Jump to content
Българският форум за музиканти

Heartman

Members
 • Content Count

  1,790
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Everything posted by Heartman

 1. Аз казвам че ми е вършил работа, а защо има такива рисунки?Вероятно маха мизерията от тях.Сега тези неща без смазка не работят, ама това почиства.То и на потовете слагат графит за по-добър контакт.Не знам.
 2. За пръщяти потенциометри ползвам контактния спрей на Филипс
 3. Темата уж е за портативни сетове, ама пак се превръща в процесор и лампи.Всичко обаче можеше да се ползва, ако местата където се свири има нормални условия.Обаче не навсякъде е така.Без монитори, не става да свириш без кабинет или комбо.Друг е въпроса, че звука в мониторите никак не е същия като от китарен говорител.Може да не се усеща напред от слушателя, но от изпълнителя се усеща.Винаги бих предпочел камиончета пред всякакви процесори (не включвам Fractal и Kemper)и истински кабинет, не симулация.Та за мен това е проблема - условията в които свириш.Вече ако те кефи със процесор, симулации на кабинети и микрофони си свири, стига да ти е комфортно на сцената.
 4. Здравейте!И аз си взех някои нови неща.Ротовайба направо кърти.Вече имам стария сетъп на Зак Уайлд и се кефя вкъщи.Всъщност той сега ползва камиончета на MXR, но и с босовските си звучи като него.Маршалчето обажда много добре за акустична китара и има хубав хорус ефект.Става и за пеене и за електричка.Хармониста ми дойде от един бартер и ще се ползва за специфични песни, но рядко.Вибраклона е доста добро евтино решение да докараш ефекта на Stevie Ray Vaughan от Cold Shot.Там той използва Fender Vibroverb, който е доста скъп и труден за намиране.От няколко години TC Electronic са купени от Behringer и с тази серия започна да си личи.Ниски цени, но и качеството е като на бери.Засега нямам оплаквания от ефекта, освен че е малко "мътен", без високи.
 5. Гледах внимателно и на един кадър след многото бой, който й хвърли се вижда че е останала без един ключ , а другия беше доста изкривен.И да е останала здрава, като няма ключове, върви свири.Освен че е грозна и прилича на лес пол с три сингъла е и безполезна.
 6. Разбира се че преди да лепя стиропор, пръсках със Саво.И белина става, ама Савото е по-ефикасно.После трябва да се изнесеш някъде за няколко часа и да проветряваш. Има едно друго нещо против мухъл ако някой се интересува http://www.infraheat.bg/bg/produkti-termoboi/supershield-interior.html Имах много влага и мухъл и минах всички стени с тази боя.Държи стената по-топла и не позволява да се образува конденз по нея, следователно и мухъл. Вече ако идва влага отвън през стената/тавана, няма спасение.
 7. При мене се получи чудесна кабинка, в дрешника.Стаичка два квадрата, облепена (и тавана)със стиропор, заради мухъла.Малко пирамидки, много дрехи и плътна завеса за врата. Добре се получават записи на вокали.То за друго не ми трябва.
 8. Heartman

  Забавна простотия

  Ше си купувам акустични пана, айде де!
 9. Интонацията се прави от бриджа.Щом не става със местене на седлата, значи не е поставен където трябва.Не знам дали може да се оправи без лютиер.Нъта не виждам да има нещо общо.
 10. Мен ме кефи как издълбават серийния номер в лака, чак до дървото.Мега грубиянско Другото е тези потенциометри хич не са като на оригинала.Единия е доста далеч от другите.И като погледнеш и формата на тялото никак не е като на лес пол.Кътауея е много широк.Цялата китара сякаш са я заливали с лак, а ключовете са доста криви.Гибсън от доста години не ги продават с твърд кейс.
 11. Heartman

  Агоп - Звукодорфини

  Готино!Има яки идеи, фънкарско.Има настроение!Поздравления!
 12. Heartman

  Black Sabbath - Headless Cross

  Супер китарка!И яка песен!
 13. Честито за Valveking-a имах такъв с една 12-ка и му бях сложил Celestion V30 и лампи JJ и обаждаше идеално и на clean и на drive. И аз имам два еднакви валвстейта.Един вкъщи и един на работа Joyo-то го смених с оригинала MXR
 14. Heartman

  Забавна простотия

  https://www.facebook.com/107157346013113/posts/2022941967767965/ Изпратено от моят ASUS_Z010D с помощта на Tapatalk
 15. Имам проблем с бриджа на акустичната ми китара.По-скоро с дървената част.Купих я така и не забелязах цепнатината веднага.Принципно не ми пречи, но когато свиря на дебелите струни, влиза в резонанс и се чува едно бъздене.Питам се дали има лесен начин да се залепи с някакво лепило за дърво?Примерно със спринцовка да се капне в цепнатината?Или трябва да се носи на лютиер?Дайте някакви съвети, моля! Изпратено от моят ASUS_Z010D с помощта на Tapatalk
 16. Бъзденето идва от цепнатината понеже като си сложа дланта върху тази дървена част спира.Явно трябва да се залепи.И аз си мислех за Ц200 понеже е за дърво и става прозрачно като изсъхне, но реших да попитам тука, понеже има и лютиери и доста хора с опит.
 17. Heartman

  Кафеджии има ли?

  Благодаря за отговорите!И честит празник и на музиката, понеже е световен ден на музиката също! Изпратено от моят ASUS_Z010D с помощта на Tapatalk
 18. Heartman

  Кафеджии има ли?

  Тука виждам, че темата е станала само за маниаци, но въпреки това искам да питам коя машина е по-добра от тези двете? Delonghi EC155 vs. Philips Saeco Poemia hd8325 Според жената е Saeco-то според мен Delonghi-то Едната ще остане другата ще я махна. https://www.delonghi.com/bg-bg/products/kafe-mashini/-/-kafe-mashini-espreso/ec-155-0132104079?TabSegment=specifications#specifications https://www.philips.bg/c-p/HD8325_79/poemia-manual-espresso-machine/specifications
 19. Случвало ми се е и на мен от жаковете, на FXloop-a на Peavey valveking да прекъсва звука.Може да не са запоени добре и да не дават добър контакт, също и жака на входа.
 20. Heartman

  Въпос за компресори

  Компресора за китара си е готин на клийн партии, много парчета на MR.Big чистите китари са с компресор.Отделно Пол Гилбърт го ползва за да "изчисти" драйв канала на ампа за клийн саунд.Също за фънки неща като лимитер е готин компресора, понеже изравнява нивата на всички удари и ги ограничава да не избиват.Както е отбелязал Tony за сола тип For the love of god, много помага състейна на компресора, само че трябва и нойз гейт/съпресър понеже става шумно.
 21. Камиончетата не правят същото като процесора, аз затова ги предпочитам. ПС: Не знам Нуно Бетенкорт как докарва хубав саунд с бос гт 8, аз не можах и го разкарах.
 22. За луупа или камиончета или процесор без драйвове в него.Нещо на TC electronic примерно.Тези малките процесорчета не стават, явно са правени само за инпута на ампа.Даже и за PA не стават с техните "амп симулации".
 23. ^^ Хахаха тоя педал е ужаст! @Baby Thomas това изглежда доста добре.Прилича малко на PRS
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.