Jump to content
Българският форум за музиканти

JD

Members
  • Мнения

    319
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от JD

  1. Здрасти. Първо да уточня: говоря за VX400, макар че са много сходни. Както можеш лесно да се убедиш от всяка снимка, процесорът визуално прилича много на китарната версия. Банките се сменят аналогично - нагоре и надолу, като имаш байпас, разбира се. Подходящо е, ако имаш базова "банка" и сложиш съответно под и над сходни "банки" примерно с повече дилей или с pitch bend. Всякакви "втори гласове" звучат доста странно. Сравнявам с Boss Vocal Performer VE-20, където нещата са значително по-реалистични. Също отстъпва с доста на Boss-а в самото качество на ефектите. Много е важно за каква музика ти трябва и дали искаш да го използваш на репетиция или на сцена. Моят съвет: изгледай в youtube клипчета и прецени. Не бях много обстоятелствен, но се надявам да е от помощ.
  2. JD

    Valitchy (covers)

    Много интересна версия. Определено с твоите рифове се е получил истински кавър, а не изсвирване на парчето. Иначе и аз мисля, че ако го беше изпяла с иначе прекрасния си тембър, можеше да стане дори по-добре - този gain звучи малко странно (знаеш, че не го казвам с никакъв негативизъм това). И offtopic: една съвършена версия на това парче, специален поздрав за Valitchy:
  3. ^ И аз съм сред четящите с интерес. А въпросният Voicelive Touch на TC Heicon изглежда и звучи като мечта на видео-ревюто! Чакаме и твоето мнение, anomandrus!
  4. JD

    Jerihon - Има ли ден

    Брутално и мачкащо - като композиция, изпълнение, емоция, визия, всичко.
  5. JD

    Photos

    От Thin Red Rock Week 2 с DEFAULT:
  6. Пазиш ли още онази идейка, върху която се пробвахме преди години поотделно с ronia да пейнем нещо отгоре? (Не е много въпрос за тук, ама мотивът беше наистина адски силен и запомнящ се, та така...)
  7. JD

    ::pistamashina::bullet::

    Мачкат отново, as expected
  8. Моменталната ти реакция (не след обмисляне и анализ, а наистина моментална) на негативно отношение спрямо теб свързано с цвета на косата ти, половата и националната ти принадлежности?
  9. Вяра RocknRolla - надали ще получиш по-стегнат и обоснован в детайли съвет. Успех.
  10. JD

    Pink - Bohemian Rhapsody

    Наясякъде (в уики, в официален сайт, в книжните биографии) е изрично подчертано, че Babe I'm Gonna Leave You е адаптация на Пейдж по традиционна фолклорна песен. Това, че версията им е убийствена и мачка, е съвсем друг въпрос.
  11. JD

    Photos

    ГолЕмото вряскане беше... DEFAULT @Spirit Of Burgas 2010; Jack Daniel's Rock Stage photo: Tangra Mega Rock
  12. JD

    Photos

    Е, Вяра, на това ли учиш момчето - че заради групитата трябва да свири? Значи всичко е sex, drugs & rock'n'roll? (Така и трябва да бъде!!!)
  13. JD

    Nirvana - Polly..

    Готино парче за кавър. И готино изпълнение. Първият куплет стои малко несигурен, но иначе като цяло си е съвсем ОК. Сподели отделно ли си записвал китара и глас, както и втория глас ти ли си го пееш. (Предполагам, че всичко е записвано поотделно, но се получава едно интересно усещане - сякаш сте седнали двама човека и сте записали всичко заедно, а другият ти е пял backvocals... Което си е пак яко в определен смисъл...) Поздрави!
  14. @Вяра, за съжаление нямам подходящи условия за нормален запис... Използвам дигитален delay (вместо симулацията на аналогов - мътнее сериозно при по-дълъг feedback), room reverb (съвсем малко, иначе се "бие" много сериозно с delay-а), никакъв mic-modelling, преампът си е direct... Базов patch. За по-шантави неща слагам много дълъг feedback и високо ниво на самия delay, като в реално време променям time-а м/у повторенията. Получава се нещо като loop-ване. Наистина трябва да има аудио файл и при възможност ще кача, дори с кофти качество. Очаквам и други да споделят опит, марки, модели, стилове и т.н.
  15. @antonium - Voice Box-ът изглежда интересен. Сподели за какъв стил го използваш, какви ефекти и т.н., моля! Аз съм с тази машинка отскоро - Digitech VX400. Засега съм с 2 по-базови patch-а и 1 по-експериментален с безумен delay за loop/overdub - голяма психария става...
  16. JD

    Barbie Love Seattle

    WARNING: Определено смятам да пробвам да изпея някакъв мотив по инструменталната тема, но още сега предупреждавам, че ще е нещо със съвсем друг текст и доста далече от AC/DC Ако някой има крайна непоносимост към наистина експериментален alternative - да каже сега или... Знаете. HINT: "Barbie Loves Seattle" е съвършено име на парче!
  17. ^Браво. Останалите?
  18. Чудно (както и се очаква от visiondann) е всичко - аранжимент, звук, изпълнение... Бе, много радващо. А изборът на парчето си е номер 1.
  19. Не вярвам никой вокал от форума да не използва/да не е използвал процесор. Помагам: дайте мнение за TC Helicon, Digitech Vocal 300, Digitech VX400... Другите подсказки са в първия пост.
  20. JD

    Мога ли да пея ?

    Попрочети из форума, ще намериш доста информация по вълнуващите те въпроси. Предложение: започни с ТОВА
  21. Крайно време е да отделим една по-обширна тема на вокалните процесори, колеги. Без никакви лекции от страна на когото и да е, of course, но споделете: ЗА използването на процесорите за глас ли сте, защо, какъв използвате/сте използвали/бихте използвали, какви ефекти конкретно използвате и за какъв стил, с какъв микрофон и т.н. Има още много подтемички, свързани с вокалните процесори, които ще изникнат. Надявам се, че все има някой излъгал се да използва такива джаджи
  22. Лично мнение: това безспорно е най-ценната тема във форума. Инфото тук е теоретично и практически полезно. Coprophagus, евала!!! P.S.: Ако някой от админите/модовете се захване да редактира правопис и пунктуация (защото на мен брутално ми избождат очите...), това ще се превърне в безценно четиво, което може да се развива още.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.