Jump to content
Българският форум за музиканти

DreamTh

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About DreamTh

 • Rank
  Навъртащ се

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofia
 1. Човешкото тяло е проводник с голямо (високо) съпротивление. При теб има разлика в потенциалите между земя и корпуса на ефекта, затова като се допреш до корпуса на ефекта фазомера спира да свети.Фазомера не е точен уред той е само за проверяване на фаза (затова му казват и фазоуказател). Не съм експерт но според мен нещо със зануляването(заземяване) на контактите може да не е наред. Може да се укаже, че е малко напрежение но е добре да се провери. Ако е с мутицет сложи на променливо напрежение на 1000V, и виж между заземяване-то на контакта (малкия жълт извод(пластина) на контакта) и корпуса на ефекта какво показва.
 2. DreamTh

  Китарата ми пищи

  Термина на английски е wax potting pickups. Имаше и тема във форума http://forum.muzikant.org/topic/8830-waxing/?hl=waxing. Ето първото клипче на което попаднах : https://www.youtube.com/watch?v=-nwL0FPQo6M. Поздрави.
 3. Не знам за подробности но съм чел за топлия от тук : http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?t=30719
 4. Здрасти, Един приятелски съвет, прочети за пробивното напрежение на топлия силикон то е много ниско. Не го използвай в такива захранвания! Опасно е за живота. Поздрави.
 5. Все още ли продавате ефекта "Boss MT-2 Metal Zone" ?

  1. DreamTh

   DreamTh

   Не, ефекта е продаден вече!

 6. DreamTh

  Лампов амп

  http://constructor.b...oducts_id=12046 Здрасти, програматора който си посочил е само начин да качиш кода във микроконтролера, но за самата програма не е лесно да се напише по добре използвай помоща на някой който има опит. Казвам ти го от гледната точка на човек който се е занимавал. Но ако искаш да се учиш бих ти предложил друга платформа http://www.arduino.cc/ има много схеми описания и примери, също така се програмира директно през USB/RS232 порт не ти трябва допълнителен програматор. Но не казвам, че ще е лесно. Все пак трябва да опиташ и сам да разбереш . Поздрави!
 7. DreamTh

  Искам мнения по въпроса :)

  Като притежател на този педал, не мисля че ще изкараш хубави звуци със посочената комбинация. Както те посъветва Evtim Djerekarov ходи и послушай доста различни апаратури преди да се насочиш към нещо конкретно. Иначе тук един човек е докарал приличен звук за метал само : но със доста други настройки и педали. Но този педал може да звучи и доста кофти, доста жужащо имай го в предвид. Иначе из форума има доста писано за тоя педал примерно : http://forum.muzikant.org/topic/89463-eaeai-uaa-ie-eacaaoaa-ca-boss-mt-2/ потърси ги. Поздрави.
 8. http://hristogeorgiev.hit.bg/ - тук има някаква информация не знам дали е актуална
 9. Найстина е много полезно, понеже съм притежател на Тюбмен 2 се замислих дали да не го модна. Описанието е перфектно което е дал колегата
 10. DreamTh

  Don Pepinio - Intoxicate

  Прекрасно е! Продъжавай в същия дух нема лабаво Много добра композиция
 11. DreamTh

  Guitar Rig

  за S-cape : Значи до тук казаното е вярно, първо си купуваш преходника от GamePort -> Midi-in, Midi-out, свързваш както ти бях писал по горе тоест хващаш петицата Midi-in от GamePort и я връзваш към Midi-out на Босс ГТ8, след това си пускаш примерно GuitarRig 3, на таба Options под него има таб Controller, там има различни неща който може да управляваш на контрола който искаш да управляваш с процесора натискаш Learn, след това въртиш на процесора някоя врътка или натискаш копче зависи от типа на това което управляваш и след това в полето до Learn ще ти покаже миди съобщението което е присъединило за тоя контрол. И това е пускаш си пресет и го управляваш
 12. Здрасти, опитай направо да си свалиш от сайта им ето тук: Audiophile Firewire Drivers
 13. DreamTh

  Guitar Rig

  ^Значи процесора ти не знам дали може да управлява просто не съм запознат с възможностите му. Но за пример включваш си един външен Миди контролер към компютъра (разбирай звуковата карта или където имаш миди конектор, става и с гейм порт-а на звуковата (на по старите карти) с преходник). Пример за външен Миди контролер е Beringher FCB 1010. И така като го свържеш с компютъра тоя конторлер може да се настрой на всяко копче или педал какво да управлява това се прави от Гитар Риг примерно или ВСТ хост-а в който се пуска. За допълнителни драйвери не знам дали трябват мисля, че не. Но внимавай как свързваш защото има по два конектора MIDI-IN и MIDI-OUT тоест винаги се свъзрва примерно MIDI-OUT на контролер-а с MIDI-IN на компютъра.
 14. DreamTh

  Guitar Rig

  Има миди протокол който е стандартен и се подържа от Гитар Риг. 100 % е сигурно че с външен миди контролер се управлява Гитар Риг-а защото аз съм го правил това. Ако работи като ВСТ във някой хост тогава зависи от хост-а дали подържа Миди но невярвам да има ВСТ хост без подръжка на МИДИ.
 15. Супер яко си забил
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.