Jump to content
Българският форум за музиканти

muzicantini

Members
  • Мнения

    506
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от muzicantini

  1. 15 вата с крушки е мнооого силно, повярвай. Въпросът с амповете с малко ватове опира до тва, че не може да се свири кой знае колко силно clean,т.е. нямат headroom. Ако ще се свири clean усилвателя трябва да има повечко ватове , за да не криви, когато това не е нужно.
  2. Казах, че си работи както трябва А това с резисторите и диодите е само и единствено в името на лампичките. Ако няма лампички, няма нужда от никакви такива работи.
  3. Хъм, днес като го пробвах пак си работеше с Вокса както трябва. Нямам обяснение защо вчера не работеше, а днес, да.
  4. Като се има предвид, че светодиоди не ми трябват, мисля да пропусна момента с диодите и резисторите, би трябвало да стане само с наличното окабеляване при правилно свързване.
  5. Да де, той си работи, не е примерно да не му работят копчетата, просто явно начина на свързване е по-различен от желания, аз си мислех, че суичове от тоя тип са универсални , а се оказва, че имало разлики. Но според мен въпросът е в окабеляването, защото на снимката се вижда, че масата е обща и започва от едното копче (на снимката се пада дясното), докато в примерната схема , показана малко по-горе по едно краче от всяко копче дава отделна маса и на практика "затваря" отделна верига и според мен в това се крие ключът от бараката. Защото той си работи, вкл и изкл реверба и тремолото, но го прави едновременно. Трябва просто да разгадая кое краче на всеки ключ към какво трябва да се свърже.
  6. Хах, това почти реши проблема. Като смених на Latch type вече се активират при първо натискане само дето като натисна копчето, което отговаря на stop кубето реагира така сякаш копчето е задържано. А някакви идеи по въпроса с Вокса. Защо не мога да контролирам двата ефекта по отделно?
  7. http://www.thomann.de/de/ik_multimedia_irig_keys.htm - Какво мислите за това? Предимство ми изглежда, че няма нужда от преходник, няма нужда и от захранване, недостатък е, че клавишите са малки. Струва ли си парите?
  8. Това трябва да е масата и е оплетка, тоест не се е скъсал, а така трябва да е според мен?
  9. Така, значи купих си един стерео футсуич Hartke FS-2. Идеята ми беше да го ползвам като контролер за луупъра на кубе Роланд Cube40. Вързах го обаче малко странно се държи, трябва да натискам копчетата по два пъти за да се активира с две думи не действа както се очаква от него, помислих, че просто тва кубе има прекалено много компютърщина и за това така се държи, ама като го вързах към Vox AC15 пак не се държи както трябва. Би трябвало едното копче да изключва и включва реверба, другото тремолото, обаче всъщност което и да е от двете копчетата включва и изключва двата ефекта едновременно и не мога да оперирам само с единия, което е проблем. За това си мисля, че нещо не е наред с окабеляването. Ето така изглежда отвътре. Дай те акъл какво може да се направи или в краен случай да си взема някакви други копчета и да ползвам кутията.
  10. Като се има предвид, че е записано с вградения микрофон на айпада Харесва ми тонът ти, много сантански
  11. Скалъпих набързо бектрака на Гаражната банда, жалко, че няма брас, та трябваше да ползвам орган. Е, като за 20 минути, колкото-толкова. https://soundcloud.com/muzicantini/south-california-purples-jam
  12. Скалъпих следния бек трак по песента на Сантана, просто много ме кефи този риф. https://soundcloud.com/muzicantini/fried-neckbones-jamtrack https://soundcloud.com/muzicantini/fried-neckbones-jam - това е моята версия, Епифон ЛП във Вокс АС15, в началото е само вокса, после се включва Firesound-a. Хай да ви видя!
  13. Въпрос - дали е по-добре да се вземе МИДИ кийборд или може да се ползва синтезатор, който има МИДИ изход. Върши ли същата работа за приложенията на айпада?
  14. Китарата звучи прекалено смачано с много гейн.
  15. Хайде да си конкретизирам въпроса - гледах едно подробно ревю на Гаражната банда, но едно нещо не разбрах - има ли възможност за запис в реално време, смисъл, да си пусна барабаните да лупват след това, докато те вървят да си запиша басчето, после барабаните и баса да си вървят и да насложа кийборд?
  16. Писах в темата, посветена на Епълски приложения, по принцип питах, ама да не спамим тук повече.
  17. Аз пък да си задам едно въпросче. Понеже в една друга тем се заинтригуват от направеното от musicman на iMPC, да попитам - ясно е, че ако искаш хубав app, който върши работат, трябва да дадеш пари, та искам нещо, с което мога да си редя прости тракчета, най-вече за бекинг тракове на китара да ги ползвам. Добре е да има немалко по-реалистични звуци от сорта на няколко кита ударни, синт, пиано, орган и някакви от тоя сорт. Да се работи не много трудно, смисъл да няма нужда 12398731934 неща да нагласяш, за да излезе някакъв звук. Гледах различни програми, обаче не мога да се ориентирам коя би ми свършила работа, а пък не ми се дават пари само да пробвам. Предложения?
  18. А някакви по-реалистични звуци има ли от сорта на пиано, синт ? Май трябва да отворя отделна тема за iPad.
  19. Интересува ме тая програмка, понеже и аз имам Айпад тройка. Какви са му възможностите, готови семпли на барабани и бас има (смисъл готови фрази) или си редиш каквото си искаш. Става ли за реално време, смис да си запишеш нещо и да го Loop-ва един вид. Интересува ме дали мога да си правя разни небрежни бектракчета за китара.
  20. Звучи сякаш за сефте ще пипаш китара. Защо не си вземеш някое моделинг комбо, като се има предвид, че не ти е ясно кво точно ще свириш, например от порядъка на Roland Cube или Line6?
  21. 2 години по-късно, вече на сцена, звукът е изцяло (е , с изключение на малко хорусче) аналогов и лампов.
  22. Да се пофаля и аз - от днеска съм протежител на N-audio Firesound , голяма работа! Забавното беше, че първото му ползване беше на лайв и трябваше на практика да го разечавам в движение но е в ушите ми приятно звънти фийдбек, какъвто вокса не беше виждал ^^
  23. Честно казано това не е замислено като кавър на нищо, ама го поствам тук, щото не е кой знае колко оригинално. Просто си свиря разни блус мотиви в ми. https://soundcloud.com/muzicantini/saturday-afternoon-blues
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.