Jump to content
Българският форум за музиканти

GrashOverride

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    пиано

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sofia, Bulgaria

GrashOverride's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Изобщо във всяко едно отношение Кавай-а е далееееч по-добрата инвестиция. Дори и на външен вид CN34 се доближава повече към по-масивните Клавинови. YDP-161, за да бъде конкурентно-способно трябва да е по-скоро 1500 лева, а не 2000, както е в момента.
  2. Не знам къде сте се обаждали, колега, но въпросният модел KAWAI CN34 официално е на пазара от този месец, а в България тепърва след 5-ти ноември се очаква да дойдат бройки. Лично аз съм много заинтересован от модела, макар да ми е значително над бюджета, но за екстрите и качествата, които притежава мога и да се понапъна... Може би е ставало въпрос за по-стария модел CN-33, от който наистина има 2-3 бройки останали и е с намалена цена.
  3. Не исках да пускам нова тема. Само искам да питам, понеже темата ме вълнува и аз също гледам разни модели, сравнявам и тн... Някой има ли мнение относно Casio Privia, гледах конкретно новият им модел PX-350. Другото което ме интересува, ако някой може да каже къде в София продават дигитални пиана на Casio. Изобщо кой им е вносител и къде може да се види сайт, магазин и тн... Благодаря предварително
  4. Клавиатурите на двата модела са абсолютно еднакви Yamaha Graded Hammer Standart. Като спецификации двата инструмента са доста идентични, но като цяло MM8 има повече възможности и според мен е по-добрата инвестиция. Също така ако не се лъжа, а и така пише на сайта на Yamaha, ММ8 използва семпли свалени от MOTIF, нещо което при YPG-625 го няма. Предимството на YPG-625 е че има говорители и не се налага да се оборудва с допълнителни монитори. Също така си идва под формата на stand-up пиано и няма нужда да се взима и стойка.
  5. Аз имам YDP-140 и съм много доволен. Сравнявал съм го с най-евтината Клавинова и разликата е осезаема в полза на Клавиновата, разбира се. Но цената на най-евтината Клавинова е около 2300 лева, ако не се лъжа, а ти си дала бюджет 1000-1500лв. Смея да твърдя, като това си е мое лично мнение, че за сума до 1500 лева дигитално пиано с по-добра клавиатура от YDP-140 трудно ще намериш, ако въобще има... Модела YDP-160 е със същата механика като ниският клас Клавинова, но не се предлага на склад в България, а трябва да се поръча от Динакорд, цената не съм сигурен, но предполагам ще е поне 1700-1800 лева. Успех!
  6. Май не сте чували за http://www.ebay.co.uk/
  7. Забравих да добавя и друга основна разлика, а вече не мога да си редактирам поста. Става въпрос за динамиката на тонгенератора при основния пиано звук (Grand Piano 1). YDP-140 има 3 level dynamic AWM генератор, докато DGX-630 я няма тази екстра. На български това значи, че YDP-140 има 3 нива на динамиката. Самият звук на пианото е записан при 3 различни скорости и сила на натискане на клавиша, това добавя допълнителен реализъм към звука на пианото.
  8. Здравей! Преди няколко месеца бях пред дилемата DGX-630 или YDP 140. Спрях се на второто и съм много доволен. Клавиатурата му мисля, че е много добра за ценовия клас, а черните клавиши са матирани (за разлика от DGX-630), което наистина изглежда доста по-истинско. Самата клавиатура при двата модела е еднаква като система - GHS(Graded Hammer Standart), чиито недостатък, доколкото знам е че е по-шумна от по-високите класове. По принцип двата инструмента са почти на една и съща цена, а DGX 630 има много повече екстри, звуци и тн... Понеже с четене нямаше как да разбера, отидох до магазина на Dynacord на бул. Искърско шосе за да видя на живо, да пипна, да чуя за какво иде реч. Клавиатурата на DGX 630 ми направи лошо впечатление, изглежда някак си много пластмасова... не знам, просто нещо не ме грабна, докато YDP-140 ми се стори много по-добре. Другият аспект, в който YDP-140 е по-добър е звука. Докато на слушалки двата инструмента са еднакви, то без тях разликата е много осезаема. Но това е повече от логично, защото YDP-140 си има MDF кутия и акустичния ефект е поразителен. YDP 140 ми хареса и като дизайн, факта че върху него може да се слагат разни работи, има си капак за клавиатурата... Преди това имах синтезатор на Yamaha и в общи линии не бях използвал почти никакви екстри, освен чисто свирене на различни инструменти, затова и реших да си взема YDP-то. Според мен най-добре е ако имаш възможност да отидеш до магазина, да видиш кое на теб ще ти хареса. За другите модели нямам никакви наблюдения. Това е от мен, надявам се да съм помогнал. Успех с покупката!
  9. Мен лично не ме изкефи толкова, колкото предното клипче, където свири Вивалди... Ето това например е много по-впечатляващо изпълнение, нищо че е на стандартна клавиатура:
  10. GrashOverride

    Midi връзка

    От опит знам, че поне при PSR моделите на Yamaha, самоучителят работи само за определен вид MIDI файлове... Поне аз лично съм срещал страшно много такива, които мога само да пусна да слушам, но не могат да тръгнат със самоучителя. Може до момента да имаш успех с този начин на учене, но ти гарантирам, че той те ограничава много и тепърва ще започваш да го усещаш. И аз свиря само за кеф и мога та ти кажа, че да започнеш да свириш нещо по ноти, да си го разчетеш сам, да го усетиш и накрая да го изсвириш както трябва си е голям кеф. Има доста самоучители из интернет, включително и youtube, които са достатъчни да ти дадат някакъв старт за да започнеш да свириш по ноти. Мога да ти препоръчам нещо конкретно, стига да си добре с английския: - това е урок №1, общо са 40 и в тях стъпка по стъпка е обяснено всичко и смятам, че е много полезно за тепърва учещите се.
  11. GrashOverride

    Yamaha Psr 740

    Това ресетване важи и за всички модели дигитални пиана на Yamaha.
  12. Да, това е много съществено за една марка, дали произвежда продукти само от един тип. Няма никакво значение. Yamaha си има съответние подразделения и да се счита за лоша марка или нещо от сорта заради това е меко казано смешно. Както някой беше казал, много е субективно да се каже коя марка е по-добра, точно защото има доста модели и видове инструменти. Всяка си има плюсове и минуси, всяка си има и своите фенове.
  13. Защо точно CASIO искаш да вземеш? Аз лично съм слушал и тествал няколко модела от този клас на марката и мога да кажа, че звукът им е меко казано отвратителен. Мисля, че може да се намери някаква YAMAHA в този ценови клас, било то и на старо, която да си заслужава парите.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.