Jump to content
Българският форум за музиканти

JOSSBLASTING

Members
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    drums

Contact Methods

  • AIM
    JOSSBLASTING
  • Website URL
    http://www.myspace.com/jossblasting
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Park City UT. USA
  • Interests
    Медицина,Метъл,Барабани,Гор,Автомобили,Hi-Fi техника

JOSSBLASTING's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Трудно ми е да го повярвам,щото вече 1,5 година си търся рак Пърл и не мога да си намеря.Поне в Бг е невъзможно да се купи.
  2. Пърл"Мастъруоркс" клен(ще съм първия некадърник свирещ на толкова висок клас).Солобарабан-"Рефърънс"-13 на 6 инча. Чинели: фус,крашове и райд-Сейбиън-АА. Сплаш10-Зилджън А-къстъм. чайна16-Сейбиън НН. чайна18-Зилджън Ориентал. Хардуер-Пърл2000. Рак система-Пърл 501С икон. Тригери-ДДръм. Педали-Трик Детонатор(ще ми се да ги пробвам). Палки-Ахед (Ал-Фибр)5а. Всичко това ,освен барабаните не е толкова трудно постижимо.(а и някои неща притежавам). Наздраве.
  3. Здр.Не съм писал отдавна във форума,но ми стана интересна темата.Аз самия не притежавам Мапекс,но имах възможност да си купя,като избирах моите,така че смятам че няма да имате напротив да взема отношение. На въпроса на Вихро: Не смятам че Ямаха (Оук Къстъм) могат да се мерят като клас с Ориона на Мапекс(това е мое мнение). Орион са най-високата серия на Мапекс(така мисля).Не споря за дървесината ,но съм сигурен че когато става дума за "Сатурн" и особено"Орион",не може да говорим за "евтини"дървесини. При условие че един Старкласик Перформър Б/Б се продава в камертона за 5200лв,а в САЩ е 1600$,не виждам защо 5100лв на Ориона да са неприемливи,като се има в предвид че цените им там започват от 2300$.На мен лично "Тама"-та ми се струва скъпа ,а не говорим за Старкласик Мейпъл или Бубинга а просто за Перформър. Прав си за "Пърл" че се правят в Тайван(моите също).Дори "Рефърънс" сериите .За "Мастъруоркс" не съм сигурен . Наздраве
  4. ^Те и други марки не предлагат.
  5. Не мисля че има точно определена настройка за метъл като по калъп.Както казах ,всичко е въпрос на твой вкус.Чувал съм страшно различни настройки за различните групи. Лично аз свиря с тригерирани каси задължително(ако условията позволяват де),солобарабана ми е много високо настроен,докато от томовете търся по ниските. По темата: Да смятам че DW определено стават за метъл(имал съм възможност да пробвам Колектор серия(за другите не знам)),но бяха чудесно настроени. Още веднъж -Да смятам че са подходящи за всякакъв подстил в метъла,но ако отново имам възможност, бих предпочел TAMA,PEARL,SONOR,GMS. Лично аз :PEARL Refference RF. Eх мечти!
  6. Съгласен съм че е въпрос на настройка(изключвам Амати и тем подобни).Не мисля че има барабани за метъл и такива дето не стават(въпрос на вкус от страна на дръмъра по отношение на звука и дървото). Лично аз свиря само метъл и мисля че Кленът като дърво е най-подходящо за метъл(Ако някой не е съгласен ,да не започва да плюе а да изложи свое мнение). Когато купувах моите се чудих м/у; ТАМА Starclassic Maple. Pearl Masters Premium MRP. TAMA Starclassic Bubinga. Mapex Saturn. YAMAHA OAK Custom(не знаех че са предпочитан сет за метъл,благодаря за информацията). Спрях се на Пърл-а,защото имат по дебели корпуси(по-малко вибраций в телата)и харесвам марката най-много като цяло(имам най-добра информация за Пърл от изброените). А по отношение на дебелината(поправете ме ако греша ) ,но малко ме плашат сетове с дебелина 4.6мм примерно-МАПЕКСА(мое мнение).Различните модефикаций стигат до 5.2мм (мисля). Мисля че съм направил добър избор за "по-тежко" свирене.Доста се двоумях и за ТАМА-та (меипъл-а). Не смятам DW за върха на сладоледа,макар че ценовата им листа дава повод да си мислим че са(пак мое мнение). Поздрави.
  7. Моят кардан го пратих по пощата до тук,но пък си носих касата и флора в нея по летищата(т.е:Хард кейса го дадох за чекиране като муз. инструмент и платих 200$ в Щатите за размерите-25"на25"на22" инча и теглото от 31 килограма).Но в София не платих нищо а беше огромен. Та за единичен педал ,твоя приятел няма да плати абсолютно нищо,стига да не го носи в ръката си по летищата и няма още 2 чанти.Тъй като за всяка допълнителна (освен 2 чанти) се плаща допълнително 100$.Надявам се инфото ми да ти е от полза. С други думи ще платиш само цената му. Поздрави.
  8. Недей taka че ше обидиш колегата Pantommind. ))
  9. Виж ти.Last Days Of Humanity-фен.Това е интересно. Gore/Grind Blasting.
  10. 30 долара е единия в САЩ.Могат да се преживеят 60 $.(ако свириш с 2 де).
  11. Аз имам Iron Cobra Power Glide.Свиря изцяло метъл,но не мога да кажа че съм доволен от този кардан.(доста хора казаха че е педал за метъл ).Аз мисля че е до отделния човек.Пробвал съм DW 5000 в магазин за муз.инструменти.Със сигурност ми е по удобен.Доста по лек е от ТАМА-та.А ударът ми върху педала не е лек така да се каже.Кобрата е идеална за бавно до средно темпо поне за мен.Но настъпя ли на бързините,все едно не съм сядал на кардан.С правен кардан не съм имал такива проблеми.Като качество обаче залагам на Тамата.Фактът че на DW-то степенката е хваната за платформата с няква панта не ми харесва особенно.Според мен цените на DW са неоснователно високи.
  12. Ок. Признавам че тук свири с кардан но съм гледал поне 15 клипа на които свири с 2 единични педала Аксис.Може би са от по рано.Не се заяждам но говоря за периодите му с Наил и Хейт Итърнъл.Няма значение.Възможно е от известно време да свири само с кардан.И не ми пишете глупости от сорта "не е вярно" и прочие.Спорът е приключен от моя страна.Не за друго но просто ме мързи да пиша.Признавам си че сгреших за някои неща.
  13. Прав си.Но не си ме разбрал правилно.Имах в предвид че не е голяма гъзария за мен че си е поръчал сета в завода.Понеже за някои хора това е от първостепенна важност. А иначе си напълно прав че има голямя разлика от горепосочените два случая(избирането на размери,дебелина на телата и други).Запазвам си мнението Димитър Симеонов да не е барабанист по моя вкус,което не означава че отричам таланта му.В момента съм в България и не живея в Щатите.Даже съм във Варна.
  14. Ok признавам 4е съм позабравил информацията която съм имал преди няколко месеца.Мисълта ми е 4е твоят модел е по евтин от А2Лонгборд.Макар и не особенно много.Това че на петата пише USA не значи че е щатски.Да не говорим че съм го пробвал доста преди да се сдобиеш с твоя.Дерек Роди свири с кардан друг път.Тва че си го видял на някое клипче с кардан не значи че постоянно свири с такъв.Основно свири с 2 единични педала.Дори да приемем че са ги заздравили не мисла че са "пъти по зрави от Кобрата и Елиминатора.",Но това е мое мнение.Не говора наизуст а от това което съм виждал и чувал от хора (не знам от теб но доста по напреднали от мен в барабаните).Така че не се изсилвай излишно.Иначе признавам че съм сгрешил но не във всичко.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.