Jump to content
Българският форум за музиканти

anomandrus

Members
  • Мнения

    379
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    15

Всичко публикувано от anomandrus

  1. Педалчето е екстра. Става и за лайв и за запис.
  2. Ех, май ще си го четем само двамата :D Носталгия ни блъска нещо :(
  3. Когато искам да слушам музика не ползвам слушалки. Когато наистина ми се налага, защото обстоятелства като пътуване и т.н. го налагат ползвам Ultrasone PRO750 - харесва ми как звучат нещата на тях, но са далеч от линейни .Така и не успях да свикна със слушалките- обичам си HiFi колоните и това е. Не казвам, че има нещо лошо в обратното. Иначе когато съм навън и ми трябват дискретни тапи ползвам едни на UE, които хич не са зле, но забравих модела. За лайв иниърите ми са Shure...и пак забравих модела. Прозрачен твърд кабел минаващ зад ухото. Нищо твърде скъпо, но вършат добра работа. Не мога да миксирам на слушалки- тествал съм и съм сменил десетки, но просто не ми се отдава. За сметка на това имам комплекти евтини слушалки- апълски и всякакви други, на които си проверявам миксовете, защото хората такива ползват.
  4. Да, стана наистина страхотно! Истината е, че в момента и като тон и като динамика далеч надхвърля други усилватели, които се намират в арсенала ми. Изключително доволен съм от резултата и смятам, че упражнението си заслужаваше! А за synchu само много любов и италианска кухня, на която ще бъде поканен само да звърша ремонта.
  5. Проблемът ти е в помещението. Ниските не са достатъчно. За басът имах предвид не само честотите, но като цяло добре дефиниран инструмент. +нещата, които каза Ицо
  6. Да разменим едно гости и ще ги нагласим нещата да са добре ! И без това ти забравих физиономията!
  7. Добре се е получило. Хубаво пеене! Гласът носи на още малко компресия и леко eq в ниските среди. Ударните не ми допадат и ми липсва бас. Като цяло има нужда от повече пулсиране и живот в барабаните. Басът казах ли, че липсва? Има нужда от мастеринг и най вече от компресия, която да даде малко повече пънч. Женския вокал ми стои леко извън микса. Всичко това е по мое мнение и е с цел да върна конструктивен фийдбек.
  8. Quick note: FireWire (400 и 800) е вече архаична технология, от която се опитват да избягат всички производители. Сега на мода е по-младото му братче Thunderbolt. Модерните USB протоколи са достатъчно стабилни и гъвкави, особено за малки интерфейси. Да не говорим, че масово се просвеждат и 32 канални USB интерфейси и конвертори (Orion 32, Midas и т.н.)
  9. Добро утро! През следващите няколко месеца ще споделям музика, която съм правил вкъщи и отразява любовта ми към различни музикални стилове. Някои от тях не са метъл, защото никога не съм се ограничавал само с един музикален стил. Песните са без претенции за оригиналност- просто отразяват моментното ми настроение, когато съм ги писал. Първата песен от въпросната колекция се нарича Light the match и лириките са свързани с негодуванието ми срещу някои обществени механизми. По този повод избрах, по мое мнение, един от най-бунтарските стилове в рок музиката а именно пънка. Enjoy! Lyrics: Light the match watch it burn This is how the world now turns In this nightmare pain is for free The joke is on the society Don't run away run away There is no better day Hold your ground and stay Make the motherfuckers pay This joke is on me This joke is for free On the society Can you do it Can you do it right In my car tonight In the car tonight They all want brand new cars They all want to smoke cigars Drink the scotch brand new watch Slaves for free the whole society Don't run away run away There is no better day Hold your ground and stay Make the motherfuckers pay Shoot'em up bring'em down To the bloody, bloody ground Hit'em low hit'em high Make the motherfuckers cry
  10. Студиото не е лоша опция, но по мое мнение MIJ Burny, Greco и Orville са най-добрите гибсънски копия и някои от тях са на ниво над съвременните Studio, Traditional и Standard. Страхотни инструменти, но трябва малко пручване за завода и годината преди да се закупят.
  11. Вариант 1: Сплитер Вариант 2: Цифров пулт втора ръка с готови сцени за вас и възможност за писане на мултитрак през usb/adat/flash drive в зависимост от пулта. Бюджет- до 1000 лв могат да се намерят такива конзоли (страи Ямахи или Тасками). До 2500 лв - нов Берингер (страхотни са и с повече мисъл могат да се използват за мониторинг конзоли на големи участия). Инсъртите най-често са с небалансиран сигнал и може да имаш проблеми с шум и качеството като цяло.
  12. Кремираните зайци преди или след тавичката?
  13. Аз пък не съм чувал за интерфейс, от който с едно копче управляваш всички лайн аутове. Ако смяташ, че е защото е евтин боклук можеш да видиш Аполото ми- там също е така. Имай предвид, че тези линейни аутове не са само за монитори. Регулирай си ги през конзолата на картата или през DAW, която ползваш. Аз лично имам една малка карта на стайнберг, с която ходя на море- най-малката от серията. Нямам никакви проблеми с usb3, но не мога да твърдя, че е така и за твоята. Като цяло не смятам, че си направил грешка с покупката- трябва да видиш дали са ти реалистични очакванията. Със здраве!
  14. Привет, Higher Bodies е новият (и първи) албум на проекта PHYX. Проектът е творение на г-н Константин Генчев (Ophan) и албумът Higher Bodies е саундтрак към разказите "The Story of How I Stubbornly Refused to be Subtle" и "The Story of How I Should Have Stopped Smoking 10 Years Ago",и е препоръчано музикално оформление, докато се четат. Цялата музика и продикцията с изключение на някои от вокалните линии са дело на гореспоменатия творец. Стилово албумът е мрачен фюжън от модерни рифове с 8 струнни инструменти съчетани с доста Pink Floyd-ски моменти. Вокалните изпълнения също варират и могат да се чуят както леки, така и тежки линии. Заложено е на мелодичното и атмосферично звучене. Аз изпълнявам вокали в няколко песни. Освен мен (Иван Иванов от Velian) като гост-вокалисти присъстват и познати лица от нашата сцена- Жо Василев (Dash The Effort, Khan), Тихомир Русанов (Ophan), Жоро Фотев(O.H.), Митко Василев (Impenitence, ITSI) и Милко Дюлгеров (Never Prey, ITSI). Цялата продукция с гордост е Made in BG. Приятно слушане!
  15. Ами под монитора точно има един осемдесетарки Joemeek, двуканален бус компресор RNC, едноканален Summit Audio LA2A clone, 8 канала Klark Teknik компресия от истинските (осемдесетарски и те) и една аудио карта на Steinberg, която ползвам за конвертор. Но това не е интересният рак. Торпедото го ползвам за реампинг бокс основно (има левъл мачинг, което е супер). Рядко му ползвам симулациите и според мен не са върха. Като DI не го ползвам никога. Ползвам го обаче като дъми лоуд, и сигнала от преампа прекарвам през рекабинет или някоя друга кабинетна симулация.
  16. Има един такъв педал. Кaзва се TC Helicon Harmony-G XT.
  17. Не се извинявай. Просто потърси- 2 теми под твоята.
  18. Ха, ето защо са ми тънеели. С теле е нормално. Готина музика- успех!
  19. Като цяло ми допада саундът на песента. Според мен китарите могат да се пипнат и да им се върнат малко среди. Това е за моя вкус- и така са добре. Само казвам какво аз бих направил. НА вокалите не чувам "с"- тата и като цяло леките вокали не ми харесват заради особения ривърб. Тежките са супер. Всичките тези неща са козметични- демек става дума по-скоро за вкус, отколкото за проблем. Както казах- харесва ми!
  20. Много зависи от стила на музиката и от тона, който се търси. Също така и дали самият усилвател успява да даде хубав тон на ниски нива. Например месата на ниски нива не ми звучеше добре и затова я махнах от вкъщи.
  21. Това е въпрос, който изглежда прост, но отговорът му е дълъг, комплициран и изпълнен с много нужда от практика. Това, разбира се, за да стане добре. Да, слушалки са нужни, за да не се чува бекинг трака. Нужно е и да си поиграеш с позицията на микрофона пред говорителя, за да се налага възможно най-малко обработка в последствие. Има решение, което е компромислно за апартаменти. Аз лично използвам Torpedo Reload и намалявам доста сигнала към кабинета/колоната. На звукът, който съм взел след крайното стъпало (който е доста жужащ) слагам кабинетен симулатор по мой избор. Има и външни такива- Palmer имат например и в рак и в стомп бокс вариант, H&K имат, и т.н. Ако решиш да записваш с микрофон пред кабинета ти трябва ниво, което да понатовари крайния амп и да раздвижи добре говорителя за повече динамика и цвят. Въпрос на тестове и какво реално ти очакваш като резултат.
  22. Моите основни забележки са към барабаните и основно касата и барабанчето. На по-интензивните моменти изчезват и се губи груувът на песента. На слушалките в офиса толкова.
  23. Ами то и подложката мина малко обработка. Оставих малко място в средата на панорамата за вокалите и има леки eq корекции. Така или иначе ще е супер ако има вокален трак, който не е "прегорял". Инак мога да експортна и двете поотделно и да си ги нагласите както ви допада.
  24. Хм, това е най-вероятно защото записа и правен например на 44.1, а проекта е на 48. Пусни ми, ако можеш записа с по-ниските нива, а аз ще го наглася. Поздрави!
  25. МИкрофона трябва да е на 30ина см от устата на девойката. При по-ниски изпявания може и малко по-близо, но не много. Хубаво е да се записва без ефекти и после да се добавят. Тайминга ще го наглася като ми останат десетина свободни минути. Ако го препее на по-ниски нива ще стане по-добре, защото така малко се губи ефекта точно на сублимните части на песента с това премодулиране. П.С. Сега хвърлих едно ухо и не можах да установя проблема с тайминга.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.