Jump to content
Българският форум за музиканти

Valserp

Members
 • Content Count

  1,016
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Valserp last won the day on July 26 2011

Valserp had the most liked content!

Community Reputation

106 Excellent

About Valserp

 • Rank
  I am tuned to D E F A C E
 • Birthday 09/24/1985

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Contact Methods

 • ICQ
  0
 • Skype
  valserp

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна
 1. Valserp

  Процесор или Камиончета!?

  Ако си намериш процесор, който има FX Loop ще е идеален вариант за теб. Ще можеш да експериментираш, кои ефекти - къде искаш и т.н. Ако не си пюрист(т.е. анален) относно ефектите - като нищо може да си го ползваш с години.
 2. Магнит, сърцевини, дебелина и тип на проводника, брой намотки, за друго не се сещам.
 3. Valserp

  Съвет за процесор

  Ролята й е основно да продава продукта. Една птичка пролет не прави, но напоследък стана много модерно да ръгат по една лампичка в процесорите и да им слагат гръмки имена от сорта на Tube Reactor Core. Повече маркетингов ход, отколкото някакъв невероятен плюс за звука. Това не значи, че процесорът звучи зле, просто не е толкова вълшебен, колкото производителите искат да вярваш.
 4. Valserp

  Съвет за процесор

  Zoom G5, Това го казвам наизуст, защото никога не съм бил фен на Boss GT сериите (когато става дума за Distortion или изобщо за амп симулациите му. Ефектите са си хубави - Босовски), а Zoom G5 доста ми се нрави. Най-малкото - по-нов модел е от Бос-а.
 5. Valserp

  Пеене + свирене

  ^ по същият метод - много китаристи свирят солата си. Безценен съвет.
 6. Valserp

  Нова мода TUBE DIY

  Хаха. И като му бучнеш кабел в задника - звуква най-мекия и наситен дисторшън...
 7. Valserp

  Пеене + свирене

  Започваш с по-прости песни(където сричките на вокала съвпадат с ударите върху струните) и постепенно засилваш предизвикателството с по-сложни. Упражняваш се минимум 3 пъти на седмица и след 2-3 години ще се справяш с 90% от стандартните поп-рок парчета. Колкото повече свикваш и задобряваш на китарата - толкова по-лесно ще става, тъй като ще мислиш много по-малко за ръцете си. Сори, няма пряк път - само кОпане.
 8. Valserp

  Китара -> Кубе -> Компютър

  Да - защото абсолютно всеки човек, който свири на китара, трябва да го прави само и единствено през лампов стак. Независимо от нуждите и условията му! Да подготвим кладата!
 9. S със Original Edge Сексииииии... Най-вероятно е някакъв LACS и няма да бъде масово-производство :/
 10. Valserp

  Китара -> Кубе -> Компютър

  Изходът за слушалки е безопасен.
 11. Две много различни животни сравняваш тук. За твоите нужди - бих казал Ibanez. Първо, че е по-евтина, а щом не си претенциозен - това я прави по-добра инвестиция. Второ, че е с два двойни адаптера, което си е малко или много стандартно, т.е. ще са ти малко по-развързани ръцете откъм звук. Този Hamer с това самотно P90(адаптера) на него е по-ограничен и по-строго насочен към точно конкретно звучене.
 12. Valserp

  Китара -> Кубе -> Компютър

  Просто ползвай изхода за слушалки - който кубето си има - и го бодни в Microphone In или Line In(по-добре) в звуковата карта на компа. Не очаквай да звучи оргазмично.
 13. Valserp

  Избор на китара

  70 ватово Пийви не е най-добрата идея за учащ се. Нито пък за съседите му.
 14. Valserp

  Избор на китара

  Евала, ТаткоОги, благодаря ти, че бдиш над качествения контрол във форума. Borko_and, което и от двете кубета да си вземеш - няма да сбъркаш. Аз лично бих взел Vox-a, просто защото има повече амп модели. А планът да си вземеш семпло комбо за 200лв и дист за 100 не ме кефи, защото трудно ще постигнеш оптимален резултат. Евтините комбота често звучат като пръдня и са много капризни относно ефектите, които навързваш към тях. За моделиращите комбота - поне можеш да си сигурен, че производителят е моделирал дистове, драйвове и чисти, съобразно кутийката и говорителя. Ако си начинаещ - това си е супер вариант и няма какво да му капризничиш или да му мислиш. Успех!
 15. Valserp

  Проблем с нова китара

  Ако се получава по по-ниските позиции - може нъта да е крив/висок/неточен, Може струните да са стари или просто гадни. Или да са високо и ти несъзнателно да изкривяваш или просто натискаш много с показалеца. Или прагчетата да са неравни. А тунера си е скапан, да.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.