Jump to content
Българският форум за музиканти

MR_STENCH

Members
  • Мнения

    549
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно MR_STENCH

  • Рожден ден 04/17/1981

Previous Fields

  • Инструмент
    Chainsaw

Contact Methods

  • Website URL
    http://profile.ultimate-guitar.com/MR_STENCH/music
  • ICQ
    0
  • Skype
    mr_stench

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Catacombs Level 2
  • Interests
    Всякакви видове ток и жици...

Последни посетители

1737 профилни разглеждания

MR_STENCH's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

45

Обществена Репутация

  1. Влизаш ли от време на време?

  2. MR_STENCH

    Metallica Covers

    https://soundcloud.com/mr_stench/intro2
  3. @никони, диодите D1 и D2 са обърнати. Предполагам е грешка при чертането.... но все пак не е съвсем безобидна и е добре да се коригира.
  4. Въобще не е задължително един рип да е правен некадърно от пиратски източник за да клипва. Прословутият "Death Magnetic" на Metallica си клипва жестоко по съвсем оригиналните CD-та и то не само тук там.... и не е само той. Тъй ще е от тук нататък
  5. Малко развитие по проекта. Тъй като се занимавам с тези неща чисто любителски, не съм отделял време да разучавам софтуери за симулация и подходът ми е малко по... Old School. Директна изработка на прототип с обемен монтаж. В тези първи тестове съм задал твърдо напрежение на диодните каскади на софт - клипа. Осцилоскопът ми е аналогов и нямам с какво да го снимам качествено, но колкото за онагледяване мисля, че и това ще свърши работа: Bias Shift-a се получава, "мекото" клипване също личи в падащият фронт. По важният тест беше "на ухо"....изкривяванията при претоварване са значително по-меки от клипващо солид стейт стъпало по стандартните топологии с дълбоки ООВ. Общо взето целта на подобно устройство е да се използва в комбинация с последните като усилването им се подбере така, че никога да не удрят "релсите". Малко семпли с импулс: Чиста китара директно в симулатора без преамп. Входно ниво до степен лек овърдрайв. https://soundcloud.com/mr_stench/powersim-overdriven High Gain китари с DIY лампов преамп по схема Peavey 5150 + симулатора: https://soundcloud.com/mr_stench/preamp-5150-powersim За референция - същото сигнал, но без симулатор: https://soundcloud.com/mr_stench/preamp-5150-only И за трите семпъла е използван еднакъв импулс и нищо друго. "Мръсните" семпли са две китари на по 77% в ляво и дясно. Тези дни ще опитам да приложа и динамичната промяна на софт клип нивото и ще драсна още семпли.
  6. Съществуват не малко солид стейт схеми симулиращи лампови преампи, но почти никакви опити за имитация на кривоч от изходно лампово стъпало. Може би защото е много по-трудно или дори невъзможно за постигане. Комбинирайки това, което успях да изровя като информация с примерни решения и с доста въображение от моя страна до момента "сътворих" следното: http://pungent.hit.bg/Tube%20emulator.GIF Общо взето нищо ново под слънцето. Фазоинвертор с ОР1 и ОР2. ОР3 и ОР4 и елементите покрай тях симулират поведението на двете крайни лампи, най-вече така нареченият Bias Shift породен от появата на решетков ток при силен входен сигнал и нарастването на съпътстващите го Crossover изкривявания . Диф. усилвател с ОР5 изпълнява ролята на изходният трансформатор, в случаят колкото да обедини противофазните изходни полувълни. ОР7 до ОР10, заедно с диодните каскади и всичките други "магарии" около тях имат целта да формират "меко" клипване с променлив праг, който започва да пада с увеличването на нивото като идеята е да наподобят това, което се случва с падането на захранващото напрежение под товар. Имам идея от същото напрежение, което управлява софт клип-а да направя и лека компресия с резистивна оптодвойка в паралел на R17 но не съм много наясно до колко спадането на анодното напрежение, респективно и това на втора решетка на лампите влияе на цялостния гейн в ламповите стъпала... всякакви идеи и размишления са добре дошли .
  7. Обикновените Skype микрофони са електретни, а не кондензаторни. Имат нужда от захранване и имат вграден буфер. Изходното им съпротивление е достатъчно ниско. Нивото на изходният им сигнал е по-високо от това на динамичен микрофон и имат ограничени амлитудни възможности. Ако ще се записва нещо гръмко като китарен усилвател... очаквай изкривявания.
  8. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2161/77889512011460879151369209002vfRIEp4iQeLApYecLVOD.JPG
  9. И моят скромен опит воден от олимпийският принцип... https://soundcloud.com/mr_stench/fearedmixingcomp
  10. Отлична изработка и звук! Респект! Би ли споделил използван ли е Boost при записването на драйв семплите.... ?
  11. Реамп: Wav File > Ipod > 5150II Pre (руски лампи) > М-Audio Audiophile 24/96 > Guitar Rig 4 "Ultrasonic(GR3) кабинет симулатор. 2 китари на по 70% в ляво и дясно. http://soundcloud.co...amp-5150-ii-pre
  12. Мернах днес, че Kevin Talley е пуснал поредният конкурс и реших да издялкам набързо нещо . Използвал съм DI траковете от архива му и всичко е "реампвано" с VST плъгини. Ако има още желаещи да се пробват, можете да изтеглите файловете от сайта му: http://www.drummerke...id=71&Itemid=62 А ето го и мойто "творение" за начало: http://soundcloud.co.../crystal-talley
  13. http://soundcloud.com/mr_stench/must-kill
  14. http://soundcloud.co...-the-dead-cover
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.