Jump to content
Българският форум за музиканти

fuzzy_lumpkin

Members
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Барабани

fuzzy_lumpkin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, имам един въпрос (надявам се, че тук е мястото, където да попитам). Имам кабел на Roland MIDI към USB и искам да свържа синтезатора (Yamaha) към PC-то. Само че след свързването (използвам Cubase) се появява едно голямо забавяне в сигнала от натискането на клавиша, до произвеждането му в програмата. Става въпрос за около секунда разстояние. Въпроса ми е - имате ли представа защо се получава така и как мога да го оправя, понеже не вярвам че това е от кабела - ако има забавяне да е от порядъка на милисекунда, а не толкова колкото е при мен. Благодаря предварително ! Поздрави.
  2. Здравейте! Нуждая се от помощ Търся синтезатор ,който да е добра имитация на пиано.. Нещо до към 500 лв. макс ме интересува, да е с повечко октави и с по-реалистично усещане на клавишите, да става за истинско пиано по звук и усещане. Не ме интересуват екстрите, няма да използвам допълнителните звуци и прочие. Пианото ми е слабост от малък и винаги съм искал да имам и да се науча да свиря. Само няма да откажа ако има самоучител. Понеже не разбирам нищо от пиана моля за помощ ако някой знае дали има пиано, което да отговаря на търсеното Благодаря Ви предварително !
  3. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=169273&photo=5 Интересно... Много интересено....
  4. Дааа, мислел съм и това (да си направя сам падове). Нещо като при мотористите - да си сглобиш мотора сам ;) Гледал съм ,как да си ги направя, че и даже как да си измаисторя сам почти цял сет, обачее то това си иска умение.Не кой знае колко ама... Пък аз лично нямам такова ,а и нямам много голяма възможност да си майсторя в къщи.Така че благодаря ти за предложението , но аз май ще оставя това на хората, които могат да правят падове по-добре от мен и ще си потърся нещо от нет-а. Благодаря ти още веднъж. Keep on Rockin' P.S Но бих погледнал една снимка на падовете
  5. Можеш ли, да ми кажеш откаде мога да си намеря такъв "сет", защото обиколих музикалните магазини и общо взето всичките предлагани падове са с кожи....?
  6. Здравейте колеги Искам да Ви помоля за съвет. Живея в апартамент в панелен блок и общо взето изолацията е нулева (чувам мелоията на телефона на съседа отгоре !). И сега съм изправен пред дилема - дали да си купя Practise Pads http://www.oaktreeent.com/web_photos/band_...Set_Red_web.jpg или да си купя КОМПЛЕКТ и да го заглуша с ГУМИ http://www.drumshack.co.uk/product.asp?num...=&PT_ID=235. Ясно е, че вторият вариянт е в пъти по-добър въпреки няколкото стотачки отгоре... Обаче точно тука идва колебанието от моя страна- аз вече съм свирил на барабан (соло) заглушен с гума и баса си го има колкото си искаш . А си представям ако заглуша касата ! при това мисля да си набавя и кардан !!! А при Practise Pad - овете това "бумкане" го няма. И при положение, че вече споменах за "изолацията" нещата клонят повече към падовете....Затова искам да се консултиам с някой които може да ме насочи какво да напрявя, защото ако звука не е толкова силен при Гумите ще започна да събрам за комплект. А и btw мислел съм за електронни барабани, обаче струват колкото един доста приличен сет и "....е не си ли е акустичният "чист" звук простооо....." . Така че моля за съвети и БЛАГОДАРЯ предварително !
  7. Здравейте колеги . Искам да ви попитам нещо : Дали в българското уеб пространство има он-лайн магазин за музикални инструменти (за барабани най-вече).А и дали някой ще си купи (или си е купувал нещо он-лайн) , защото ми изглежда малко несигурно да си купуваш и да плащаш за нещата с карта вместо кеш.Надявам се да ми дадете някаква информация.Благодаря предварително !
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.