Jump to content
Българският форум за музиканти

FREAKISH

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

FREAKISH's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. А някой може ли да пообясни за Pinch Harmonics, че аз им схванах логиката, ама невинаги излизат...
  2. ^е, да де, наясно съм, че за добра китара цената е над 400 лева, аз за такава цена имам предвид - 400-600 лв Питам, защото сега ще започвам да събирам пари, та да знам за колко горе долу да събера...
  3. FREAKISH

    Нова китарка...

    Преди година и половина, след като спрях уроците по пиано (поради липса на време и най-вече - на инструмент...), реших да свиря на китара. Понеже по това време тепърва се зарибявах по метъла, бях решен да си започна на ел. китара. С намерението да стана виртуоз ( ), аз влязох в магазина и си купих това, за което имах пари - Син Комплект (червените са адски скапани и неудобни за свирене, това го разбрах по-късно, когато един приятел си взе червен) Behringer - Китара+Кубе. Естествено, после като тръгнах на уроци ми се каза, че трябва да се почне на класическа и се наложи да си купя и кухарка. Само че, докато си ходих на уроци по класическа, аз в къщи си дрънчах по цял ден на ел. китарата. В първите месеци бях тотално отчаян и си мислех, че това в крайна сметка не е "моят" инструмент и т.н., но продължавах да си свиря. Сега обаче вече позадобрях и започнах да мъча и по-сложни неща. Китарата е удобна за свирене, но винаги когато набарам нечия чужда китара (по-скъпа) и ми се струва някак по-лесно свиренето. Та сега взех да си мисля за нова китара. Дайте някакви идеи за китара, която не е твърде скъпа, и същевременно ще ми помогне да продължа по-нататък. А, да - и да е по Стратокастър, щото така съм свикнал и тия извитите грифове въобще не ми се струват удобни.
  4. Аз съм нисък бас... От време на време и правя екстремни вокали.
  5. Тва във албума "Untitled" ли свири на такъв бас, или, ше е във следващия??? Да знам дали да го слушам, щото ми е интересно...
  6. Аз пък свиря с Dunlop Stubby Triangle 3.0 mm. Мразя тънките перца (въобще не чаткам как някои свирят с некви по 0.50, адски се огъват, баси!). С трите милиметра ми е доста по-сигурно и по-удобно... А от по-нормалните, харесвам 1.20 милиметра.
  7. БУРЯ ------- Буря... Вятърът вие, носи мрак и тъга В човешката светла и чиста душа Усмивката пада, отмита от кал Дъждът я стопява и носи ти жал Буря... Тогава, пометен от черния ад Ти бягаш ли, бягаш във пустия град Студът те сковава! ПРЕДАЙ СЕ И СПРИ! На мрака душата си жалка дари!!! * * * О, ВЕЛЗЕВУЛ, ЛУЦИФЕР, ДЕМОНИ ЧЕРНИ КТХУЛУ, КОСМИЧЕСКИ ЦАРЮ НЕЗЕМНИ ОТ ЧЕРНИЯ ОБЛАК ДАРЕТЕ МИ МРАК В ДУШАТА МИ МЪДРОСТ ПОСЕЙТЕ! БЕЗ СТРАХ ВЪВ ТАЗИ НОЩ ЗЛОБНА, ВЪВ ТОЗ КЪСЕН ЧАС О, МОИ КРАЛЕ, АЗ СЛИВАМ СЕ С ВАС! ОБРИЧАМ ВИ СЕ ДОБРОВОЛНО
  8. Знаете ли нещо за програмиране на барабани???????
  9. ^^^Ъ, не! Най-продаваният им е The Bleeding с Крис Барнс (1994)!
  10. Не става въпрос за пеене, а за типичните грухтящи, дерящи и т.н. вокали. Знае ли някой как се правят, щото аз си ги правя (и се получава доста добре) без да имам и грам представа за техниката (за диагфрагма, за гърло и т.н.) Знае ли някой как се прави жабешкото крякане? Питам, щото ми е интересно в Anal Dissected Angel - The Journey Of Antigravity Excrement изродът го прави перфектно, а искам и аз да се науча.
  11. Примерно следното откъсче: E|---------------------------- B|-12--------------------12 G|----15h14h12h14h15---15h14h12h14h15 Свири се бързо (тва е от Cowboys From Hell, ако не сте разбрали). Когато го правя бавно ми се получава, а като река да забързам темпото, ръката ми просто отказва...
  12. FREAKISH

    Теория

    Споко, и аз бях така (само че явно съм с 1 година по-голям). Просто си годи на уроци и ше се научиш. Пък като тръгнеш да си купуваш ел китара, вземи със себе си някой по-опитен човек, който разбира - така е мноооого по лесно. Повярвай ми, има, и тя не е толкова просто нещо... ТА... Най-важното, което трябва да провериш е дали китарката не изкривява тона на 12 прагче примерно. При някои китари например, 3 струна на 4 прагче като звучи идеално като 2ра, свободна не звучи точно октава под 3 прагче на 1 струна. Настрой я, хващай акорди, за да чуеш как звучи и НАЙ-ВЕЧЕ: гледай да ти е удобна за свирене! Другото, което трябва да внимаваш е звука. Не трябва да бръжди много. Също така, трябва да съобразиш адаптерите със своя стил на свирене (примерно дали ше солираш или ще свириш повече ритъм) - заради звука и т.н. Направи си едно основно претърсване на Гугъл, там не може да няма материали. Пообразовай се за адаптерите, за дължината и извивката на грифа и т.н. УСПЕХ!
  13. Има си каподастро за тая работа!
  14. Свиря от горе-долу година и половина на китара, като започнах да уча едновременно класическата и електрическата. Та става въпрос за ел. китарата и по-точно за солиране. Отделям доста време да свиря, и въпреки това все още не съм свикнал да свиря по бързички сола (а в ритъм китарата, взех да ставам по-бърз). Та проблемчето ми е как да свикна да свиря бързи сола. Има ли некви упражнения и т.н.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.