Jump to content
Българският форум за музиканти

trolla

Members
  • Мнения

    293
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от trolla

  1. trolla

    Slipknot - Sulfur

    Чуци сте!
  2. 2016 година ще свирим в До стандарт от субсубконтра октава ... или евентуално за брутализми дроп Си под тази октава. Да ни слушат животинки Аз па кво си мислих, че имаш шестаци с по-дълга скала от 24-25"
  3. То ако не ползваш по-долните струни за къф чеп ти е аджеба осем струнна. Ако се предназначени за такива неща, каквито думаш щяха да са с по две - три струни ... или като онова ... джент стик То и в джента може да се солира всъщност. А и на мен ми се струва по-логично да е обратното - като ползваш ниските струни да е по-удобно китарата да ти е високо.
  4. trolla

    Ефект за PC

    P.M. имаш ... да кажеш какво точно искаш в записа
  5. trolla

    Ефект за PC

    В ebay има за под 15 лева с доставка. Без марка са и със сигурност по-зле от варианта на Behringer, но за свирене е по-добре от градената ми звукова карта. Най-малкото ... ако не друго ... ще можеш да си свириш през линка и едновременно с това да си слушаш бекинг трак от youtube или друг плеър примерно. Това с вградената карта и asio4all няма как да стане. Шумничко е ... и на моята бройка чистия сигнал "прегаря" ... тоест влиза в червеното и криви. Аз 99% свиря на хай гейн и не ми пречи, защото не се усеща. Като теглим чертата съм доволен. На мой приятел му се падна по-читава бройка май. Мога да запиша нещичко ако на някой му е интересно как е звука с джаджата.
  6. Ей, и ако правите тест да е "на сляпо" По-интересно ще е
  7. Не знам, ама май ще да има разлика като опън на различните марки струни при еднакви размери комплекти. Различни материали, обработка ... знам ли Може да е трудно доловима от свирещия, но смятам, че ще я има. И да не е така пак не си струва задълбаването толкова за в тия калкулатори според мен.
  8. По-добре го продай и си купи такъв, с който спокойно ще си заглеждаш фенки
  9. Еми трябва ти схема, която да ти праща кратък единичен импулс при натискането на бутон и дори при задържането му. Мисля, че може да се реализира чрез реле за време. При избора на схема обърни внимание, че ти трябва кратко време за сработване. Правиш си отвор в корпуса на процесора, а там закрепяш подходящ конектор. От там с кабели до фуутсуич с два бутона и схемичката с реленцата. Аз така си го представям
  10. Имал съм RP90, който е със същите такива бутони. При задържане над около половин секунда започва да сменя пресети бързо до като не освободиш бутона. Не разбирам защо искаш да промениш това ... удобно е ако искаш да прескочиш 20-тина пресета примерно ... да не говорим за повече. Какъв ти е проблема да правиш кратко натискате за да сменяш само по един пресет? Това, което ти го наричаш проблем всъщност е софтуерно решение. Може да се промени с някакъв бутон, който не може да задържа. Тоест такъв, който при натискате се освобождава моментално дори и да продължаваш да го натискаш. Предполагам има с такъв механизъм, но не съм виждал. И да има надали ще може да се гради.
  11. Тва по-скоро е до софтуер според мен.
  12. Браво! Харесва ми как е станало
  13. Тва UM2 мисля, че е копие на M-audio fast track mk2 ... думат за около 60 долара. Може и да е читаво ... зависи от критериите де. Моите лично не са много високи
  14. Да знам доста такива примерни ... набързо се сещам още за Line6 DL4 и Digitech Timebender, но все пак по време на песен ми се струва сложно всички горепосочени неща (включване на дилея, тапване, смяна на канал на ампа, бъзикане на нещо по китарата ... това са поне пет-шест натискания с крак) да се правят в даден момент. При подобни сложни превключвания, които трябва да станат в рамките на секунда да кажем най-добре всичко да си е предварително зададено за песента и с някакъв програмируем луупър да се извършват промените. Иначе си е един дол дренки трудно според мен дали ще има отделен бутон за тапване или не.
  15. Не мисля, че има тап темпо, което в подобни ситуации би се активирало и регулирало лесно.
  16. Аз бих се спрял на Hardwire DL8. Поне от видяното в нета съм изкефен, изработка е добра и е компактен
  17. Интересното е, че по-високия им клас пък работят на по-ниска честота Хич не разбрах задачката. Пиши ми двойка. Но какви 18 килохерца от китара? То вероятно има някви там високочестотни обертонове, хармоници или нещо подобно, ама ... кой китарен говорител ти говори с 18кхц, че да ти пука за тях? А и след като е октава надолу - тоест по-ниска не разбирам проблематиката.
  18. Не знаех, че това определя доброто звучене Процесорите са масово 24 бита. Ок ... да оставим това колко песни слушате на 44,1 килохерца и си ви харесват, ами ето ти перфектния за теб, 7thString, процесор - http://www.zoom.co.jp/products/g1n/spec/ 24/96 пък и евтинийка
  19. Защо винаги като стане дума за цифрови ефекти давате съвети твърдо да се ползват аналогови? Със сигурност има и лоши цифрови, но не всички са такива. ... също ... аналогов дилей с 8 и повече секунди не съм виждал да има, а дори и да има не знам какъв чувал с пари ще е. Стига с тая аналогова мания. На вас и компютрите ли ви са аналогови ... или не слушате музика от тях? 2013 сме и със сигурност има добри цифрови китарни ефекти.
  20. Китарата е в него за няколко дни ... ся карта ли да си купува ... Joel е изброил начините. В Рига можеш да зареждаш песен, но в Рийпър е по-удобно, защото можеш да си сложиш няколко като плейлист. Също другото готино е, че чрез трак енвелопс можеш да си контролираш ефектите по време на свирене автоматично. Видео урок обаче няма как да си пуснеш от браузъра ако си с една аудио карта мисля.
  21. trolla

    Zero Tolerance (Death cover)

    И аз съм на това мнение. За Guitar Rig 5 намерих пресет звучащ поне по мое мнение доста сходно със Symbolic и The Sounds of Perseverance. Ето да чуеш ако искаш: https://soundcloud.com/apostol-dragiev/02-zero-tolerance Мога да ти го пратя ... само кажи.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.