Jump to content
Българският форум за музиканти

Dan

Members
  • Мнения

    160
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от Dan

  1. Привет виж тук, а паролите - тук.
  2. Ето и сет-листът за новия албум (поне според моето скромно мнение) 1. Project X III ''BURNING LIGHTS'' 2. Time remaining 3. Project X lll ''Stolen Shadows'' 4. Echo in the woods 6. Another dimension-Malmsteen style.... 7. Midnight Blues 8. Alone.... 9. Colour space 10. Far away.... 11. Timeless design 12. Memories..... 13. Time Guardian 14. Mister Sandman..... 15. The portal of my dreams 16. Eventless .... 17. Another life....
  3. Скъпи SCHINDLER, чак сега видях твоето безценно обръщение към мен. Искам да уточня, че все пак съм един от най-големите фенове на YNGWIE308 и с нетърпение чакам да публикува нещо авторско. Също така смятам че творби, като Timeless design, Time Guardian или Time remaining са отлични (ако не си ги чувал - виж ги във ютюб профила му). Но, за да не се възгордее много, си позволявам от време навреме малко градивна критика. След като написах, че последната му творба (като структура) ми напомня на произведение на истинския Ингви, част от форумците написаха, че на тях пък не им напомня - все пак това е форум за свободно изразяване на мнения. Но един от тях си позволява да прави съждения, да раздава присъди. Нека не бъдем толкова тесногръди, а да гледаме по широко на нещата и по-далеч от собственият си нос,както казва един съфорумец - "Слепотата не винаги е неспособност да виждаш. Понякога е отказ да погледнеш в правилната посока. И все пак ми става така мило когато някой немислещ достатъчно се намесва в една работа така сякаш никой освен него не може да я свърши. Ура за такива мамини хубавци!!!!! !!! :yahoo:"
  4. То по тази логика всичките учители даващи частни уроци, трябва да имат фирми. Ако толкова искаш да издаваш фактури и касови бележи, намери някой познат с фирма, и се разбери с него. На който му трябва фактура, вземаш такава от фирмата на познатия и готово. Иначе става сложно - счетоводство, реклама, адвокати, наеми и т.н. Ако намалеят приходите, а разходите си продължават, какво правим?
  5. Браво, миналата година ми се случи да се счупи 3,5 мм. жак в гнездото на един модул към компютърни колонки 5.1 и се чудих как да го извадя, че питах и зъболекарката ми, която пък ми даде игла за вадене на нерви на зъби. Най-накрая разглобих модула и извадих счупената част от жака. Пробвах и с лепило, но не успях - явно е било по-слабо.
  6. Най-накрая нещо авторско, но началото малко ми напомня на Dreaming (Tell Me ) на истинския Ингви.
  7. Супер е, последната седмица си пуснал няколко неща в кавъри. Време е и за нещо в авторска музика.
  8. Най-накрая нещо ново, но не е авторско.
  9. Да, имат си логика но доколкото знам в класическата музика няма 7-ци, 9-ки и т.н. акорди. А Флеа знае ноти (ако не се лъжа), като малък е свирил на тромпет.
  10. Уж 6 часа, а клипа е само 5 минути. Сега за музиката - песента не ми хареса, но изпълнението ми хареса. Също записа, микс и мастъра са отлични. От видео клипа има още какво да се желае. Надявам се Милослав Петров да се опита да измисли и нещо на български език. Това са критиките и похвалите от мен. Успех.
  11. Още нещо - имаше едно видео, където Мик Джонс (Форинър) показва на Били Джоел някакви акорди на пиано и последният казва - никога нямаше да се сетя, че тези акорди може да се хващат така. А Мик Джонс е първо китарист, а после пианист, а Джоел е първо пианист, а после китарист - явно се води само от теорията.
  12. Без да претендирам, че разбирам много от теория, според мен джазовите акорди не са място, където да се търси музикална логика (не че нямат такава, но тя не се подчинява на общоприетата). Обикновено се пишат така, както са най-лесни за четене. Има едно видео, където басиста Flea (Red Hot Chlilli Pepperes) се опитва да уцели по слух акордите (на We Are Family) свирени от великия продуцент и музикант Nile Rodgers. Най-накрая се наложи Найл да му ги шепне на ухото. Ето и видеото.
  13. Не е зле, но кога ще има нещо ново от Ингви в раздел авторска музика?
  14. Супер е, само му липсват едно соло и едно затишие.
  15. Аз съм виждал във форума предимно да се търсят текстове ...
  16. И на мен първото, което ми дойде на ума е да слушаш баса, но като виждам как импровизира басиста .. трудна работа. Иначе песента се казва joy to the world и в гугъла ще излязат много резултати ако напишеш joy to the world chords. Конкретно в ultimate guitar излизат 93 резултата с табове и акорди. Основните акорди са лесни, но само с тях песента ще звучи елементарно, а тук доколкото чувам се използват много 7-ци, 9-ки и други джаз акорди. Ти басист ли си?
  17. Тук има един човек, който твърди, че произвежда качествени УСБ карти.
  18. Добра песничка, добър запис. Поздравления, че е на български. Но имам две забележки към текста - 1. По два пъти се повтаря едно и също преди припевите. 2. Много често се споменава "тук" - може да го римувате примерно със "звук" или нещо подобно.
  19. Преди няколко години, на Нова Година слушах на живо ФСБ на новогодишния концерт на площад Батенберг - и звучаха страхотно. После чух по БНТ репортаж от концерта - звучаха отвратително ... та и аз не знам причината в ФСБ ли беше или в озвучители / тон режисьори на БНТ ...
  20. Откъде идва аудио сигнала - от компютъра? Сложи субуфера в ъгъла на помещението, за да се чува по-добре. Но ако помещението е с голи стени (и без мебели) може точно това да е проблем.
  21. Този текст ще спечели наградата за текст на песен за 2016 г.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.