Jump to content
Българският форум за музиканти

Valserp

Members
 • Content Count

  1,016
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Valserp

 1. Valserp

  Кубета - размер?

  Потърсих около половин час с търсачката, но не намерих конкретен отговор на въпроса си: Засилил съм се към 10" кубенце, което ме радва със рокаджийското си звучене, но ми бе казано, че за китара е най-добре 12" или 8", но не и 10". Аз тамън сега съм в процес на захвърляне на процесор и набиране на аналогови ефекти и хич да не е - бос съм в тази сфера. Та въпросът ми е - ще си блъскам ли главата след време задето не съм изчакал да посъбера малко повече пари за 12" или и 10" кубета не са за изхвърляне? Като се има пред вид, че още докато го взема ще го използвам за свирене на живо + записи. И да, смятам да пообиколя и да прослушам това, което се предлага из варненските магазини, но напоследък съм много ограничен откъм време, затова и малко странични мнения няма да откажа - докато ми се отвори време за обиколката . О, да - кубенцето е Behringer има и вградени ефекти(chorus, flanger, tremolo, reverb и overdrive чух) и струва ~350лв.
 2. Valserp

  Процесор или Камиончета!?

  Ако си намериш процесор, който има FX Loop ще е идеален вариант за теб. Ще можеш да експериментираш, кои ефекти - къде искаш и т.н. Ако не си пюрист(т.е. анален) относно ефектите - като нищо може да си го ползваш с години.
 3. Магнит, сърцевини, дебелина и тип на проводника, брой намотки, за друго не се сещам.
 4. Valserp

  Съвет за процесор

  Ролята й е основно да продава продукта. Една птичка пролет не прави, но напоследък стана много модерно да ръгат по една лампичка в процесорите и да им слагат гръмки имена от сорта на Tube Reactor Core. Повече маркетингов ход, отколкото някакъв невероятен плюс за звука. Това не значи, че процесорът звучи зле, просто не е толкова вълшебен, колкото производителите искат да вярваш.
 5. Valserp

  Съвет за процесор

  Zoom G5, Това го казвам наизуст, защото никога не съм бил фен на Boss GT сериите (когато става дума за Distortion или изобщо за амп симулациите му. Ефектите са си хубави - Босовски), а Zoom G5 доста ми се нрави. Най-малкото - по-нов модел е от Бос-а.
 6. Valserp

  Пеене + свирене

  ^ по същият метод - много китаристи свирят солата си. Безценен съвет.
 7. Valserp

  Нова мода TUBE DIY

  Хаха. И като му бучнеш кабел в задника - звуква най-мекия и наситен дисторшън...
 8. Valserp

  Пеене + свирене

  Започваш с по-прости песни(където сричките на вокала съвпадат с ударите върху струните) и постепенно засилваш предизвикателството с по-сложни. Упражняваш се минимум 3 пъти на седмица и след 2-3 години ще се справяш с 90% от стандартните поп-рок парчета. Колкото повече свикваш и задобряваш на китарата - толкова по-лесно ще става, тъй като ще мислиш много по-малко за ръцете си. Сори, няма пряк път - само кОпане.
 9. Valserp

  Китара -> Кубе -> Компютър

  Да - защото абсолютно всеки човек, който свири на китара, трябва да го прави само и единствено през лампов стак. Независимо от нуждите и условията му! Да подготвим кладата!
 10. S със Original Edge Сексииииии... Най-вероятно е някакъв LACS и няма да бъде масово-производство :/
 11. Valserp

  Китара -> Кубе -> Компютър

  Изходът за слушалки е безопасен.
 12. Две много различни животни сравняваш тук. За твоите нужди - бих казал Ibanez. Първо, че е по-евтина, а щом не си претенциозен - това я прави по-добра инвестиция. Второ, че е с два двойни адаптера, което си е малко или много стандартно, т.е. ще са ти малко по-развързани ръцете откъм звук. Този Hamer с това самотно P90(адаптера) на него е по-ограничен и по-строго насочен към точно конкретно звучене.
 13. Valserp

  Китара -> Кубе -> Компютър

  Просто ползвай изхода за слушалки - който кубето си има - и го бодни в Microphone In или Line In(по-добре) в звуковата карта на компа. Не очаквай да звучи оргазмично.
 14. Valserp

  Избор на китара

  70 ватово Пийви не е най-добрата идея за учащ се. Нито пък за съседите му.
 15. Valserp

  Избор на китара

  Евала, ТаткоОги, благодаря ти, че бдиш над качествения контрол във форума. Borko_and, което и от двете кубета да си вземеш - няма да сбъркаш. Аз лично бих взел Vox-a, просто защото има повече амп модели. А планът да си вземеш семпло комбо за 200лв и дист за 100 не ме кефи, защото трудно ще постигнеш оптимален резултат. Евтините комбота често звучат като пръдня и са много капризни относно ефектите, които навързваш към тях. За моделиращите комбота - поне можеш да си сигурен, че производителят е моделирал дистове, драйвове и чисти, съобразно кутийката и говорителя. Ако си начинаещ - това си е супер вариант и няма какво да му капризничиш или да му мислиш. Успех!
 16. Valserp

  Проблем с нова китара

  Ако се получава по по-ниските позиции - може нъта да е крив/висок/неточен, Може струните да са стари или просто гадни. Или да са високо и ти несъзнателно да изкривяваш или просто натискаш много с показалеца. Или прагчетата да са неравни. А тунера си е скапан, да.
 17. Valserp

  Boost metal tone!

  Без бустерче не свиря. За информация - Maxon са правили TS за Ibanez преди време. След това се разцепват, Maxon започват да си кръщават педалчетата с тяхното име, а Ibanez продължават самостоятелно да си произвеждат TS по (почти?) същата схема. Така че реално - Ibanez копират Maxon, не обратното Относно OD808 - може би най-якото драйв педалче, което съм чувал някога. А който иска да тества - Behrinnger TO800 и Digitech Bad Monkey са добри копия за по-малко пари
 18. Valserp

  Проблем с нова китара

  1 ползвай не само тунер, но и ушите си. 2 като дърпаш съруните - дърпаш горе долу със силата, с която свириш. 3 китарата е супер дефектен инструмент по дефолт и всичко по нея е "горе-долу около" някаква норма. Перфектно няма да стане.
 19. Valserp

  Ibanez RGA32

  Индонезийските махагонки на Ibanez са ми слабост - не знам защо, на мен просто ми звучат на място. 2 от този модел са ми минавали през ръцете и двете ги харесвах. Добавяш адаптри на вкус и си ти(макар че аз си ги просвирвах със стандартните)
 20. Съвет за настройване - Първо настройваш 6-та струна, След това - 1-ва и 2-ра, След това - 5-та. Връщаш се на 6-та и повтаряш - 6, 1, 2, 5. Като ги докараш до баланс, добавяш 3 и 4. Сега вътриш 6, 1, 2, 5, 3, 4. И така до безкрай . Ако някъде в процеса флойдът се наведе напред - трябва да натегнеш пружините отзад и да започнеш отначало. Следващият път като сменяш струни, ако пак сменяш с 10-46 - смени ги една по една(сваляш 4-та, слагаш новата 4-та)
 21. Valserp

  Китара за начинаеща !

  Личното ми мнение е, че за акустична китара не е нужно да заделяш 1000лв на този етап. Идеята е, че след като научиш 3-4 песни, ще имаш желание да я тътриш навсякъде и да си свириш, което е ок и нормално, но ще е доста тъпо да одраскваш и очукваш скъпа китара по купонни инциденти Също така - не си казала кой е този мистериозен град, в който няма нищо - напълно вероятно във форума да има представител на твоя град, който да може да ти помогне. Относно пазаруване - ако наистина можеш да мръднеш до Пловдив, за да пипнеш инструментите - най-добре. Свиренето на акустична китара може да бъде болезнено през първите седмици, така че е добре да избереш нещо, което ти е по-удобно. Само гледай да си без маникюр. "Пробването на китара" е пълна мистерия, когато досега не си пипал струнен инструмент. Това, което искаш да провериш е, дали застава в скута ти добре и дали когато натискаш някоя струна към прагчетата, успяваш да го постигнеш със (сравнително) по-малко напрежение.
 22. LTD-тата, наистина, моделите под номер 200 са пълни талпи и не си заслужават. Отдавна се навърташ из форума, ако за всичкото това време си свирил - по-добре спести за китара от следващия клас.(~800лв) Но ако е наложително да избереш от тези - аз бих взел Jackson. Особено новите 32 серии ме радват много.
 23. Valserp

  Emperion Guitars

  Мисля, че ще ви е интересно да разгледате Emperion Guitars: http://stores.ebay.com/Aeternitas-Tenebrar...634Q2ec0Q2em322 http://www.emperionguitars.com/features.php Идеята им е много сходна с тази на Agile Guitars(които вече са известни на много съфорумници) - страхотно качество на добри пари*. Разбира се, няма да знаем доколко това е вярно, докато не ги пипнем Доста се изкушавам в близкото бъдеще да се снабдя с една такава. *
 24. Valserp

  Рак усилватели/процесори

  Раковете намират 2 приложения: в студиото - всичките ти джаджи са наредени и окабелени в шкафа, който по дизайн ти дава пълен достъп до тях, като ги държи прилежно прибрани на живо - всичките ти джаджи са подредени и окабелени в шкафа - само го занасяш в клуба, включваш го и си готов Удобство е за музикантите, които ползват много ефекти, wireless, sonic maximiser и други джунджурии, които ако не са в rack вариант - просто създават лабиринт от устройства. Някои пък си вземат rack с 3-4 места и вътре ръгат предусилвател->процесор->крайно стъпало. Просто 'щото го предпочитат вместо глава с отделно стоящи ефекти/процесор. Пак струва толкова и тежи същите кила
 25. Пипал съм към 7-8 Harley Benton, между гоито LP модела им, един нек-тру суперстрат, два броя от 7-струнния модел, една акустична и два от басовете(5 и 6 струнните модели) Определено силно ги препоръчвам пред Stagg, Factor и Roytek и други странни имена, които се виждат по нашите ширини. Не, не са супер-китари, но са добре сглобени и оформени парчета дърво, които могат да държат струни с никък екшън, без да се разстройват постоянно. Прагчетата са оформени добре, звукът им е приятен, общо взето - който иска евтина китара - първо към тази марка го насочвам.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.