Jump to content
Българският форум за музиканти

Bummer

Members
  • Мнения

    89
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Относно Bummer

  • Рожден ден 10/08/1992

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Плевен

Bummer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Обществена Репутация

  1. Не знам, ама си спомням, как веднъж гледам някаква снимка на Кърк, а майка ми зад мен се обажда: абе, какъв е тоя циганин с китара? Шах и мат с пешката
  2. От тази сутрин съм горд собственик на ето това: http://bad_link/ad/kitara-epiphone-prophecy-futura-custom-ex-ID5aesc.html Пълната разбивация!
  3. Благодаря. Ще го имам предвид, предвид че се връщам в България след седмица
  4. Да, и това е вариант. А колко, ориентировъчно, ще струва смяната на стоковите адаптери с тези, например: http://www.thomann.de/gb/emg_zakk_wylde_pro.htm И кой би могъл да го свърши качествено? Поздрави
  5. Да. Чух и други сравнения, но ми се искаше да чуя директно мнение на човек, който ги е пробвал в ръцете си (Dragonfire адаптерите). А мнението ти за корта?
  6. Здравейте! Свиря с Ibanez GRG 170 DX, която повечето от вас знаят какво представлява. Свиря ПРЕДИМНО траш, но не се ограничавам само с това. Пиша и авторски неща (за лично удоволствие), които са тежички, но не мога да определя, към какъв стил точно принадлежат Реших да я сменя с нещо друго, по-читаво, макар и не от високите класове, тъй като не мога да си позволя такива разходи (ограничил съм се до 500 лева) Та... Колебая се между Cort EVL K4 и http://bazar.muzikant.org/esp-mh100qm-%D0%90%D0%9A%D0%A2%D0%98%D0%92%D0%9D%D0%98-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8-df8185-floyd-rose-special24-frets,201984.html На въпросния корт изглеждах всичките възможни клипове в youtube и ми хареса как звучи, както и наличието на EMG HZ адаптери, които се напасват добре с нуждите ми. От друга страна, чета тук-таме и негативни мнения за същата китара на фона на позитивни такива. Видях офертата за другата китара, посочена в линка и ми направиха впечатление адаптерите. Някой може ли да даде по-обективно мнение за въпросните Dragonfire 81/85 и доколко те наподобяват "истинските" EMG? Поздрави!
  7. Не си уточнил, какво точно свириш, но аз бих заложил на LTD
  8. Здравейте Самото заглавие е достатъчно ясно, но все пак: имам един ibanez grg 170 dx, на който искам да му сваля екшъна, защото е доооста висок. Дайте ми съвети, как става този номер Мерсаж \m/
  9. Здравейте Нека споделя скромния си личен опит накратко за хората, чудещи се за размера на китарата... Започнах да свиря във втори клас (т.е. на 7-8 години съм бил) и по начало съм дребен като ръст (правете сметка, че сега съм на 20 години и съм малко под 1.70 ). Първата ми китара беше един пловдивски Орфей, която си спомням, че като я поставех изправена, ми стигаше до носа в началото Подчертавам ! Всичко, което изписвам в този post е лично мнение и не задължавам никой да се съгласява с мен, нито пък да спори. По-добре вземете на детето голяма китара. Така по-лесно ще свикне (в началото първите прагчета ще са малко неудобни, но с малко тренировка всичко се постига) с инструмента и при желание за развитие в областта на китарите, няма да се нуждае от период на свикване при преход от по-малка към по-голяма китара. За електрическата китара... тя даже може да е по-удобна, тъй като е в пъти по-тънка от една средностатистическа кухарка, но за сметка на това е и толкова по-тежка Ще се нуждае от допълнителна техника (поне едно комбо), което изисква още пари, а и надали детето ще забива някакви жици още в самото начало (що ли си мисля, че повечето деца започвахме с разни детски песни... но може и да греша ). От гледна точка на свиренето - дали кухарка, дали електрическа, китарата си е китара... В момента ми е по-удобно да свиря на електрическа (било то с перо или пръсти) поради формата, дебелината и екшъна ѝ, но за едно хлапе, което тепърва ще си изгражда навика, това надали има особено значение. Замислете се по-скоро дали си заслужава да се инвестира в електрическа китара, а не толкова "на кое е по-лесно да се свири"
  10. Опазил Господ, ако имаше подобни чалъми за акордеон
  11. Най-добре е да намериш някой познат (или изобщо читав човек от твоя град), който разбира от китари и да идете заедно по магазините. Така хем ти ще пробваш, коя ти е най-удобна и коя звучи най-добре за теб, хем той ще огледа китарата за дефекти или може да ти предложи някакво по-добро решение Съгласете се, че един новак може много да хареса една китара, да му е адски удобна, ама да не обърне внимание на онзи изродски 1см екшън на 12. прагче, под което можеш да прекараш светлосин ЗИЛ с отворени врати
  12. Мен, например, ме кефи подобен "гаден" звук Постигал съм го едно към едно с UM 300 на Behringer Иначе, ако ми попадне в ръцете, с кеф бих си поиграл с dister-a на akai.
  13. Bummer

    Fender 212R

    Имам такова и го оплюват доста незаслужено Много хора го водят за блусарско кубе, ама определено става и за свирене на твърда музика. Вади хубав тон, само да си го настроиш и няма грешка. Ако си заинтересован, продавам едно такова в отлично състояние, за 300 лв. Ако имаш интерес, пиши ми на лично съобщение.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.