Jump to content
Българският форум за музиканти

playman

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от playman

  1. Ами защото китарата беше последна бройка, реално намалена на 50%, и дори да си купя Tremolo-No пак ще ми е излязла евтино. Освен това много ме радва като звук и neck-ът е много удобен. За BC Rich Mockingbird става въпрос, с Floyd Rose Special. Не знам доколко точно фиксирането на бриджа ще развали звука - досега съм чел само, че добавя sustain, но ето, че и не кой да е, а гуру като Роб Чапман си купува китари с флой тремола и ги фиксира:

    https://www.youtube.com/watch?v=xkj8p4Z3Rjg

    Той даже отива по-далеч - според него всяко тремоло е вредно и потенциално разстройва китарата при bend-ове. Слага трупчета даже на обикновените Stratocaster-и този човек... Много интересно твърдение, и безспорно имащо логика, е също това, че самите бендове са по-трудни с Floyd Rose, защото се бориш с опъна на пружините отзад.

    Ами май-май го няма в България този продукт, който се забива с винтове. Евентуално може наистина да сложа трупчета и толкова. Мерси!

  2. Благодаря за отговора, полезно ще е за други потребители тези неща да ги има обсъдени в темата :)

    Аз съм напълно наясно със съществуването и функционирането на Tremol-No и даже то би пристигнало сравнително бързо от чужбина, но го отхвърлих засега поради следните причини:

    1. Цената от около 145 лева с доставката, в сравнение с 30-на за онова. 

    2. Ако го върна временно на режим Floyd Rose (която опция е единственото му преимущество), настройването пак ще е много трудно, след което пак трябва да го развивам него под капака и да отключвам струните при грифа, за да я настроя отново за блокирана позиция - много излишен труд за едно тремоло, и то само за да се движи И нагоре.

    3. Сигурен съм, че не ми трябва Floyd Rose от музикална гледна точка, звучи ми леко изкуствено и машинно като начин на звукоизвличане и без това.

    При всички положения някои хора са на друго мнение и приемам и него. Това, например, е страхотно.

     

  3. Здравейте, купих си китара на много добра оферта, но е с Floyd Rose, което абсолютно не го искам и знам, че има начини да се блокира, за да стане като нормално тремоло, т.е. да престане бриджът да се държи на струните, респективно настройването на една да не разстройва всички останали.

    Намерих да се предлага в чужбина следното. Знам, че ще кажете "Колега, това става и с трупче", но искам солидно решение, освен това посоченото е обратимо, позволява ръчката на тремолото все пак да се използва в едната посока (надолу) и, не на последно място, май че ще даде по-добър състейн от трупче. Някой виждал ли е такова в някой магазин България?

     

    P.S. Знам как да го поръчам от чужбина, просто ще отнеме безкрайно много време.

    41%2BKr6kg6PL._SX300_.jpg

    tremolostopper_lrg_2.jpg

  4. Аз също мисля ,че акордеона е можеби един от най-универсалните (може да се свири всеки стил) инструменти.И ако някои не го харесва според мен това се дължи на факта че не го познава достатъчно добре :thumbs_up:

    Така е!

    Свирил съм малко на акордеон и впечатленията ми са следните:

    Класическата музика звучи страхотно на него,особено ако е динамична (Токата в Д минор,например)

    В същото време си свири и рок - The Final Countdown звучи почти 1:1,а магията на Child in time се запазва въпреки малко странната интерпретация,която се налага,Smoke on the water също не се опъва...

    Други стилове не съм пробвал,но се усеща,че става не само за български,но дори за китайски фолклор :thumbs_up::)

  5. Здравейте,искам да попитам коя от тези двете е по-добре да си взема за да се уча...

    http://www.staggmusic.com/images/13827.jpg - класическа (100 лв.)

    или Factor - акустична (90лв.)

    ...при условие,че след половин година ще си взема електрическа?Просто за толкова кратък период не ми се дават повече от 100 лева.Искам само да посвикна да си кърша пръстите по струните :thumbs_up: и също като хвана електрическата да мога да засвиря нещо.Класическата ми харесва много като визия и качеството не е толкова зле,но пък смятам да свиря предимно рок (интрото на Stairway to Heaven,Angie на Rolling Stones...).Factor-a е с метални струни,но е "по-китайската" от двете :thumbs_up: и някъде четох,че ключовете и не държат хубаво,а аз няма да мога сам да си я настройвам.

    Та,въпроса ми общо взето е - може ли да се свирят рок-балади на класическа или за тези неща си трябва жица,пък дори и върху корпус Factor...?

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.