Jump to content
Българският форум за музиканти

lockfolder

Members
  • Мнения

    65
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от lockfolder

  1. Здравейте колеги,

     

    Имам един ветеран бас Aria Pro II AVB-50 (правен е в Кореа), който искам малко по малко да реставрирам.

    Буксата за аудио жака е развалена, жака не стои стабилно в нея и при най малкото движение на кабела почва да бучи сигнала, като не се движи кабела сигнала е супер. 

     Та искам да я сменя, но нямам опит с тези неща и искам да попитам как да го направя?

    На снимките се вижда отвътре че трябва за се развърти гайката  след това само да избутам буксата навън ли? От външната страна трябва ли да се развива също? Вижте снимките долу.

    Поялник имам, въпроса в само как да извадя буксата?

    Тази букса ще свърши ли работа:

     

    https://www.thomann.de/de/neutrik_rean_nys_221.htm?ref=search_rslt_Rean 221_247393_0_0_ad30ba0f-6ac7-45ae-b6d2-983974e850f3&smr=19dd488d-65ff-49b3-b4b4-f8bf58f909fc_1

     

    20200426_120734.jpg

  2. Значи спешно ми трябва да знам една песен изпълнителя или как се казва: инструментал е, супер известна е, някаде от 80-те е, помня на клипа е руса жена свири на саксофона, мъж е на ел. китарата, характерно е че китарата има кратка тема та-на-та-на и след това саксофона я повтаря. моля ви помогнете! мерси предварително! всякакви предложения са добре дошли!

  3. s900 e аранжьор а мм6 е синтезатор, макар и той да има нещо като аранжьор-секция. няма защо да се учудваш че звуците на един аранжьор не са велики, това не е тяхната сила, дори и в топ-модела тирос не останах впечатлен от блендите. ако все пак ако ти трябва за домащни услоивия и за просвираване на миди-файлове - мога да ти гарантирам че особено за миди-тата роланд са номер 1. 95% от всички миди-та тръгват на всеки роланд, при моята йамаха някъде към 60%. :surprise: (но тя не е и аранжьор де) :greenball:

  4. зависи за какво ти трябва, аз го имах това дгх-220, виж в германските магазини, ще ти излезе сигурно много по евтино от 1000лв. иначе то не е нито аранжьор, нито синтезатор ами си е "портабъл гранд", демек с пиано клавиши, но без хамър-механика, има около 500 звука и елементарен секуенсер

  5. има кабели които са:

     

    миди-------------юсб

     

     

    а за да свириш звуците на мотиф ти трябва мотиф рак, който се свързва по миди с кийборда, но проблема е че ти нямаш миди ин на твоята свирка

  6. ако ти трябват елементарни звуци - само барабани и бас и някакъв пиано саунд, обикновени падове ит.н. си купи някакъв евтин кийборд-аранжъор и тогава няма да ти трябва дори миди-саундкарта, миди ще записваш в аранжъора и от там през аудио-изхода му в аудио-входа на саунд-картата.

  7. честно да ти кажа от това което си написал не мога да разбера за какво точно ти е клавира? ако е за да записваш китарата - не ти трябва, ако е за да използваш vst-интрументи, за миди-контролер - тогава защо ти трябват семпли? да не би под семпли да имаш предвид бленди? сори може аз да съм разсеян и да не съм разбрал въпроса :icon_shithappens:

  8. защо го нападнахте така маестрото, вярно е че ползва предимно пиано-блендите, но с оглед на кашовете които свирят и с оглед на това че са сравнително голям бенд (3 духачи, 2 китари ит.н.) какво да свири??? някакви извънземни бленди ли - естествено че за него остават пиано и хаммонда, той си е и класически пианист, отличен при това, не може да свири джаз, затова взеха може би и Кристиан Илиев (втория пианист) да свири с тях.

     

    а такива инструменти има защото може да си ги позволи, за студиина работа а защото те са и шоу, а в едно шоу и имджа е много важен. нека не се озлобяваме защото ние не можем да си купим оазис, аз даже се радвам че поне един музикант в БГ има оазис, защото втори такъв сигурно няма да има в близките няколко години, друг е въпроса че цената на оазисе е нереалистична (~7000€), защото той не е кой знае какво повече от мотиф хs а един мотиф хs е два пъти по-"евтин"

  9. Ако беше вярно това, Ямаха аранжорите ямаше да звучат толкова зле. При положение, че имаме в налиност всеки модел висок клас синтезатори на двете марки, имаме възможност да коментираме нещата.

    Моля, осведомете се, преди да пускате постове с невярна информация!

     

     

    Иван Икономов, Музикален Център Икономов

    дистрибутор на KORG за България

     

    г-н Икономов затова ли си направи акаунт тука да ни кажеш в първия си пост че корг не е част от йамаха :thumbs_up: въпросното действие е от около 1990 (можеш да го прочетеш навсякъде), нищо че двете фирми си имат въпреки това различни политики. КОРГ си запазиха и реномето, че каквото направят добре го правят

  10. дааа вечния проблем корг или йамаха :) (йамаха притежава корг между другото)

     

    аз имам йамаха, фен съм им, но на мен лично ММ6 не ми харесва, според мен е малко смотано и недоизпипано, но йамаха произвеждат свирки от за по 100лв та до за по 6000лв така че...

     

    от това което четох за тоя корг май това е твойта свирка

  11. според мен ако искаш да си правиш кефа и да свириш в група си вземи синтезатор, ако имаш по-големи амбиции с клавишните - тогава трябва да минеш през пианото :coolp:

  12. имате ли колеги някакви ноти с етюди за соло бас? не учебни, а някакви по-мелодични, по-"ефектни". знам че може да се погледне и в гугъл, но друго си е ако някой от вас е свирил по тях и знае за какво става дума. мерси предварително :virtuoz:

  13. За много години!!! basis4eto, мерси колега за моралната подкрепа, наистина от 4 години (2003), даже вече почти 5 не бях свирил на бас, ама любовта към този инструмент ми остана, разбира се нивото ми е много ниско още, но... всичко с времето си. а фретлес защото съм свирил малко и на контрабас :hysterical:

  14. здравейте, пускам едно мое видео, но трябва да кажа предварително, че от 4 год. не бях свирил на бас и сега преди 2 седмици пак си купих и имам голям мерак :) не пестете критика!!! :)http://youtube.com/watch?v=KMnkd6tqKnw

     

    нарочно се цитирам за да кажа че махнах времмено видеото, но до 1,2ч ще го сложа пак. Просто ютубе при компресията малко прецака картина и звук, а и ми бяха дадени ценни съвети а пък и мога да поправя някой грешки които тогава не можех да оправя щото свършиха батериите на процесора, но от вчера вече имам и адаптер ;)

  15. ами значи второто трябва да е по-добро - има си вграден тунер, дръм-машина, семплер (можеш да се запишеш и да се чуеш) и разбира се много презет ефекти (50) и още толкова свободни банки за собствени ефекти...

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.