Jump to content
Българският форум за музиканти

Constantin

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

Constantin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Пич текста е доста жалостив. Не разваляй оригиналната тема с посредствени банални маналности.
  2. Личи си, че момчето си е изляло душата. Смисълът е много дълбок и оставя свободата на всеки да го интерпретира по различен начин. Мисля че това е бъдещето на рап музиката в цял свят! Ставаме свидетели на рап революция!
  3. Тази тема дълбоко ме трогна и искам да изкажа мнение Текста ми се струва банален иначе не е толкова лош колкото го изкарвате. Рап Шлагерът е направо разбиващ, не мога да спра да се смея. Интересно, че имаш толкова свободно време да му отделиш на тва нещо, но се е получило гениално От високата концентрация на турцизми направо ми се до а*а, говоря най-вече за Вяра, а и за останалите.
  4. Добре тогава, а как е възможно усилвател да изгори заради тези колони? Щом те са 8 ома значи усилвателят трябва да е бил 16 примерно? Аз ли бъркам или има нещо друго?
  5. Усилвателя трябва да бъде 20 вата на канал ( не повече от 30), на 4 ома, за да може да се захранят по две колнки на канал.Преди обаче да се свържат, е добре да се диагностицират, за да се провери дали всичко по тях е наред - високоговорители, филтри, кутии. Мерси, А от кое точно идва опасността при неподходящ усилвател (за усилвателя) от различно съпротивление ли? Ще се радвам ако някой ми обясни това тъй като често се случва при импровизирани звукови системи да има несътветсвия и ще ми е полезно да знам кои са опасни за самият усилвател?
  6. Здравейте, Наснимах колоните сигурно някои от вас са си имали работа с такива. Ето снимките: My link
  7. Добре, мерси. Ще ги снимам и ще кача снимките в темата.
  8. Мерси за отговора. 1. Във входа ще включвам китара, но ми се иска усилвателят да е по универсален (дори това да е за сметка на качеството при включване на китара). За ниво на качество бих бил доволен ако се "чува нещо" и след време ако си взема по-хубави колони вече да има възможност и за по-високо качество. Но с тези колони и да се чува нещо бих бил доволен. 2. Не разполагам с друго освен колоните. Също така както казах не знам и как да им проверя и измеря техническите характеристики за съпротивлението сигурно не е толкова трудно, но за мощността, честотен обхват и чувствителност изобщо не знам как ще стане... 3. Време и усилия мога да вложа, но като се има предвид и че не изисквам високо качество не съм и готов да влагам големи средства. Не съм наясно с елетротехниката знам само най основните неща и компоненти.. Ще се радвам да ми отговорите дали наистина е възможно даден усилвател да бъде повреден от колоните ако те не са подходящи и разминаване в коя характеристика може да причини такава повреда? Какво друго е нужно да се добави към платката за да бъде усилвател (предполагам трансформатор)?
  9. Здравейте, Имам 4 на брой стари колони балкантон в масивни дървени кутии. За съжаление нямам никаква друга информация за тях тъй като по тях не пише абсолютно нищо нито отвън, нито върху говорителите. Навярно доста от вас са си имали работа с такива колони и можете да ми дадете някаква информация за мощност и съпротивление? Наясно съм че колоните са некачествени, но въпреки това ми се иска да ги оползотворя и да намеря усилвател за тях. Възможно ли е ако колоните са с нестандартно или различно съпротивление да прецакат усилвателя тъй като имам приятел който твърди, че това му се е случило с 2 усилвателя заради същите колони? И ако е възможно как тогава да намеря усилвател за колоните който няма да се повреди от тях? Разглеждах готовите модули от този сайт мислите ли, че някой от тях може да е подходящ? Ако не знаете ли други такива сайтове? Напълно съм наясно, че цялата работа ще е доста некачествена, но въпреки това мисля да се захвана. Благодаря предварително.
  10. Става въпрос за едно доста старо радио Kapsch което не знам дали има някаква антикварна стойност, но за семейството ми има такава. Гворителят на това радио е с продупчена мембрана. Има ли начин да се оправи без да се сменя говорителя? И как се оправя такова нещо?
  11. http://www.soundclick.com/cannontits Има много грешки звука е с ниско качество и не съм ги миксирал добре, защото нямам достатъчно време и добра техника за да ги доизпипам. Но въпреки всичко на мен ми доставя голямо удоволствие да си ги слушам . Кажете какво мислите вие.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.