Jump to content
Българският форум за музиканти

Trysth

Members
 • Content Count

  984
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Trysth

 1. Аз съм доволен и мога да препоръчам Vandell Guitars.
 2. Trysth

  XVive U2 Guitar Wireless

  И на мен ми е интересно, от доста време ги заглеждам. Мисля, че за домашни/репетиционни условия, би трябвало да свърши рбаота.
 3. Trysth

  Ъпдейт

  А има ли вариант при маркиране на всички теми като прочетени, да не те пита всеки път дали съм съгласен? Демек както преди - цъкаш и ти ги маркира като прочетени.
 4. Благодарение на B-stock секцията на Andertons.co.uk се сдобих със зверски Orange PPC212.
 5. Разрових се в сайта на магазина с един от най-готините YouTube канали www.andertons.co.uk и видях, че шипинга до България го изчислява на 4 паунда. Това е смешна цена, обаче пробвах със ампове за по 1000 паунда, с камиончета за по 60-70 паунда и пак дава същата цена. Та въпросът ми е някой поръчвал ли от там и това реална цена на доставка ли е?
 6. Мона Лиза е една, Гибсъни под път и над път.
 7. Мога да добавя Oranssi Pazuzu (avant garde black metal) и Dark Buddha Rising (psychedelic doom/sludge).
 8. До скоро карах на TC Electronic Polytune и бях доста доволен, тия дни си взех Polytune 2 Mini и станах още по-доволен. Освен, че е компактен, е и по-ярък. Горещо препоръчвам.
 9. Trysth

  Метъл албуми 2017г

  Евала за номер 3! Ето и моите фаворити от настоящата година (които ги няма по-горе): 1. At The Drive-In - in•ter a•li•a (post hardcore/punk rock) 2. Coltsblood - Ascending Into Shimmering Darkness (funeral doom/sludge metal) 3. Igorrr - Savage Sinusoid (breakcore/black metal/baroque/classical) 4. Spotlights - Seismic (sludge/shoegaze/noise rock) 5. Wear Your Wounds - WYW (emotional post rock/shoegaze) 6. Code Orange - Forever (brutal hardcore) 7. Eighteen Visions - XVIII (old school melodic hardcore) 8. Mutoid Man - War moans (punk/metal/rock'n'roll) 9. Oxbow - Thin black duke (avantgarde/noise rock) 10. Ulver - The Assassination Of Julius Caesar (dark wave)
 10. Това, че не съм бил конкретен, не означава, че не посочвам факти. Нямам желание да се заяждам с никого, имах желание да дам допълнителна информация за нещо, което сметнах, че не беше коректно обяснено. Все повече ми намалява желанието да пиша тук, обаче. Живи здрави.
 11. Фалшивата лампа след колко звучи добре?
 12. Опитвам се да се придържам, но не обичам, когато хората се изказват без да имат необходимата информация, също и когато се посочват алтернативни факти.
 13. A при коя серия е ОК да ти я продадат с пукната глава
 14. Пак се изказваш неподготвен. Като основоположници на БГ хардкора можем да посочим главно варненските банди от началото на 90-те (Confront, Ignore, Dissident и т.н.). Столичните Last Hope и Face Up се появяват малко по-късно. По същото време като тях се пръкват и зверски Варна хардкор банди като Indignity, Outrage, Not broken in spirit, Never again, Another Day и още доста. Vendetta са Face Up с други вокали, съответно се появяват след тях (около 2000-та).
 15. Trysth

  Focusrite Scarlett Solo - мнения?

  Аз имам от първото поколение 2i2 и ми клипва при намален докрай гейн на канала. Обаче, аз съм с много натопорчени адаптери (~21к ома) и може да е затова. Като записвам, леко намалявам от волюма на китарата и минава номера. За второто поколение нямам лични наблюдения, но съм чувал, че е същата работа. Нека някой да сподели впечатления от първа ръка.
 16. Trysth

  Washburns and Schecters

  За съжаление физическият магазин на Телесаунд затвори преди около половин година, но им пиши и може да се измисли нещо.
 17. Преди да те направят на 3 копейки, нека да задам малко необходими въпроси: за какво ще ги ползваш какъв стил музика ще слушаш/обработваш на тях какво ти е помещението от колко разстояние ще ги слушаш има ли изолация какъв ти е бюджета П.П. заеби ги, моля те, тия копи пейстове от томан при това на немски
 18. Trysth

  Накъде върви рока?

  Съгласен съм с blr, с изключение на това, че младите нямали избор. Винаги има избор, но той е въпрос на вътрешна потребност и на търсене на музиката, която ти доставя удоволствие. Също така за мен е неуместно да се сравнява рокът с чалгата. Едното е направено, за да се правят пари и да стигне до максимален брой хора, другото е израз на бунтарство, различна гледна точка и т.н. Рокът и производните му вингаги са били малко или много ниша и аз лично не искам да гледам рокаджии/метъли на същото място, където се рекламират семки, кашкавал и прах за пране. Дето се вика с оня песен "място за всеки и всеки на мястото си". А останалото е безкрайно бутане, свирене, труд и огромно постоянство, за да се случат нещата. Няма смисъл да се чака някой да ти организира рок/метъл/чалга концерт. Хващаш се, намираш хора, организираш всичко и малко по малко се случват нещата. Първият път ще се провалиш мизерно и ще се набуташ, втория ще събереш 20 човека, на третия 200. Другото са извинения, мързел и липса на желание. Има яки групи в България и винаги ще има. Но няма да ги чуем по радиото или да ги видим на билбордите. Ще ги чуем най-вече по репетиционните, в залите със 100 човека публика и в мазетата.
 19. Хмм, не ги бях чувал тия говорители. Драсни някой тест/ревю като ги поразцъкаш.
 20. Екстра е! Какви говорители мислиш да му слагаш?
 21. Trysth

  Бъз или нот ту бъз...

  Разбира се, че трептят с по-голяма амплитуда. Ако не беше така всички щяхме да сме с корабни въжета и екшън 0.5 мм.
 22. Mad Professor Evolution Orange Underdrive Адски впечатлен съм от тази играчка. Живот и здраве ще спретна малко семпли.
 23. Trysth

  Hotone Heart Attack

  С Orange Micro Terror съм свирил наравно като волюм със шумен барабанист през 4х12 на репетиции, така че не е за подеценяване. Hotone-а най-вероятно ще е доста по-смислено решение за домашна употреба, но пак ще е компромис.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.