Jump to content
Българският форум за музиканти

Oblivion

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Oblivion

  1. че даже преди малко гледах и преподавателката в търново, браво, ришар галиано - ряпа да яде то така или иначе няма вече свирещи, свирещите ако не са избягали навън, по-добре да хващат инструментите и да бягат - далече.
  2. JUPITER това, което даваш за пример и оспорваш написаното преди теб относно постановката, по-добре сам си го изтрий. Не ти ли се струва абсурдно да си слагаш меха в/у левия крак? Така всъщност в/у крака си ще имаш нещо клатещо се постоянно? А десния корпус в такъв случай във въздуха ли предлагаш да стои? тия линкове няма изобщо да ги гледам, щото и аз съм се нагледала на "правилно държащи" акордеони, измъчени физиономии. с тая постановка нещо по-трудно от Мила моя мамо, надали някой би могъл да изсвири. хахахаха
  3. та, значи няма да има нужда метлите да яхаме
  4. iskreno ti jelaq da gi smachkash vsi4ki! :) uspeh! :)

  5. много е труден този въпрос за търново ... Минев? (не знам дали ще си доволен) Единственият друг вариант е все пак да говориш с Петър Иванов, който да те насочи към някого. ( и го питай кво става с Мая)
  6. имам няколко от вечните" български хита с доста добър съпровод направени на пиано точно. (имам предвид тип "Васил Найденов, Сигнал..и т.н, не че Хиподил не са вечни, но за тях два акорда в арпежи вършат работа) но нямам скенер да ти ги кача. ако те интересува все пак пиши, с удоволствие ще ти ги дам, особено ако си в близко на моето географско положение, иначе
  7. какво по-точно? или ще си доволен(-лна) да ти преснимам моите и да ти ги продам? може дори и подвързии да ти сложа!
  8. да ви светна ли, че м/у елементарна теория на музиката и теория на музикалните елементи няма разлика? преди няколко години просто се измени името, защото елементарна теория звучало елементарно пък 50% от колегите и след ликвидации не могат да си вземат изпитите :Д какъв е тоя курс по Теория на музиката, който не включва елементарна теория? не мога да си го представя нещо.. какво точно се изяснява? :Д за колегата над мен - в СУ ще те приемат, няма страшно ;D ако и на курса толкова ясно с еобяснява както тук... :Д по-добре сам си научи въпросите от конспекта за изпита. макар че някой гледат имена по списъците "посетил курса, не посетил курса" - влиза, не влиза"
  9. Няма от какво да се притесняваш Нищо страшно няма в солфежа, а и след някой друг урок и нищо сложно няма да има. Солфежът и елементарната теория наистина са азбуката, и освен да ти разбули облаците и изясни кога какво прави/свириш/чуваш" нищо друго няма да се случи.
  10. отдел изкуство" в повечето градски библиотеки може да е и по-богат. а да се снима все още е разрешено
  11. ех че интересна тема! да препоръчам нещо което скоро слушах тогава: Bob Schwimmer, Uri Caine And Mark Feldman - Theremin Noir има много лирични местенца и много грапави такива за нежни уши ;Р пианото, цигулката, в ръцете на двамата виртуози - Caine и Feldman, и теремина - Schwimmer, умело си подават мелодията и на моменти като слушам забравям че тереминът не е човешки глас, нито цигулка в горен регистър. ))
  12. май най-малкият проблем в свиренето на бузуки са нотите? не са ли на сол ключ.. ?! не съм наясно, но най-много, ако е транспониращ и не ти се смята, да ти се наложи да попрепишеш 5-6 реда .. две години след постнатата тема, на какво избра да свири авторът? :Д
  13. зачетох се в началото в случайно зърнати отговори и ми е изключително неприятно това, че акордеонът се смята и връзва само с фолклора (нашия) след което следва едно пълно игнориране. Не ме разбирайте погрешно, обожавам си нашата народна музика, и тя звучи много добре на акордеон - факт, но да се смята точно този инструмент за "основа на народните песни" (както някой беше написал) е просто смешно още повече, че нехаресването на народната музика ни най-малко не би трябвало да предполага и нехаресване на този инструмент. мечтая си да доживея момента, когато в българия ще мога да кажа гордо "аз свиря на акордеон" и отсреща няма да ми се отговори - "а, значи носиш космо диск" мечтая си за деня, когато хората ще си отворят ушите да чуят и нещо друго" нещо различно" за нашите ширини, а нормално за дължините на запад. мечтая си за деня, когато и този инструмент ще си се качи на полагаемото място на стълбицата, сред 3-те първи, дори! отворих темата с идеята да постна по-горе написаното стихотворение за акордеона, което преди няколко години прочетох в една от книжките на конкурса "акордеонна пролет" поздрави, на човекът който е сложил и броевете на вестника
  14. Колеги искам вашето мнение за акордеон хонер атлантик 4,решил съм да си купя и търся мнения за възможностите му,имал съм S 4 преди време ,ако някой има или е свирил на такъв ще му бъда благодарен да чуя мнението му. как пък реши да е точно Хонер? нов ли? с какви гласове си погледни. много зависи какво и как ще свириш, ако е за камерна музика - трудно ще се съчетае с тембрите на другите. Има такива хубави италиански гласове.. меки меки..
  15. и на сибелиус са пак толкова извънземни.. най-добре само да си намираш нотния текст, и да си го представяш
  16. бтв под прогресия"..модулация ли се има предвид? и от кога така се е изменило понятието? или период? или..? в началото, когато е пусната/зададена темата писано: "в 16 такта" и веднага след това отговор от 7 акорда :Д много мие интересно как са разпределени 7 в 16 ))))).да не говорим как... сигурно аз съм в грешка де, и някои от описалите се мислят атонално моите поздравления - класическата хармония умря ;D как може да започнеш с С и после да имаш Ges?! =)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.