Jump to content
Българският форум за музиканти

A-L-A-D-I-N

Members
  • Мнения

    396
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от A-L-A-D-I-N

  1. То вече е направено виж тук и допълвай кадето намериш за добре! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%...%B8%D0%BA%D0%B0
  2. Използвай талк за ръце! /върши добра работа при щангистите/.
  3. А не мен защо ми показва това? This item is restricted You do not have the credentials to access the restricted item hdl:1794/6275.
  4. Еех тъкмо мислех да кажа за О.Месиен, ама вие сте ме изпреварили.
  5. Ако няма да свириш по концерти или да правиш записи с тези барабани,изборът ти е идеален имат добър външен вид и цената е приемлива.
  6. noflip трябва да слушаш барабаниста ,първата и най-важна причина да има барабанист в една група е зада държи темпото и да бъде ритмичен всичко останало идва след това. Всички останали трябва да се водят по това което барабаниста задава като темпо ако той забързва и ти трябва да забързваш ако той забавя и ти забавяш просто защото трябва да си в такт с него. Обикновено ако пърчето няма интро със соло инструмент или глас и всички започват едновременно, тогава барабаниста дава клик със палки и брои на глас примерно на 3 раз два три или на 4 раз два три четери с което показва в какво темпо ще започне цялата група. Хубаво е на репетициите предварително да сте се разбрали кое темпо е удобно за всички така че да не бъде прекалено бавно или много бързо и всички да могат да свирят нормално. Ако повреме на песента неси сигурна каде си и какво е темпото слушай барабаните.Освен това при положение че имаш паузи и се замотаеш с броенето трябва да погледнеш барабаниста който да ти да де знак кога започва новия куплет или хорус и тн. При някой барабанисти увлечени да свирят някакъв сложен ритъм неим се разбира пулсацията и е хубаво ако имате подобен човек да го накарате да свири по опростен ритъм но за сметка на това да ви набива с десния чинел или с касата силните времена пулсацията 1,2,3,4... Другата страна на медала е че много от барабанистите са неритмични,не професионални или тепърва мислят да се учат да свирят ,а са избързали със влизането си в група и по този начин не може за нищо да се разчита на тях. Ако обаче имате нормален барабанист всички трябва да се водите по него!
  7. Да maple е хубав материал. Е то "заглушаването" или туширането на инструментите не се прави с цел да се подобри звука им защото звучат зле,а за да имат по кратък състейн! Така че независимо с какви чинели свири Steve Gadd, може да ги тушира в зависимост от това как е решил да звучи на момента.
  8. Tozi солото е ОК като се има предвид и кой го прави ако формално погледнеш изпълненията и в двете клипчета използват тремоло и парадидли но не е там въпроса аз имах предвид чисто музикално и като стил. yotzzo какво по конкретно те интересува за ансамбловата техника на Бъди Рич.... ти принципно какви прилики виждаш между двете клипчета.Момчето свири в drumline както си и пише в коментара към клипчето използва дълбок филд барабан каквито обикновенно се използват само за маршировка и изпълнения на открито да неговорим че палките които използва са доста "груби" за джаз и хората които неискат да направят демидж на своя комплект ги избягват. В главата на един drumline барабанист са само как да свирим рудименти и как да ги комбинира всичко е сведено до спорт няма неща като груув, свирене със чувство интеракшън с останалите музиканти в едно комбо или бенд каквито вълнуват един джазмен, особенно ако говорим за Бъди Рич,Джин Крупа-това са просто легенди. Фокуса във втория клип е върху музиката и това как да отговориш на това което останалите музиканти са ти "подали" на момента а не просто въху техника и физическа издържливост. Между другото не се заяждам а си казвам мнението.
  9. Да интересно, само че този стил на свирене не се използва в концертната музика,а само в американските drumlines!
  10. Оправи си постановката проблема не е в палките!
  11. Еми не спирай със уроците поне един път седмично ходи,свиренето със музика или по точно с "play a long" е за по напреднали!
  12. Дано не е менте и наистина да стане. Виждал съм се с D.Weckl тук но ще истинско събитие за България призовавам всеки които се чуства барабанист да посети това мероприятие.
  13. Ларс-а е антика,какво те кефи в него?
  14. Относно учебниците има и качествени неща /посочих ги по горе/ не трябва да се слага всичко под един знаменател колкото до джазът вижте мнението ми в по долната тема.
  15. Е ако си имал предвид учебници по джаз хармония значи не сме се разбрали наистина, по джаз хармония и импровизация няма кой знае какво в България.Но като се има предвид че джазът запада като стил във западния свят със скороста на светлината едвали и е толкова нужно.А за останалите стилове не съвременната музика/с малки изключения/ кл.теория и хармония са напълно приложими.
  16. Ами трудът се казва "Курс по обща теория на музиката"-К.Константинов Това си е учебник по ел.теория който гарантирам е написан на най-достъпен език.Аз самия като дете съм учил по този учебник. За тези които незнаят кой е проф.Константинов -> http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%...BB%D0%BE%D0%B3) Друг също добър учебник е този:"Елементарна теория на музиката"-Вахромев и Способин /между другото по този учебник е правен конспекта със въпроси за изпита в софийската муз.академия./
  17. Това отдавна е направено /поне в България/! Само няма кой да учи то със мрънкане и критики нестава.
  18. С това исках да кажа че е безсмислено промяната на ел.теорията,без значение дали си рокаджия,джаз или класически музикант. Какво имаш предвид с това че съм писал последен в темата?!?? Аз пиша в дадена тема когато чувствам че имам желание за това! Разбира се че нищо свързано с барабаните не ти е ясно! ЧНГ!
  19. ЧНГ на всички. Аз съм категорично против каквито и да било промени в теорията! Колкото до нотациите Ивелине при ударните има доста алтернативни нотации защото понякога се налага да се изписва не само височината на тона но никоя от тях не се е наложила напълно в практиката. Спомням си че на времето проф.Пенка Минчева/в Пловдив/ беше решила да променя определенията за основни понятия като що е акорд,интервал и тн и всички професори и студенти от академията скочиха срещу нея.Всички бяха против промяна ел.теорията!
  20. Мммм това не е от барабанчето неси настроил кожата както трябва, кожата се опъва на кръст по посока на часовниковата стрелка.Ти си я опъвал симетрично и затова са се получили тия бръчки! Пробвай на ново!
  21. Не неса! различни неща , барабаните са музикални инструменти както всички останали. А щом имаш толкова големи претенции отиди в София там има малко повече магазини. Пък ако имаш пари може да ти поръчаме нещо от чужбина.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.