Jump to content
Българският форум за музиканти

zimba

Members
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Cambridge, The UK

zimba's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. zimba

    E-MU 1616M

    Благодаря за отговорите !
  2. zimba

    E-MU 1616M

    Имам въпрос относно горепосочената звукова карта. До колкото ми е известно това е звукова карта от две части т.нар. док където са входове, изходи, врътки... и с един cat5 кабел се свързва към PCMCI интерфейса. Въпросният док може ли да се разгежда като самостятелно устриойство съвместимо с Е-МУ 1212 ? Евентуално да може да се ползва веднъж към компютър веднъж към лаптоп. Благодаря !
  3. Ако може да развиеш част от вторичната намотка на трафа ще стане най-добре стига да може да се направи без много сериозни интервенции, разбира се ! Решението с регулатора не е лошо като идея но при този ток 1.2 А отдаваната топлина от чипа ще е много голяма и ще ти трябва сериозен радиатор. Съвсем друг въпрос е, че може да си купиш трафче специално за целта и не си създаваш излишни занимания ;-)
  4. Аз пък токущо приключих с направата на моето захранване. Използвах зарядно подобно на тези за лаптоп, изкормих всичкия чаркалък оставяйки мрежовия филтър след него е тороиден траф 2 х 6 волта 1.25 ампера, грец, 4700 микрофарада кондензатор и 7809. Получи се следния проблем ( поне така мисля ) мрежовото напрежение в къщи е около 240 волта и от трафа излизат 15 вместо 12 волта, след кондензатора стават 20, при положение че тока ще е около 0.6 А ( груби сметки ) ме съмнява че ще е много разсейваната мощност 6,6 W на стабилизатора макар че има една алуминиева плочка за радиатор. Засега съм включил един цифров ефект за товар да видим колко ще пече, а утре смятам да му чуя гласчето
  5. Напълно подкрепям горното мнение ! Предуслвателят на касетофона няма линейна честотна характеристика, което ще рече че усилва много повече нискочестотните компоненти от сигнала, което го прави несъвместим с целта на занятието, коефициента на усилване е много голям и да си призная ми е непонятно как нямаш брум и други шумове породени от самовъзбуждане. Накичването на допълнителни ключета и потенциометри, особено за човек без опит е предпоставка да прецакаш зорлен работата Ако държиш да слагаш такива потенциометри ги сложи на мястото на стерео потенциометъра за усилване на касетофона 47 килоома логаритмични смятам че ще ти свършат работа :-)
  6. Здравейте, Според мен на всеки му е позволено да си е луд колкото си иска, стига да не пречи на останалите ! Дали пречи е отделен въпрос. А специално за Англия мога да ви заявя най-отговорно, колкото и да не ми се вярваше преди да дойда, тука трябва да си отваряш очите на четири като пазаруваш по магазините ! Всякакви боклуци се продават на безбожни цени !!!
  7. zimba

    Digitech Bp50

    поздравления за инициативата !!!!! А това с образователната система направо ме разби! Нека го спечели най- достойният басист
  8. Момчета, знам че, от всички възможни варианти този е най-лошия, но мислих, мислих... и накрая реших да го направя с интегрална схема. Нещо да ми препоръчате или каквото и да избера все ще е лошо Просто нямам опит с оживяването на транзисторни крайни стъпала ток на покой..... Само веднъж съм правил и беше много яко от един кабел към краен транзистор изолацията се стопи и потече като кашкавал - нещо бях сбъркал
  9. Разбрах - в моя случай не си заслужава - един такъв читав филтър има чаркалъци колкото цялата ми схема !
  10. Много внимателно прочетох рецензиите, благодаря на всички Относно кондензатора на входа - това е най малкия проблем, след като налепя чарковете на платката и я подкарам да свири, може да направя практически опити с други стойности на C1. Парни Валяк под субсоник филтър от 2 ред имаш впредвид Т-образен RC филтър, нали , с 3 кондензатора последователно и 2 резистора в паралел ?! Ако е така, според мен, най-удачното за тях място няма ли да е като заместител на C6 ? Ако го сложа на входа ще внесе доста смущения. Аз ще поровя из нета да потърся мисля че ми се е мяркала такава програмка калкулатор за RC филтри, но ако се лъжа доста зор ще видя с тия изчисления.... Честотата колко да бъде, гледам технически дани на скъпи кубета долната граница на честотната лента започва от 35-40 Hz.
  11. Първото стъпало е от заводски усилвател за бас китара , второто обикновен тонкоректор, ужким пригоден за целта. Аз именно за това се допитах до по-опитните за да стане както трябва Преедполагам че някоя RC верига не ти харесва... Благодаря за бързия отговор
  12. Здравейте, От известно време мисля да си сглобя едно усилвателче около 30W, което да не е претенциозно към високи качествени резултати, но да не се губи удоволствието от подръпването на струните в домашни условия - тихичко в единия ъгъл. Четох една подобна тема, там доста успешно разубедихте човека и така въпроса остана не изяснен. По долу съм публикувал схемата над която съм се спрял ще се радвам да я коментираме и да приема критиките / градивните рецензии, както казваше един преподавател / Това ще бъде предусилвателната част ! Крайното стъпало по- нататък... Благодаря предварително http://www.picvalley.net/v.php?p=u/4/899_468.GIF
  13. Въпросът, ако ми е позволено го отравям към Nikifena не за друго, а защото той публикува схемата по- която е направен предусилватела.... Другите съфорумци да не се обиждат, ще приема и тяхната помощ на драго сърце Тази схема искам да я направя с класическото за операционните усилватели захранване +- 15 Волта, за да не допусна някоя грешка и да си спестя време и ядове питам вас. Това са делителят на напрежение с кондензаторите и двата резистора по 2 мега ома които определят правотоковия режим на трето краче на чипа така ли е ?
  14. Много забавни схемички
  15. Да 100nf ! Печатна грешка извинявам се. Да си призная чесно не намирам разлика дори и като закача схемата на "киното" (осцилоскопа), но като основно предимство трябва да се изтъкне липсата на много външни елементи.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.