Jump to content
Българският форум за музиканти

Flame

Members
 • Content Count

  184
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

About Flame

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 03/14/1990

Previous Fields

 • Инструмент
  Глас, китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 • Skype
  flam-e

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна/Karlsruhe
 1. Flame

  Честит 3 март!

  ^ Българите да пазят България! Честит 3ти март. При мен още не е дошъл, но все пак.
 2. Flame

  Евровизия 2012

  Песента ми звучи точно като за Евровизия. Всеки да го разбира както си иска. Само че това е постна песен като за гласовите възможности на Софито. Както и да е.
 3. Там е работата, в случая става дума за двуделен такт, съставен съответно от два прости тривременни такта, т.е. 1 + 1. На теория обаче може да бъде възприет и като три двувременни (т.е. 2/16 + 2/16 + 2/16), т.е. 1+1+1.
 4. Flame

  Дъщеря ми Калина

  А! Адашка. Мога само да пожелая много здраве и щастие.
 5. Flame

  Честита Коледа на всички!

  Весела Коледа! valitchy, този линк е страшен.
 6. Най-вече защото от един момент нататък ограничението надолу не може да бъде преодоляно с каквато и да е техника. (Преди някой да спомене т.нар. vocal fry - досега не съм чул човек, който да звучи плътно по този начин.) Относно темата - предвид колко много ми помогна (и все още помага) пеенето в хор и колко добре си прекарвам - аз съм ЗА. Разбира се зависи изключително много от твоите съхористи и диригента - ако пееш заедно с хамали няма да извлечеш особено голяма полза. И обратното - ако се случиш с добри съхористи и диригент можеш да научиш доста. И разбира се, колкото по-богата е програмата, толкова по-добре.
 7. За мен фаворитите са Lex non scripta и Immensity, след като слушах парчетата и от двете теми. В някой случаи аха - аха да се реша да гласувам за някои песни, но като чуя вокала се отказвах. Не знам дали е от липса на подходяща апаратура или е заради краткия срок, в който трябваше да се запишат песните... но не се получава, поне за мен. Точно в момента слушам "Бяло" и направо ме е яд как вокалната линия замазва цялата песен.
 8. В отговор на въпроса ти - да, разбира се, може така. Изцяло твой избор е как точно да структурираш песента си. Хубаво е да музицираш с идеята, че не е задължително да се придържаш към стандартите (това, което ти изброи по-рано), но и да не бягаш самоцелно от тях. А пък щом се забавляваш - свири както ти е кеф, ама ха! ПП: Форумът не е само за професионалисти.
 9. ^ Правилно ли разбирам, че в този случай тоновете са сол, сол, фа, фа, до? Ако да, то можеш да създадеш хармония, след като определиш тонален център според мелодията. В случая най-очевиден е До мажор, който съдържа въпросните 3 тона, като примерна хармонизация (така, по слух) е Cmaj7, G7, Fmaj7, G7, Am7. Разбира се, можеш да използваш само основните тризвучия, ако не ти харесва джазовото звучене В този случай, акордите са част на една единствена скала (прогресия с първата, петата, четвъртата и шестата степен в До мажор използва само тоновете на До мажор). Ако обаче мелодичната ти линия съдържа чужди тонове (например си бемол нейде към края) можеш да прецениш, че искаш хармонията ти да кривне към Фа мажор (която съответно съдържа си бемол вместо чисто си) като пример за хармония е G, C, F, Bb, C7, Gm (брех, че хубава излезе...). Болднатото е във Фа Дано не съм писал глупости, че както ми се спи едвам довърших поста...
 10. Хората са събрали любопитни факти за страната ни, статията е добронамерена Не би трябвало да се оплакваме.
 11. Нека към това добавим и Equinoxе 4. http://www.youtube.com/watch?v=fpWNimba344
 12. Идеалният завършек за стихотворенията.
 13. http://www.imdb.com/title/tt1895163/ Изглежда ще има и филм през 2013.
 14. Flame

  Идея за спорт

  ^ Стана ми интересно, за кой фест става въпрос? А джемът в клуб "Пиратите" звучи забавно, с малко късмет съм там, да послушам.
 15. Flame

  Идея за спорт

  Желаещи да спортуваме има ли? Най-много ми допада да играя Баскетбол/Волейбол (пък даже и тенис, но съм неопитен), но ще ми е приятно и да играя дърво в някой мач.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.