Jump to content
Българският форум за музиканти

patzo

Members
 • Content Count

  595
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

patzo last won the day on September 30 2019

patzo had the most liked content!

Community Reputation

330 Excellent

About patzo

 • Rank
  Пристрастен
 • Birthday 09/05/1978

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, пиано

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София - Кърджали

Recent Profile Visitors

1,441 profile views
 1. true oil - стои най-много като лак. Нанася се лесно но много слоеве мисля, че минимум 20. На мен лично danish oil ми харесва повече от тунговото - то пак е тунгово, но с някой добавки. Всъщност много зависи и от марката.
 2. За да изправиш добре грифа преди изравняването ти трябва линия която да ляга върху фредборда а не върху прагчетата. Аз за целта съм ползвал хубава алуминиева линия (и със хубава пласмасова ще стане) и после със кръгла пила издълбавам където са прагчетата. Алуминиевия профил гледай да е дебел и плътен на който ще лепиш шкурката.
 3. Поздравления за DIY проекта - винаги е яко когато си направиш нещо сам. За проекти на които се вижда голото дърво ползвай първо качество шперплат - този не е такъв. И брезов шперплат съм срещал със яки шарки - преди години работих в един дърводелски цех и там бяхме взели един брезов който дори имеше на места 3д ефект като на къдравия явор и клен.
 4. А да микрофона се включва само във XLR със канон. Няма значение къде е превключвателя той се отнася само когато включваш със жак.
 5. Това става не от картата, а от софтуера със който записваш. Просто на новата писта на която записваш я даваш да е моно. На повечето програми просто има бутон на пистата - моно. И от избора на вход за пистата избираш от кой канал - пак във софтуера.
 6. Супер изглежда китарката - Честито.
 7. patzo

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Записвай си вокалите моно - няма нужда от стерео. Ако има друг вокал записваш на друга моно писта. Те като минат през някое ВСТ пак ефектите са си стерео. И ако има ефекти пак стерео се чуват в крайния микс. И зарежи този AdobeAudition има по-добри и удобни програми.
 8. Отиваш в Динакорд - Дружба. Има кабели колкото искаш от евтини до скъпи. Аз не бих дал повече от 30лв. за такъв кабел кабел - за тази цена има достатъчно добри.
 9. Ами просто виж какъв е бутона и го смени със същия. Едва ли много хора които го имат са го разглобявали и знаят какъв е точно бутона. А твоя е пред теб, така че ...
 10. Само когато си купуваш подобен кабел гледай да е меден, защото в много магазини има такива които са алуминиеви и имат само покритие наподобяващо медни. Тези които не са медни се запояват доста по-трудно. Като го тръкнеш със ножче се рабрира какъв е.
 11. Евроборт има само един недостатък - няма по-намръщени продавачи, особено ако вземеш няколко неща подред имам чуството, че ще ме бият . Но наистина имат много неща.
 12. Моето лично мнение е въобще да не се занимаваш със НБУ. Само ще си загубиш времето. Аз учих там от 2000 до 2005 някъде, но едва ли нещата са се променили. Просто много пари хвърлени на вятъра. В Софийския незнам как е. Преди там нямаше тонрежисура. Но съм карал курсове по тонрежисура във ФНПП - те май са към Софийския. Там преди имаше и магистратура тонрежисура. Курсовете там бяха на ниво.
 13. patzo

  Студио монитори Upgrade

  Моето лично мнение е че въобще няма смисъл монитори по-малки от 6-ка. 5-ка само ако са d'appolito вариант. С товоите 4-ки в момента въобще не чуваш ниските честоти добре дават ги от 70 херца ама тези 70 колко под нулата са не се знае. Тези Yamaha HS5 един приятел ги имаше и съм ги чувал много са слаби в ниските, хич ги няма и той затова по-късно си взе и суб-а Ямахата 10 инча. Ама на мен лично повече ми харесват осмичките ямаха отколкото малките и суб.
 14. Това е Кремона "Зорница" . Не е класическа китара. Нито звукът и става нито е удобна. Общо взето ако вземе лютиер да я оправя ще ти излезне по-скъпо отколкото да намериш същата в по-добро състояние.
 15. ^ Ако си имал мухъл трябваше първо да го унищожиш и тогава да лепиш стиропор. Има препарати специално за това, също добре става и със обикновенна белина - пръскаш няколко пъти. Спорите на мухъла не са от най-полезните неща за дишане. Поради същата причина не съветвам автора на темата да прави пълнежа от неща стояли в мазето. Освен ако не е някакво мазе без влага - което е рядко срещано явление.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.