем и отместваш с един два тона нагоре или надолу оригиналния запис (ти си преценяваш по слух) там където искаш да се получи този ефект. как го прави Gotye в песен. По този метод си играеш повече, но имаш пълен контрол. Всъщност това е принципа и на ефекта който искаш да постигнеш.
  9. Сам ще си отговоря, според тази статия: На първия въпрос: " ... able to produce fairly complex sounds that belie its single oscillator nature" На втория въпрос: "The Dark Energy can be controlled via traditional DIN MIDI input, or via USB MIDI" - предполагам USB MIDI контролира и pitch bend, vibrato модулатора и velocity? А какво мислите за това? Кое от двете си заслужава повече?
  10. Здравейте, някой знае ли дали с един такъв синтезатор могат да бъдат синтезирани няколко звукови сигнала едновременно в реално време. Например синусуиадален сигнал на който фазата е модулирана с трионообразен сигнал, без да използваме LFO осилатора. Изобщо доколко сложни звуци могат да се синтезират с един единствен такъв синетзатор? Имам една миди клавиатура която има само USB жак, дали може да се върже Pitch Bend-а и Vibrato модулатора към това нещо? Благодаря
  11. При всички положения да правиш собствена музика ми се струва по-сложно от това да правиш миксове. И в електронната музика си има пенизи. Идеята си е твоя, защо другите да ти я реализират?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.