Jump to content
Българският форум за музиканти

automaton

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно automaton

  • Рожден ден 03/19/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    клавир

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пловдив

automaton's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Този Motif има ли General MIDI? (неможах да на меря инфо в нета за midi -то). Съответно да зареждаш различни звуци на всеки midi канал, и на Novation-a му задаваш , кой midi канал да изпълнява.
  2. Благодаря за отговорите !! След като ще повлияе на звука - мисля да сменя планката с такава от неръждаема стомана или алуминий.
  3. На този адаптер му залепих желязна планка за закрепване (която я лови магнит) . Въпросът ми е - ще промени ли работата на адаптера? - Дали ще промени звука, силата на магнитите, ..... ? Адаптера е Humbucker (неизвестна марка) 7 kom - ако това има значение. Благодаря предварително ! Поздрави !
  4. Благодаря на Петьо Бояджиев за разбирането! Аз имам синтезатор с лека клавиатура 61 клавиша, но ми беше интересно дали има клавир с такава опция и както казах - занимава ми се ..... .... забравил съм да постна линка на първоначалния замисъл на тази механика - http://www.youtube.com/watch?v=1eokOL_rk1E&feature=g-all-u
  5. Здравейте! От известно време имам идея, да направя механизъм за изключване на Hammer механиката на клавиатура M-Audio Keystasion 88 pro. - (просто такава имам) Търсих в нета някаква информация за клавиатури, синтезатори .... или каквото и да било с клавиши, с такава опция, но нищо не намерих - може би, защото не е необходимо това изключване. Това искам да го направя с цел - да се сменя режимът на клавиатурата при използване на Пиано или Хамонд орган, и защото ми се занимава с такива работи. Идеята ми е тази смяна да става само чрез механика - с някаква ръчка, с цел да се избегне нуждата от допълнително захранване, електромотори, кабели, работа с ток ...... - поне за сега това ми е идеята. Някой ако има някаква информация, и са му минавали такива идеи, ще се радвам ако сподели. Поздрави!
  6. Имам нотите в PDF формат на 7 албума на Green Day (незнам колко са верни) Ако още не си намерил, пиши ми на Л.С. да се разберем как да ти ги прата.
  7. Това е доста удобно и се спестява място с тези подвижни поставки. Проблема при по-дългите бюра е, че горния плот провисва с времето (около 1 см. в средата). Поздрави!
  8. Аз преди 2-3 години си купих бюро дълго 160см (от Бриколажа ....непомня за колко лв. .....130....-...150 лв. ) и си направих поставка за МИДИ клавиатурата - M-AUDIO 88 - клавиша. Поставката е от метални профили 20х30 и телескопични водачи 45см. като тези http://www.rosi.bg/teleskopichen-vodach-1606.html Ако искаш мога и снимка да кача.
  9. За проблема с надраскването не се бях сетил, като го довърша ще пусна снимка.
  10. Точно за това става въпрос. Несъм се опитал да направя нещо по-евтино от тези, които се продават по магазините. Някой може да иска сам да си го изработи.
  11. Как да си направим инструмент за бързо и лесно навиване на струни ( незнам как точно се казва тази щуротия) Необходими инструменти Необходими материали: - медна тръба Ф 28mm (от нея се отрязва парче 4-6mm) - медна муфа Ф 18mm - лагер (на снимката го няма) външен размер 12mm , вътрешен размер 6mm и височина 4mm - метална шпилка 6х50mm - парче гумен маркуч с дебелина на стената 3mm - лепило за метал - флюс за запояване на медни тръби - тинол 1. Изрязва се от тръба Ф28mm парче дълго 6mm 2. изкривява се във форма (така, че да се образува легло за лагера с вътрешен диаметър 12mm) 3. стърчащите крайща се пасват по външния диаметър на муфата 4. двете парчета се запояват и обработват с пила и шкурка 5. изрязва се гумения маркуч в тази форма (размерите на каналите се правят в зависимост вида на ключа на китарата и колко стегнато да се хваща)( ако диаметъра на маркуча е по-голям от 19-20mm, може да се разцепи по дължина - както е в случая) 6. шпилката и лагера се залепват и се поставя маркуча .... и ето резултата http://www.youtube.com/watch?v=-PfH1Qf1eoU
  12. Пробвах на моята клавиатура M-AUDIO (има 1 вход за експрешън педал и 2 входа за състейн) промених настройките да са като за експрешън и неможа да стане. Мисля, че и при другите клавиатури е така, но не съм сигурен.
  13. Аз също искам да чуя някакви семпли от този Hammond.
  14. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=11793&st=0
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.