Jump to content
Българският форум за музиканти

levcho

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно levcho

  • Рожден ден 06/25/1973

Previous Fields

  • Инструмент
    barabani

Contact Methods

  • AIM
    goshkog

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    софия

Последни посетители

1044 профилни разглеждания

levcho's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

5

Обществена Репутация

  1. Да споделя и моите впечатления от Zildjian Low Volume и Remo silent stroke. Да започна с чинелите: Преди две години+ си взех комплект 468 и не можех да повярвам колко истински звучат и колко тихи са в същото време. Бях сложил заглушители на кожите на барабаните Vic Firth, но никога не ми хареса звука с тях и така и не свикнах. Оказа се обаче, че барабаните с гумите звучаха по-силно от чинелите и дойде време да пробвам Silent stroke. Постигнах така желания баланс на тих звук без заглушители. Единствено на соло барабанчето каквото и да правиш не се получава саунда с меш хедЪ. Пробвах на 7-8 барабанчета от различен материал( Брас, алуминий, клен, бреза“..) Струва ми се, че на 6.5 х 14 алуминиево барабанче му се получи що годе приличен звук.....С касата също имах заиграффка:) Много пружиниращо! пробвах с различни битъри на педала (axis, dw, tama) най ми паснаха дървените на Тама . Сега усещането на касата е около 90% като когато беше с бойна кожа и DW битъри от страната на кечето....Общо взето съм много доволен от комбинацията чинели/кожи и след 100 години по мазета, тавани, репетиционни и т.н. си сетнах барабаните в хола!!!!.....Миналата година си допълних чинелите Low volume ц 20 райд, 10 слеш и 16 buffed bronze китаец ( още нямаше Л80).....Сега съм още по-доволен!:)
  2. И мойте 5 стинки по темата От половин година свиря само с дайрект драйв. Пробвах няколко различни (Премиер, Мапекс...) и все нещо не им достигаше....сега съм с Аксис. Никога не съм имал по-удобен педал (субективно мнение)! Естествено и той си има недостатък - силата на звука, който произвежда при удар е около два пъти по-слаба от всеки друг педал, с който съм свирил.Преди да му се насладиш има "инкубационен" период докато "заработи" за теб. Другия достоен съвременен педал е Спиид кобра на Тама. На скоро взех един на заем и ги сравнявах с Аксиса. Извода е, че пълно щастие няма! Ех, ако можех да направя един от двата! ....През годините смених доста различни педали. Определено Айрън кобрата на Тама не е моя педал, нито един Мапекс не ме е впечатлявал никога и т.н. Най-дълго съм имал DW9002, прекрасен педал! От по-старите педали ( бих ги имал и сега) ако се намерят в добро състояние са Лудвиг Спиид Кинг и Тама Камко. Лудвига се доближава най-много до "пълното щастие" - франкенщайнване между верига и дайрект драйв.... П.П. Ямахата не е лоша, а за Пърл-а не мога да дам мнение, не съм го пробвал никога.
  3. Сетовете в табличката и Одерито, което колегата ти препоръчва имат осезаема разлика в полза на Одери. Наскоро попаднах на Одери Флуенс и бях очарован. Купих ги им се радвам сега . Имам и DW сет, който е в един съвсем друг ценови диапазон, но касата на Одери звучи по- добре в повечето случаи ( субективно мнение). Направих си доста експерименти, вЕрвай ми! В заключение ти препоръчвам да пробваш сетовете, които си избрал и да вземеш решение кое искаш. Това ще е твоя инструмент и е важно на ТЕБ да ти харесва! Успех и да се похвалиш като се обзаведеш!
  4. Да изтупаме малко прахта от темата До сега съм свирил само с хай енд чинели (К къстъм....сабиан ннх....), но винаги нещо мааааалко ми е липсвало.....Съвсем случайно попаднах на едни Истанбул Саматия. Познайте с какво се оборудвам вече ?....Истанбулчета
  5. Чак сега видях четейки тази тема.че има вот.Естествено щракнах няколко плюсчета Предложението ми е да може да се гласува след определен брой мнения.Да кажем след стотното или сто и педесетото.....Никога не гледам и не влияе на мнението ми за определен човек неговия рейтинг.Прекалено субективно е +/–
  6. Аз съм Гошко хубавецЪ-вечниЪ йергенин! ...преди много години(1986) таткУ ме заведе на концерт детУ Били Кобам свиреше и от тогава свиря "ON"and"OFF"...имам"the dream set"DW+Yamaha(електронни)и една гъста гора от Zildjian-чета най-различни.много харесвам Steward Copeland,Jeff Porcarro,Omar Hakim.....а от известно време съм на вълна Jojo Mayer.Mного съм впечатлен и от неграта забиващи на кофи в New York-ското метро.Колкото повече свиря-толкова повече разбирам,че не мога да свиря........
  7. имах "Кобра"преди 3-4 години и каквото и да правех не ми пасваше и това си е!...много е важно какъв ти е удара с крака.ако си "силов"дръмер-взимай го!!!ако обаче свириш по-леко(като мен)ще се узориш.аз се родих миналата година с DW9000.страхотен е и имаш възможност за промяна на ъгъла на "въртящия"момент.това е единствения педал,който предлага тази опция. съвета ми е да не робуваш на марки,а си намери нещо да ти пасва.Успех!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.