Jump to content
Българският форум за музиканти

Mayvena

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Mayvena

  • Рожден ден 01/09/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    Барабани

Contact Methods

  • AIM
    acid_pond
  • Website URL
    http://quietlittlehell.blogspot.com/
  • ICQ
    49410002

Profile Information

  • Location
    София

Mayvena's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. @blr: още на предната страница уточних, че вече знам, че басът е кръстоска от две Кремони. Тръс родът работи - това беше първото нещо, което проверих преди да почна да шкуря. Колкото до предложението ти за лютиера - това си е вариант ако човек не иска да се занимава, не умее и т.н. Аз не отговарям на тези условия, а и искам да се науча. И не очаквам да се получи супер-хипер-мега якия инструмент. Знам че тепърва се уча и е много възможно да го съсипя. Но не се ли опитам - със сигурност няма да успея. А и в първия пост писах, че тепърва започвам да се уча да свиря на бас, така че можеш да се досетиш колко високи са изискванията ми към звученето.
  2. @rbtrjll: благодаря ти, явно и аз ще пробвам с автокит. Влакнестият обаче не е ли малко груб? Попаднах на http://www.ebay.com/itm/40mm-Chrome-Bass-Guitar-Top-Nut-/390364681649?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item5ae38c55b1 Въпросът е струва ли си? Изглежда красиво, очевидно шансът да се счупи е нулев, но предполагам има неща, които пропускам?
  3. Mayvena

    Стара Бас Китара

    Съвсем официално се обявявам за по-луд и давам 20 лева въпреки липсващото магаре Да поясня - нужен ми е грифа за един проект за подарък на близък приятел басист, който си няма бас.
  4. Покрай хиляди ангажименти шкуренето се проточи, и най-после боята е свалена от тялото. За да се получи по-добър финиш мисля да го китна преди боядисването - кит за дърво ли ще е по-добре или автомобилен фин кит?
  5. Всъщност въпросът ми беше по-скоро за говорителчето - има ли смисъл да се взима, или след като така или иначе няма да е нищо от ранга на 12" Селесчън, да карам с каквото намеря из купчината чаркаляци?
  6. Присетих се да попитам - какъв говорител ще препоръчате за подобно усилвателче? Мисля да си направя едно миникубенце на батерии, та се чудя дали в случая говорителят ще има осезаемо значение. Мисля си за нещо такова: http://www.ebay.com/itm/171034859921?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
  7. В тая връзка ще задам един много лаишки въпрос - какво ще стане ако на изхода на едно усилвателче с LM386 вържем второ? Аз виждам две възможности - или второто ще усили още вече усиления от първото сигнал, или входното ниво ще дойде твърде много за второто и то ще издими. Не претендирам за кой знае колко знания в сферата, просто мога да налепя вече разработена от някой схема.
  8. Благодаря и на двама ви за съветите. @Fats, идеята с порестата гума под адаптерите е перфектна, тъкмо се чудех как да направя височината им регулируема и обмислях разни излишно сложни глупости с разни шпилки и т.н. глупости. @dandilov: благодаря за предупреждението, ще си действам с добрата стара шкурка. Предполагам това изключва и навлажняването по време на шкурене, за да изпъкнат жилките на дървото?
  9. Благодаря ти за добрите думи, приятелю, наистина ме сърбят ръцете да пробвам и да науча неща, които не съм правил Затова и се хванах със самия проект. Изчетох маса туториали за всеки един етап от ремонта на една китара и смятам че ще успея да се справя ако не отлично, то поне задоволително И пак завършвам с питане: доколко би било добра идея да използвам тази техника върху грифа: http://www.nejna.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0/
  10. Предишният собственик ми каза, че е Орфей, и затова все така съм си мислел. Иначе за грифа, да чукна на дърво, не виждам да има такива извратени кривини. Грифът е прав като струна, а съм свалил струните и съм отпуснал тръс рода още преди няколко дни (т.е. имал е време да поседи без никакъв тормоз). Нътът обаче е лепен, и то здраво залепен, защото както и да го натискам, подбутвам и почуквам - не мърда. Даже от почукване успях да откъртя ъгълче от него - надявах се, че с леки удари ще успея да напукам лепилото, с което е залепен, но не се получи. Разбира се след като го сваля ще трябва да слагам нов, но нямам идея с какво лепило трябва да го лепя. P.S. Цялата процедура се влачи адски тромаво, но не поради нежелание или несериозност, а защото след цял ден прекаран в офиса, вечер ми остава твърде малко време, което да отделя на този проект. А тялото си иска много шкурене...
  11. И едно допълнение - явно през цялото това време съм живял в заблуда, че басът е Орфей и се чудех, защо не мога да намеря снимки на този модел. Оказва се, че явно моята талпа е марка ФранкенКремона - с тяло от този модел http://media.snimka.bg/images/002817445.jpg и гриф от този: http://media.snimka.bg/s1/1305/028854970.jpg?r=0 Някакви съвети как да разлепя нъта?
  12. Реших, че все пак ще се опитам да сменя сам прагчетата. Ваденето на старите се оказа учудващо лесно на фона на всичко, което изчетох по темата - само премерен натиск с шило отстрани беше достатъчен за да започнат да излизат, и се измъкваха без изобщо да се нарани дървото. Като ги махнах останаха едни отвратителни зеленикави наслоявания, събирали се с години в ръбчето между прагчето и фингърборда. Снимките не показват добре състоянието му, но самият фингърборд е потъмнял на местата, където са се опирали пръстите на свирещите, и в резултат е станал на петна. Минаване с фина шкурка (напр. 800) ще изчисти ли тази гадост или ще трябва нещо по-сериозно? Освен това ми се иска по възможност да изсветля още целия гриф - как мога да го постигна?
  13. Ясно Още веднъж благодаря Като сглобя чудото ще се похваля и аз
  14. Благодаря А всъщност за какво е този ключ, който си махнал?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.