Jump to content
Българският форум за музиканти

cold07

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно cold07

  • Рожден ден 07/07/1990

Previous Fields

  • Инструмент
    Пиано

Contact Methods

  • AIM
    sheikh_fihris
  • Website URL
    http://www.myspace.com/metodipatchev
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пазарджик, България

cold07's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Методи Пачев - пианист, Пазарджик, 17 г.
  2. Дали ще може да го изсвири на акустично пиано по същия начин?
  3. Нека съживим темата, като вкараме в битката и Fazioli - говори се, че това е роялът, който ще измести Стейнуей - перфектен звук, перфектна клавиатура, абе... освен това, на Фациоли принадлежи най-големият роял в света - модел F308 - дълъг точно 3 метра и 8 см. А, и да не пропуснем, че са безбожжжно скъпи. Модел F308 - с 4 педала - четвъртият педал приближава чукчетата до струните, намалява силата на звука, без да променя оцветката му и прави клавишите леки, за да могат трудни пасажи да се свирят с лекота. Модел Liminal - казват, че имал уникален звук... Модел Liminal
  4. Благодаря, но ми трябват ноти на пиеси от български композитори. Ако предлагате такива, пишете ми, моля. М. Ако искаш, мога да ти пратя някои неща във формат PDF. Пиши ми на qamar@abv.bg
  5. Хехе, ще ми се да бяха
  6. Именно "разширената" клавиатура (8 пълни октави, като при органа) е основната характеристика на Bösendorfer 290 "Imperial", както и дължината му (290 см). Допълнителните тонове имат следните предимства: 1. Все пак това са си 8 пълни октави! 2. Повече струни => по-голяма резонаторна дъска => по-мощен звук Бьозендорфер модел 225 (или полуконцертен) има 4 допълнителни тона: F, F#, G и G# от субконтраоктава. Ето снимка: Именно такъв е и роялът, на който Лисица си прави DVD-тата, само че нейният е от 1925 година. Чукчетата и струните му не са сменени, така че слушателят може да се наслади на звука на един истински Роял от началото на миналия век.
  7. Ето снимки на Bösendorfer 290:
  8. Но все пак Стеинуеят е по-здрав
  9. Ох... пак нещо обърках... Ето го Бьозендорфера: http://www.youtube.com/watch?v=LdpRDq5_558
  10. Ще ги запиша просто така: Steinway D: Boesendorfer 225:
  11. Ето две изпълнения на една и съща пианистка (Валентина Лисица) на Стейнуей D (1) и Бьозендорфер 225 (2): 1. Steinway 2. Boesendorfer Първото произведение е Етюд-картина оп.39 #6 на Рахманинов, а второто - откъс от Скарбо из Нощния гаспар на Равел.
  12. Започвам си "клавирния ден" с първите дванадесет упражнения от Ханон, а всяка сряда ми е специален ден за етюди, гами, арпежи, акорди и т.н. Най-приятни за свирене композитори за мен са Шуман и Брамс. Някакси като погледнеш тяхна партитура и нещо те влече към пианото да я изсвириш, но по принцип любимият ми композитор е Рахманинов, който ми доставя истинско удоволствие, когато свиря нещо негово. Когато съм ядосан за успокоение на нервите свиря Бах - най-вече Френските сюити.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.