Jump to content
Българският форум за музиканти

Maestroto

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Maestroto

 • Rank
  Ослушващ се
 • Birthday 03/08/1982

Previous Fields

 • Инструмент
  KORG PA50

Contact Methods

 • AIM
  maestroto82

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ловеч
 1. Супер! Много радваща песничка. Браво! П.С. А.. Момчил Пенов...
 2. Относно лийда... нямам идея, но да речем, че ще намериш. Оообаче - след тва е.. мъгла при теб. Ясно ми е какъв ефект искаш да постигнеш, но няма да можеш да го изсвириш. Колкото и мазно, цигански и долно да ви звучи - ами и тва не е лесно. Има доста чалъми, ладове и украшения. Повече заимствани от народната музика, но при различен лад - едни и същи украшения звучат различно. Най-добре, хвани някой да то го изсвири.
 3. Maestroto

  Избор на Korg

  Това обаче си е мое мнение. Нали така? Не препоръчвам па 500. Нама нищо в повече от па50 като функци, а относно качествата му като чиста механика - па 50 е по-добрият вариант. Доста халтаво направени копчета - визирам па 500, 800, па1х и т.н. След многократна употреба се чупят едни тъпи пластмасови крачета и потъват. При па50 и па80 копчетата са гумирани и са по-издържливи. Па1х е твоят избор, НО само и единствено при условие, че си запознат със състояноето на клавира. В противен случай - па50 е идеалния вариант. Лек, върши добра работа и е с по-добрата механика. Поздрави! П.С. Въпрос към управата на форума. Защо не мога да си едитвам поста? Тва за мен не нормално.
 4. Maestroto

  Избор на Korg

  Така.. Откъде да започна. Инфото на г-н Бонев е чудесно. Добра работа е свършил човека - евала. Щом ти е казал, че ще ти я продаде да става за ПА1Х - значи е направил и сет. Но.... PA1X е на доста години вече, а не вярвам в БГ да ма читав екземпляр. Доста ще е поуморен, смятам. Аз лично за 1800 лв. бих направил егати сетъпа - Yamaha PSR 9000. Як акустичен саунд, семплер със 64 MB RAM, вокалист, хард-диск. Вкарвам доволно перкусия, сетове барабани, бас и ритъм китари - конвертирани стилове от KORG за Yamaha и с акомпанимента съм ок. 800-900 лв. върви тая свирка в момента. За 600 лв. семлера на Джузи за дясна ръка, с терци, портамнето и т.н. В крайна сметка получавам най-доброто и от двете марки за 1500лв. Плюса на KORG-а, е ,че ако ще се ползва изключително само за мангалии - ок. Обаче, който и KORG да пуснеш спрямо бившата ми PSR 9000, визирайки стндартните стилове - нямат място за сравнение. За мен Корга там издиша.
 5. ММ6 не става за тази работа. Както и това което имаш - PSR 313 ли кво беше. Колегата правилно те е ориентирал - PSR серията на YAMANA или PA серията на KORG. За Yamaha-та препоръчвам PSR 620, 630, 730 или нагоре - A1000, PSR 2000, 3000. От KORG - PA 50 или новият им - KORG Micro Aranger. Цени. Малките номерации PSR - и, можеш да намериш от 300 до 500 лв. По-големите варират около 1000. Съответно за KORG - малкия Аранжер е 960 лв чисто нов. Такава е цената и на PA 50 втора ръка. Относно, че ММ6 нямала кьорава гайда - никой синт няма такава фабрично. Тук говорим вече за семпли и друг клас аранжори или синтове. Опцията с лаптоп не я препоръчвам. Има такава опция - Juzisound. Човека е факир в тая област и продава такъв софтуер, но... Дали си струва инвестицията? С парите които ще дадеш за постигане на тая цел ще вземеш сносен аранжор, който ще ти свърши същата работа, но ще те улесни максимално. Поздрави!
 6. za yamahata skype mi e nedialko.bg

 7. Ам гугъл да имаш случайно? Виж сега какво ми излезе на първо четене: PSR-E313 482 GM & XG звука(бленди) 106 стила с акомпанимент 9 дигитални реверба+4 хорус ефекта LCD Дисплей-грозничък ми се види... лесен за използване двутраков рекордер,което на чист български значи,че можеш да запишеш 2 инструмента...много бре.. 32 ноти полифония,миди ин-аут,слушалки,сустейн педал PSR-R313 108 звука+361XG+13 drum kits,което като цяло е=482 106 стила... дртн,дрън,дрън... Аз лично не виждам никаква разлика.
 8. Айде народе.Излезе новото PA http://www.korg.com/product.aspx?&pd=592 Цената се предполага,че ще е около 3200 евро.Честито!
 9. Maestroto

  Как да науча нотите

  Която пък изобщо не е елемнтарна,но както и да е. Всъщност по-правилно заглавие би било "Теория на елементите в музиката".
 10. Колега стига с тия коргове де.Корг та Корг.Ямахата не ставала за кръчма.Защо?Да не би да има ваксинация срещу такъв тип заведения и разбираш ли отказва клавира да свири по кръчми.За мен е по-важно какви функции и възможности има един клавир.Има ли в повече,то марката не е от значение.Работят чалгарите с Корг,защото Захари и Бухала тръгнаха от тях.Разучиха ги и ги нправиха да звучат...чалгарски.Всичко работи с корг,защото от всякъде ви залива информация.Теглиш стила,пускаш и айде опаааа.Е на мен така не ми харесва.Искам аз да си направя македонското.Обясни ми моля ти се как едно ПА50 ще прозвучи по-добре от клавир със семплер,ако и да е Ямаха.Тук ситуацията е малко коне с капаци-не визирам лично теб. И да с еотклоня малко.Прочетох по назад в мненията,че от корга или 50 или 800.Отхвърлихте 80-тката.Ами...какво да ви кажа. 80-то има,семплер,възможност за вокалист,хард,изключително здрав корпус и една от най-добрите клавиатури на които съм свирил.(Визирам тоя клас синтезатори). Та за 50-то....да ходи да се пързаля нейде. Айде поздрави!
 11. Maestroto

  Търся файл

  Не мога да ти помогна по никакъв начин,но...Интересуват ме нотите на Валс Мюзет.Ако ти се занимава драсни на лични.
 12. Хахаха!Колега,здраво си се объркал като си наклонил везните в полза на точно тоя модел KORG.Мога да ти кажа,че 9000-то е в пъти повече клавир от тази орязана краставица KORG PA 500.Зпочвам: 1.Sweet! бленди на Ямахата-реални сакс,тромпети,флейти и каквото там се сетиш.Корга може само да мечтае за тях. 2.Пианата,органите,особенно ел. пианата са "фортето" на Ямахата.И там корг имата да учат още. 3.Вокалист.Доста приличен.При добра настройка е повече от добър. 4.Медия.Тук за какво си говорим-6GB вътрешен хард с опция за ползване на още един външен 8GB-тов хард.Общо 14GB.Къде е тук КОРГ-а??? 5.СЕМПЛЕР!Доста добър.Да не говорим,че може просвирва и стерео семпли.За мен кавали,гайди и акордеони не са никакъв проблем.Вчера си семплирах далапе акордеона от ПА800 познат на повечето като Иван Милев. 6.Във връзка със сеплера.Ямахата подържа до 64MB RAM,което е по възможностите само на ПА800 и нагоре.Какво да си говорим повече. 7.Ефекти.Тук Ямахата също разбива.При корг те са 4-А,В,С и D ,като А и В са общо за лява ръка(акомпанимент),а C и D са за дясна.Толкова.При мен имам опция в която мога да сложа раличен ефект на барабаните,баса и акомпанимента.Като се замислиш това са 3 ефекта само на лява ръка!За дясна ръка броят е 4!Да не говорим,че когато ползваш семпъл при самата му обработка можеш да го запаметиш с 2 ефекта,а при ползването му за свирене да сложиш още 4-средно аритметично стават 6 ефекта на бленда за дясна ръка.Като добавим и 3-те упера и става лудница.С едно натискане на 1 копче променяш блендата от полифонична на монофонична.Ако питаш за портаменто-ИМА! 8.Да споменавам ли,че освен всички ефекти,параметри на на блендите и много ръчкалки,които аз още не съм разучил имаш и 5 бандов краен еквалайзер? 9.Юзер (къстъм) стилове-120 в реално време,60 миди файла в реално време,около 50 юсер бленди(семпли) в реално време.Реално време-с едно натискане и ги викаш те са в паметта на клавира. И още и още-не ми се изброява в момента. Единствения минус е,че тежи 22,5 килограма. P.S. Аууу,сега прочетох,че ставало въпрос за S900.Нищо де.Да има и за PSR 9000,ако случайно някой се чуди.
 13. Здравейте!Тия дни с колегата си нямахме работа и от няма и къде седнахме в къщи да драснем нещо.В общи линии това е проба и не съм се занимавал с по-задълбочено миксиране.Просто седнахме и записахме няколко малки темички.Да внеса малко яснота относно записа.Кларинета естествено е натурален,акордеона е от Yamaha PSR 9000,кавалчето е семпъл просвирен отново с Ямахата.Барабаните са Addictive Drums,а баса и китарката са от HALion. Търпя градивна критика така,че-моля! http://www.vbox7.com/play:c83187e4
 14. Хм...първият в България сигурно имаш в предвид.За първия военен мога да ти кажа-във Влико Търново.Дали обаче той претендира и за мястото "Първи в България" нямам спомен.Върти ми се нещо подобно в главата,но не съм 100% сигурен.Хъртмене кажи бре-трабва да знаеш.
 15. Maestroto

  Ноти

  Браво!Страхотоно моного и разнообразна информация!От мен огромно Благодаря!!!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.