Jump to content
Българският форум за музиканти

anrieff

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Електрическа китара

anrieff's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Ами по-скоро го споделих в смисъл, че тук има хора, които разбират от електроника, и ще се радвам на тяхното мнение, дали BOSS-а струва 200 лева само задето е BOSS, или е вътре има такива пинизи, които оправдават парите. Демек, доколко трънлив е пътя с правенето на самоделка.
  2. Ъм, AB100 на Behringer е само превключвател. При един вход и два изхода, педала командва към кой изход да се рутира входа, не може на двата едновременно. А на BOSS нещото е точно каквото ми трябва, ама много пари бре. Като знам, че вътре има два операционни усилвателя, 4 трафа и конектори, направо ме боли сърцето да ги давам.
  3. Благодаря за мнението! А такъв миксер къде мога да намеря? Какво да търся, ако влезна, примерно, в Динакорд?
  4. Здравейте, писах в една друга тема по моята болежка, ама май по-добре да пусна отделна тема. Искам да направя следната схема - китарата да й се раздели сигнала на две линии, които да минат през отделни ефекти (един dist, и един overdrive, за звънкост). Резултатите се смесват 1:1 и после отиват към кубето. Каква електроника се слага на двете места - на разделителката и на смесителката? Пасивна става ли? Ако не, какво да търся?
  5. Здравейте, да не правя нова тема, моето желание е подобно на автора - искам сигнала от китарата да се раздели на две, да мине паралелно през два различни ефекта, и после да се смеси преди кубето. Какво бихте ми препоръчали за разделянето и смесването? Според тази страница, препоръчително било първо да пробвам с прост пасивен Y-сплитер (което смятам да направя утре ), и чак ако имам проблеми (брум, шумове) да търся активно решение, като описаното там. Вие как мислите?
  6. Аз да си кажа - ходих до Казанлък, завода си е там, същият като едно време на вид. Магазинчето едва ли вижда много посетители, защото портиера специално се обаждá, да дойде човек. Шоурума е много "коварен", в смисъл, че притежава най-невероятният стаен реверб, който съм чувал в обикновена квадратна стая - всеки инструмент звучи божествено там Хората са много любезни, продавача ме пусна два часа и нещо да тествам моделчета и бройки, макар че аз си я избрах почти в началото - Sofia SC (майсторски клас) - на форма и усещане е много подобна на старата, бързо се "разбрахме" с нея. Много съм доволен от китарката, направо не мога да й се нарадвам и насвиря Благодаря на всички за отзивите!
  7. Благодаря за мненията на всички ви! Звънях миналата седмица на самия завод да ги питам там ли е магазинчето, получих положителен отговор - утре ще се пътува за Казанлък
  8. Сори, докато вкарвах таговете, и взех, че пуснах темата .... прематурно
  9. Здравейте, имам едно питане относно завод Кремона в Казанлък. Навремето имаха едно симпатично магазинче, "заварено" за завода и там имаше огромен избор от акустични китари. От там си бях взел първата ученическа, най-обикновена кухарка, това беше 1994-та година . Е, след 18 години вярна служба, време е вече да я сменя и се питам дали да не ида пак там. Работи ли магазинчето? Струват ли си китарите им сега? Идната седмица така или иначе имам ходене до Стара Загора и мога да отскоча и до там. Ходих днеска до Динакорд на Искърско Шосе, ама там имаха само няколко модела...
  10. Здравейте, музиканти, аз принципно съм китарджия, обаче от няколко месеца ме гони натрапчивата идея да си взема някое евтино непретенциозно басче - за гигове с приятели и да си придрънквам от време на време вкъщи. Да спомена, че въобще не съм спец относно басовете - свирил съм само ден-два на един и то преди доста време. Бюджетът е 300-400 лева. Свиря метъл по принцип, тъй че съм се ориентирал към най-стандартните рок басове - 4 струни, без активна електроника, засега като комбинация искам да е с един P и един J адаптер. Ходих миналата събота до Динакорд на Искърско Шосе, ама беше края на работното време и успях да пробвам само два: един Stagg (този). Като за мен изглеждаше достатъчно удобен, макар че гледам много го плюят в нета Освен това, за сравнение пробвах и този Hohner - цък, определено по-удобен инструмент, но не ми се дават 1000+ лева Друго което съм си харесал, ама май е малко out of budget, е един Cort - този. В крайна сметка, то е ясно, че ще се ходи и ще се пробва наред, ама ще се радвам да ми препоръчате нещо добро (като за тея пари).
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.